Δευτέρα 29 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Πώς θα ρυθμίσετε σωστά τη θερμοκρασία του ψυγείου σας το καλοκαίρι

Πώς θα ρυθμίσετε σωστά τη θερμοκρασία του ψυγείου σας το καλοκαίρι

Ποια είναι η ιδανική θερμοκρασία του ψυγείου κατά την διάρκεια του καλοκαιριού;

Πιθανότατα η θερμοκρασία του ψυγείου δεν σας έχει απασχολήσει από την ημέρα που το βάλατε σε λειτουργία, με αποτέλεσμα να την αφήνετε σταθερή χειμώνα – καλοκαίρι. Ωστόσο, η συγκεκριμένη τακτική μπορεί να προκαλέσει αύξηση στην κατανάλωση κατά την διάρκεια του χειμώνα ενώ το καλοκαίρι μπορεί η απόδοσή του να μειωθεί, αυξάνοντας τον κίνδυνο ακόμα και για τροφικές δηλητηριάσεις.

Ποια είναι η ιδανική θερμοκρασία του ψυγείου το καλοκαίρι;

Εάν το ψυγείο σας είναι σύγχρονο και διαθέτει οθόνη με πλήκτρα αφής, τότε η ρύθμιση της θερμοκρασίας θα είναι σχετικά απλή.

Μιας και στο θάλαμο συντήρησης του ψυγείου όσο και στην κατάψυξη, αποθηκεύουμε ποικιλία τρόφιμων που έχουν διαφορετική θερμοκρασία διατήρησης, είναι σημαντικό να επιλέξουμε μια θερμοκρασία που να εξασφαλίζει τόσο την συντήρηση όσο και την κατάψυξη.

Για την συντήρηση το ιδανικό εύρος, σύμφωνα με τους περισσότερους κατασκευαστές, κυμαίνεται μεταξύ 0 και 4 βαθμών Κελσίου. Το καλοκαίρι όμως είναι καλύτερο να επιλέξετε τους 2 βαθμούς Κελσίου για τον θάλαμο συντήρησης, μιας και η θερμοκρασία των 0 βαθμών μπορεί να προκαλέσει τον σχηματισμό πάγου γύρω από ορισμένα τρόφιμα. Τον χειμώνα μπορείτε να ρυθμίσετε το ψυγείο σας περίπου στους 4 βαθμούς Κελσίου.

Όσον αφορά την θερμοκρασία της κατάψυξης μπορείτε να την διατηρείτε σταθερή στους -18 βαθμούς Κελσίου για να μην αναπτύσσονται μικρόβια στο εσωτερικό της αλλά και για να μπορείτε να καταναλώσετε εύκολα το παγωτό σας, χωρίς να χρειάζεστε να περιμένετε πολύ.

Τι άλλο πρέπει να γνωρίζετε για την διατηρήσετε

Για να διατηρήσετε την ιδανική θερμοκρασία, θα πρέπει να κάνετε και μερικά ακόμα βήματα, πέρα από το να την ρυθμίσετε. Αυτά περιλαμβάνουν:

Για να μην ανεβαίνει η θερμοκρασία στο εσωτερικό του και να μην αλλοιώνονται τα τρόφιμά σας, προσπαθήστε να μην ανοιγοκλείνετε συχνά το ψυγείο σας, αν και τα περισσότερα μοντέλα εμποδίζουν πλέον αυτήν την συνήθεια.

Προσπαθήστε να μην το γεμίζετε ασφυκτικά, για να μην παρεμποδίζεται η σωστή κυκλοφορία του αέρα στο εσωτερικό του και να κατανέμεται επαρκώς σε όλα τα σημεία η ψύξη.

Αποφύγετε να αποθηκεύετε ζεστό φαγητό στο ψυγείο, καθώς μπορεί να αυξηθεί η θερμοκρασία στο εσωτερικό του, αυξάνοντας τον κίνδυνο αλλοίωσης αλλά και την κατανάλωση ενέργειας.

Αποφύγετε να τοποθετείτε ευαίσθητα στις διακυμάνσεις της θερμοκρασίας τρόφιμα σε περιοχές του ψυγείου, όπως το γάλα στην περιοχή της πόρτας, καθώς αυξάνεται ο κίνδυνος αλλοίωσης ειδικά το καλοκαίρι, μιας και την ανοίγουμε συχνά.

Οργανώστε το ψυγείο σας σωστά. Ξεκινήστε τοποθετώντας στα κάτω ράφια κρέας ή ψάρι, στα μεσαία ή χαμηλά μπορείτε να αποθηκεύσετε τα λαχανικά σας και στα υψηλότερα μπορείτε να τοποθετήσετε αυγά, αλλαντικά ή γαλακτοκομικά. Κέτσαπ, κρασί, αναψυκτικά, νερά ή μουστάρδα μπορούν να μπουν στην πόρτα του ψυγείου σας.

Sports in

Γιατί η απουσία του Χουάντσο Ερνανγκόμεθ «πληγώνει» τον Παναθηναϊκό… (vids)

Ο Παναθηναϊκός θα παίξει στο Βελιγράδι χωρίς τον Ερνανγκόμεθ, ο Εργκίν Αταμάν ψάχνει λύσεις για τη διπλή μάχη με τη Μακάμπι και η απουσία του Ισπανού είναι πολύ πιο σημαντική από όσο νομίζει κανείς.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 29 Απριλίου 2024