Πέμπτη 02 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
ΗΠΑ: Αθώος δήλωσε ο γιος του προέδρου Μπάιντεν αφού δικαστής δεν δέχτηκε τη συμφωνία του με τις εισαγγελικές αρχές

ΗΠΑ: Αθώος δήλωσε ο γιος του προέδρου Μπάιντεν αφού δικαστής δεν δέχτηκε τη συμφωνία του με τις εισαγγελικές αρχές

Ο Χάντερ Μπάιντεν κατηγορείται πως δεν κατέβαλε φόρους για εισόδημα ύψους άνω του 1,5 εκατ. δολαρίων για τα έτη 2017-18.

Ο Χάντερ Μπάιντεν, ο γιος του προέδρου Τζο Μπάιντεν, δήλωσε τελικά «αθώος» στις κατηγορίες της φοροδιαφυγής και της οπλοκατοχής, αφού μια ομοσπονδιακή δικαστής του Ντέλαγουερ είπε ότι χρειάζεται περισσότερο χρόνο για να εξετάσει τη συμφωνία στην οποία είχε καταλήξει με τους εισαγγελείς για να αποφύγει την ποινική δίωξή του για κακούργημα.

Αρχικά, ο Χάντερ Μπάιντεν θα δήλωνε ένοχος, στο πλαίσιο μιας συμφωνίας με τους εισαγγελείς αλλά η δικαστής Μεριέλεν Νορέικα αμφισβήτησε την εγκυρότητά της, ανατρέποντας μια ακροαματική διαδικασία που θεωρητικά ήταν «διαδικασία ρουτίνας».

«Δεν μπορώ να δεχτώ τον διακανονισμό σήμερα», είπε, ζητώντας από όλες τις πλευρές να της εξηγήσουν γιατί θα πρέπει να αποδεχθεί τη συμφωνία. Αυτό σημαίνει ότι οι δικηγόροι του Χάντερ Μπάιντεν και οι εισαγγελείς έχουν ακόμη τη δυνατότητα να πείσουν τη δικαστή να δεχτεί τη συμφωνία ή να την τροποποιήσουν.

Ταυτόχρονα όμως σημαίνει και ότι η υπόθεση θα συνεχίσει να σέρνεται στα δικαστήρια την ώρα που ο πρεσβύτερος Μπάιντεν θα ξεκινήσει την προεκλογική εκστρατεία του για τις εκλογές του 2024.

Μετά την εξέλιξη αυτή, η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Καρίν Ζαν-Πιερ εξέδωσε μια ανακοίνωση στην οποία αναφέρεται ότι ο πρόεδρος Μπάιντεν και η Πρώτη Κυρία Τζιλ Μπάιντεν αγαπούν τον γιο τους Χάντερ και τον στηρίζουν στην προσπάθειά του να ξαναφτιάξει τη ζωή του.

«Ο Χάντερ Μπάιντεν είναι ιδιώτης και αυτό είναι προσωπικό του ζήτημα», πρόσθεσε.

Η κατηγορία για φοροδιαφυγή

Ο Χάντερ Μπάιντεν κατηγορείται ότι δεν κατέβαλε φόρους για εισόδημα ύψους άνω του 1,5 εκατ. δολαρίων για τα έτη 2017-18, μολονότι όφειλε περισσότερα από 100.000 δολάρια, σύμφωνα με τους εισαγγελείς. Κατηγορήθηκε επίσης, σε μια άλλη υπόθεση, για παράνομη οπλοκατοχή αν και ήταν εθισμένος και έκανε χρήση ελεγχόμενων ουσιών, που είναι κακούργημα υπό αυτές τις συνθήκες.

Με βάση την αρχική συμφωνία του με τους εισαγγελείς του Ντέλαγουερ, ο Χάντερ Μπάιντεν θα έκανε διακανονισμό για αυτήν την κατηγορία, ώστε να μην του ασκηθεί δίωξη και να αποφύγει την καταδίκη ή τη φυλάκισή του.

Οι Ρεπουμπλικάνοι κατηγορούσαν επί χρόνια τον Χάντερ Μπάιντεν ότι εκμεταλλευόταν την πολιτική επιρροή του πατέρα του για προσωπικό όφελός του στις επιχειρηματικές δραστηριότητές του στην Ουκρανία και την Κίνα. Ωστόσο, η έρευνα του εισαγγελέα του Ντέλαγουερ Ντέιβιντ Γουέις, ο οποίος διορίστηκε στη θέση αυτήν από τον Ντόναλντ Τραμπ, δεν βρήκε αποδείξεις που να στηρίζουν αυτόν τον ισχυρισμό.

Ο Τραμπ και οι σύμμαχοί του μίλησαν για «ευνοϊκή μεταχείριση» του Χάντερ Μπάιντεν όταν έγινε γνωστή η συμφωνία του με τους εισαγγελείς. Λόγω των καταγγελιών αυτών ξεκίνησε ποινική έρευνα από τον Γουέις, στον οποίο είχε επιτραπεί να παραμείνει στο αξίωμά του και να συνεχίσει τις έρευνές του μολονότι ο Τραμπ ηττήθηκε στις εκλογές του 2020 από τον Τζο Μπάιντεν.

Sports in

Η αποστολή του Ολυμπιακού για το σπουδαίο παιχνίδι με την Άστον Βίλα (pic)

Οι επιλογές του Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ για το εκτός έδρας παιχνίδι με την Άστον Βίλα για τα ημιτελικά του Europa Conference League.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 02 Μαϊου 2024