Τετάρτη 01 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
ΗΠΑ: Προειδοποιούν τους Αμερικανούς τουρίστες στην Ιρλανδία να μην περπατούν μόνοι τη νύχτα

ΗΠΑ: Προειδοποιούν τους Αμερικανούς τουρίστες στην Ιρλανδία να μην περπατούν μόνοι τη νύχτα

Η προειδοποίηση έρχεται μετά από μία σειρά επιθέσεων σε Αμερικανούς τουρίστες στην Ιρλανδία.

Η πρεσβεία των ΗΠΑ στο Δουβλίνο εξέδωσε προειδοποίηση ασφαλείας στους πολίτες της που ταξιδεύουν στην Ιρλανδία, καλώντας τους να «αποφεύγουν να περπατούν μόνοι τους».

Η προειδοποίηση ενθαρρύνει όλους τους πολίτες να γνωρίζουν το περιβάλλον τους όταν ταξιδεύουν σε άγνωστες ή πολυσύχναστες τοποθεσίες και ειδικά σε άδειους δρόμους.

Επιπλέον, προτρέπει τους ανθρώπους να αποφεύγουν να περπατούν μόνοι τους, αν είναι δυνατόν, ειδικά τη νύχτα.

Η προειδοποίηση έρχεται μια εβδομάδα αφότου ένας 57χρονος Αμερικανός τουρίστας, ο Στίβεν Τέρμινι, ξυλοκοπήθηκε άγρια στην Ιρλανδία και πλέον βρίσκεται στην εντατική.

Ο άνδρας έπεσε θύμα επίθεσης από νεαρούς σε δρόμο του Δουβλίνου στις 19 Ιουλίου ενώ για την επίθεση κατηγορείται ένας έφηβος.

Αρκετοί άλλοι άνθρωποι δέχθηκαν επίθεση στο Δουβλίνο αυτή την εβδομάδα. Στην περίπτωση μίας γυναίκας και ενός άνδρα, χρειάστηκε να νοσηλευτούν μετά την επίθεση που δέχτηκαν και αφού τραυματίστηκαν σοβαρά.

Το περιστατικό έχει πυροδοτήσει αντιδράσεις σε εθνικό επίπεδο, καθώς οι ζητούν αύξηση των αριθμών Garda(η αστυνομία της Ιρλανδίας) για την καταπολέμηση της αύξησης των επιθέσεων και της αντικοινωνικής συμπεριφοράς στους δρόμους του Δουβλίνου.

Τι αναφέρει η προειδοποίηση

Η προειδοποίηση αναφέρει τα εξής:

«Με ορισμένα πρόσφατα περιστατικά που αναφέρθηκαν στα ιρλανδικά μέσα ενημέρωσης, η Πρεσβεία των ΗΠΑ στο Δουβλίνο υπενθυμίζει στους πολίτες των ΗΠΑ να ασκούν καλές πρακτικές προσωπικής ασφάλειας ενώ ταξιδεύουν».

Συνεχίζει, συμβουλεύοντας τους ταξιδιώτες να είναι προσεκτικοί για πορτοφολάδες και κλέφτες, να περιορίζουν τη χρήση ακουστικών και κινητών τηλεφώνων στο δρόμο, να προσέχουν την κατανάλωση αλκοόλ και να διατηρούν χαμηλό προφίλ.

Ο πρωθυπουργός της Ιρλανδίας Λίο Βαράντκαρ, υποσχέθηκε πως θα συναντήσει τον αρχηγό της Ιρλανδικής αστυνομίας, Ντρου Χάρις, την επόμενη εβδομάδα για να συζητήσει μέτρα για την αντιμετώπιση του εγκλήματος στο δρόμο.

«Πρέπει να το διορθώσουμε γιατί είναι βασικό δικαίωμα οι άνθρωποι να νιώθουν ασφαλείς περπατώντας τη νύχτα μέσα στις πόλεις. Δεν πρέπει να λέμε στον κόσμο μην περπατάς στην τάδε περιοχή γιατί είναι επικίνδυνη», είπε.

Sports in

Μπροστά του μόνο τελικοί

Ο Ολυμπιακός έφυγε από τον Καρβαλιάλ, πήγε στον Μεντιλίμπαρ και τα αποτελέσματα δείχνουν απολύτως ορατά.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 01 Μαϊου 2024