Παρασκευή 03 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Ακόμα 66 υποτροφίες για σπουδές και έρευνα από το Ίδρυμα Μποδοσάκη

Ακόμα 66 υποτροφίες για σπουδές και έρευνα από το Ίδρυμα Μποδοσάκη

Το ίδρυμα έχει χρηματοδοτήσει μέχρι σήμερα 2.600 υποτροφίες.

Το Ίδρυμα Μποδοσάκη καλωσορίζει στην κοινότητα των υποτρόφων του 66 νέες και νέους που θα ξεκινήσουν μεταπτυχιακές σπουδές, διδακτορική ή μεταδιδακτορική έρευνα το ακαδημαϊκό έτος 2023-24.

Από το 1972, το Ίδρυμα έχει στηρίξει τα όνειρα περισσότερων από 2.600 υποτρόφων.

Ο ευρύτερος τομέας της Βιολογίας και των Βιοϊατρικών Επιστημών διατηρεί και φέτος τα πρωτεία στις επιλογές των υποτρόφων.

Ακολουθούν οι εφαρμοσμένες επιστήμες της Μηχανικής Μάθησης, της Τεχνητής Νοημοσύνης, της Ρομποτικής και της Επιστήμης Δεδομένων και κατόπιν της Διοίκησης Επιχειρήσεων και Οργανισμών.

Στις επόμενες θέσεις βρίσκονται επιστημονικά πεδία με περιβαλλοντικό ενδιαφέρον και συγκεκριμένα η Επιστήμη Υλικών και η Παραγωγή και Διαχείριση Ενεργειακών Πόρων, οι Περιβαλλοντικές Επιστήμες και ο Βιοκλιματικός Σχεδιασμός στην Αρχιτεκτονική.

Από τις 66 νέες υποτροφίες, οι 44 αφορούν σε Μεταπτυχιακές Σπουδές, οι 18 σε Διδακτορική Έρευνα και οι 4 τη Μεταδιδακτορική Έρευνα.

Παράλληλα, το Ίδρυμα Μποδοσάκη υποδέχεται πλέον και ιδιώτες δωρητές που επιθυμούν να προσφέρουν σε νέες και νέους την ευκαιρία να πραγματοποιήσουν τις σπουδές που ονειρεύονται.

Από τους υποτρόφους του ακαδημαϊκού έτους 2023/24, οι 45 θα σπουδάσουν στην Ευρώπη και στην Αμερική, ενώ οι 21 θα συνεχίσουν τις σπουδές τους σε ελληνικά πανεπιστήμια σε πληθώρα επιστημονικών τομέων.

«Βαδίζοντας ήδη στη δεύτερη πεντηκονταετία του Προγράμματος Υποτροφιών του Ιδρύματος Μποδοσάκη, παρακολουθούμε με συγκίνηση και υπερηφάνεια την πορεία των μελών της Κοινότητας των Υποτρόφων μας. Είμαστε ιδιαίτερα ευτυχείς που συνεχίζουμε να συμβάλουμε στην πραγματοποίηση των στόχων τόσων αξιόλογων νέων ανθρώπων που ονειρεύονται ένα καλύτερο μέλλον για όλους!» δήλωσε η Αθηνά Δεσύπρη, πρόεδρος ΔΣ του Ιδρύματος Μποδοσάκη,

Sports in

Ξεκάθαρο μήνυμα του Μεντιλίμπαρ στους παίκτες: «Δεν θέλω ούτε λέξη για τελικό»

Ο προπονητής του Ολυμπιακού μίλησε στους παίκτες του, θέλοντας να βάλει τέλος στους πανηγυρισμούς, ενόψει της δύσκολης ρεβάνς με την Βίλα στο Καραϊσκάκη

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 03 Μαϊου 2024