Φωτιά στη Ρόδο: Εξηγήσεις ζητά η Αντεισαγγελέας Εφετών Δωδεκανήσου για την πυρκαγιά στο νησί
Και από την προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Ρόδου έχει παραγγελθεί η διενέργεια επείγουσας προκαταρκτικής εξέτασης
Λεπτομέρειες για το πώς ξεκίνησε η πυρκαγιά, τι ενέργειες έχουν γίνει έως τώρα, για την κατάσταση που επικρατεί, αλλά και γιατί εξακολουθεί να καίει για εννέα ημέρες η φωτιά στη Ρόδο ζήτησε να μάθει η Αντεισαγγελέας Εφετών Δωδεκανήσου.
Τις απαντήσεις κλήθηκαν να δώσουν ο διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και η προϊσταμένη της Διεύθυνσης Δασών Δωδεκανήσου.
Σύμφωνα με τo rodiaki.gr, για περίπου δύο ώρες οι προϊστάμενοι των δύο υπηρεσιών συνομιλούσαν με την κα. Εισαγγελέα δίνοντας εξηγήσεις, όπως για παράδειγμα για το γεγονός ότι η φωτιά εκδηλώθηκε σε πυκνό δάσος όπου υπήρχαν πολλά και ξερά φύλλα στο υπόστρωμά του με αποτέλεσμα γρήγορα να πάρει τεράστιες διαστάσεις.
Επίσης δόθηκαν πληροφορίες για τις ενέργειες που έγιναν για την κατάσβεσή της όλες αυτές τις ημέρες, τις δυσκολίες που αντιμετωπίστηκαν και τις αντίξοες συνθήκες λόγω ανέμων, μορφολογίας κ.ά.
Βάσει των ίδιων πληροφοριών, έγινε αναφορά αναλυτικά στα μέσα που χρησιμοποιήθηκαν από την πρώτη μέρα στην προσπάθεια κατάσβεσης της πυρκαγιάς, αλλά και στο θέμα των αντιπυρικών ζωνών.
Αν δηλαδή υπήρχαν αντιπυρικές ζώνες, αν είχαν τηρηθεί τα προβλεπόμενα μέτρα δασοπροστασίας κ.ά.
Πάντως αυτό που επισημάνθηκε μεταξύ άλλων – σύμφωνα με πληροφορίες- από πλευράς δασικής υπηρεσίας είναι το γεγονός ότι το προηγούμενο διάστημα είχαν γίνει οι διανοίξεις αντιπυρικών ζωνών 730 χιλιομέτρων σε περιοχές του νησιού, ενώ ανάλογες ενέργειες έγιναν και κατά τη διάρκεια της πυρκαγιάς.
Αξίζει να σημειωθεί πως και από την προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Ρόδου έχει παραγγελθεί η διενέργεια επείγουσας προκαταρκτικής εξέτασης αναφορικά με τα αίτια που προκάλεσαν την μεγάλη αυτή πυρκαγιά στο νησί μας αλλά και τα αίτια που την κάνουν να καίει για τόσες ημέρες στο νησί.
- Περού: Περισσότεροι από 3.000 διαδηλωτές καταγγέλλουν «νοθεία» στις προεδρικές εκλογές
- Το μπλε δαχτυλίδι αρραβώνων της πριγκίπισσας Νταϊάνας έσπασε μια παράδοση πολλών γενεών
- Καύσιμα: «Κανονικότητα» τα 2 ευρώ – Όνειρο απατηλό η επιστροφή στα προ πολέμου επίπεδα
- Γερμανία: Το Πολεμικό Ναυτικό σχεδιάζει ενδεχόμενη αποστολή στα Στενά του Ορμούζ
- Το ανεκτίμητο διαμάντι των Κυκλάδων – Ποιο νησί φιλοξενεί σε εξασέλιδο αφιέρωμα, δημοφιλές βρετανικό περιοδικό
- Οι αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας (20/4): Πού θα δείτε το ΑΕΚ-ΠΑΟΚ στο χάντμπολ και δράση στα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα
- Η στιγμή του ρεσάλτου των Αμερικανών πεζοναυτών σε ιρανικό πλοίο – Βίντεο από την επίθεση
- Η«ακτινογραφία» των φορολογικών δηλώσεων: Πόσοι πληρώνουν φόρο, πόσοι παίρνουν επιστροφή
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 20.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/vladyslav-tobolenko-i5v1q3XxhgQ-unsplash-315x220.jpg)





















![Φαράγγι του Βίκου: Επιχείρηση διάσωσης τραυματισμένης τουρίστριας από μονοπάτι [video]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/hans-jurgen-mager-YzHeLq_kvH4-unsplash-1-315x220.jpg)


















































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442