Κυριακή 28 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Πτώση Καναντέρ: Θρήνος στα Χανιά για τον Σμηναγό Χρήστο Μουλά – Συγκινεί ο ξάδερφός του

Πτώση Καναντέρ: Θρήνος στα Χανιά για τον Σμηναγό Χρήστο Μουλά – Συγκινεί ο ξάδερφός του

Ο ένας από τους αδικοχαμένους πιλότους του Καναντέρ είχε περάσει τα παιδικά του χρόνια στα Χανιά

Θλίψη σκόρπισε σε όλη την Ελλάδα η είδηση του θανάτου των δύο πιλότων του Καναντέρ που συνετρίβη στην Κάρυστο. Το αεροσκάφος επιχειρούσε στην περιοχή «Πλατανιστός» για τις φωτιές που μαίνονται στην περιοχή όταν ο δεξιός πλωτήρας χτύπησε πάνω σε δέντρο και κόπηκε με αποτέλεσμα να χάσει την ισορροπία του και να πέσει.

Νεκροί είναι ο 34χρονος Σμηναγός, Χρήστος Μουλάς και ο 27χρονος Ανθυποσμηναγός, Περικλής Στεφανίδης.

Βαρύ το πένθος που σκέπασε και τα Χανιά, τόπο καταγωγής του 34χρονου χειριστή του Canadair, Χρήστου Μουλά.

Σύμφωνα με το flashnews,gr, ο αδικοχαμένος πιλότος κατάγεται από τον Αποκόρωνα και έζησε τα σχολικά του χρόνια στα Χανιά, πριν εισαχθεί στην Σχολή Ικάρων και εν συνεχεία ακολουθήσει την πυρόσβεση με τα Canadair.

«Τόσο μικρός αλλά πρόλαβες με το μυαλό σου και τη σπιρτάδα σου να αφήσεις ανεξίτηλο το σημάδι σου»

Συγκινεί το αντίο του ξαδέρφου του, Γιώργου Κορνελάκη. «Τόσο μικρός αλλά πρόλαβες με το μυαλό σου, την καλοσύνη σου, την σπιρτάδα σου να αφήσεις ανεξίτηλο το σημάδι σου, όλοι μας έχουμε τεράστια ανάγκη τέτοιας ανθρωπιάς και τέτοιας ενέργειας στις ζωές μας!!! Ξάδερφε Xristos Moulas θα σε θυμάμαι πάντα!!! Ήρωας που έπεσε στο καθήκον για την πατρίδα!!! Σ αγαπώ !!!!» έγραψε σε ανάρτησή του ο ξάδερφος του Χρήστου Μουλά.


Συντετριμμένος είναι και ο αντιδήμαρχος Χανίων Γιάννης Γιαννακάκης, που ήταν συμμαθητής του αδικοχαμένου πιλότου του Καναντέρ.

«Χρήστο, κάθε φορά που έβλεπα πυροσβεστικά αεροπλάνα σε σκεφτόμουν. Θαύμαζα το θάρρος και τις ικανότητές σου να πολεμάς τον πύρινο εχθρό τόσα χρόνια. Κάθε συζήτηση με τη Μάγδα ή τους γονείς σας με γύριζε σε εκείνο το καλόκαρδο παιδί που γνώριζα στο σχολείο. Δεν τολμώ να φανταστώ πόσες ζωές έσωσες, πόσα σπίτια γλίτωσες, πόσες εστίες έσβησες όσα χρόνια πετούσες. Το μόνο όμως που δεν θα μπορούσες να σβήσεις είναι η ανάμνηση του πηγαίου σου χαμόγελου από όσους συναντήθηκαν μαζί σου. Από όσους σε συναντήσαμε σε αυτή τη σύντομη διαδρομή. Μια διαδρομή που για σένα ήταν μια σταθερή πορεία προς το φως. Καλό ταξίδι, Χρήστο».

«Εδώ στον Ψηλορείτη, η λέξη “Αθάνατοι” δεν σβήνει ποτέ»

Τη βαθιά τους θλίψη εκφράζουν και η δημοτική αρχή και ο δήμαρχος Ανωγείων και πρόεδρος της Ένωσης Ορεινών Δήμων Ελλάδας Σωκράτης Κεφαλογιάννης, για τον τραγικό θάνατο των δύο πιλότων, Χρήστου Μουλά, 34 ετών και Περικλή Στεφανίδη, 27 ετών.

«Μαζί με ολόκληρη τη χώρα, την οικογένεια της Πολεμικής μας Αεροπορίας, τις οικογένειες των ηρώων μας, τα Ανώγεια πενθούν. Οι δύο πιλότοι μας, βρέθηκαν αντιμέτωποι με τις φλόγες, έπραξαν σθεναρά το καθήκον τους, με αυτοθυσία, θέλοντας να προστατέψουν την Κάρυστο, τη φύση και τους συνανθρώπους μας από τη μανία της φωτιάς. Στερήθηκαν τη ζωή τους ανταποκρινόμενοι στον όρκο τους, στο καθήκον και την αποστολή που τους ανατέθηκε. Δικό μας χρέος είναι να διατηρήσουμε τη μνήμη τους, να διδάξουμε στα παιδιά μας και να αφήσουμε ως παρακαταθήκη στις επόμενες γενιές, την αγάπη για την πατρίδα, το σεβασμό στο καθήκον, την αξία της θυσίας όταν η πατρίδα μας καλεί να την υπερασπιστούμε με κάθε τρόπο.  Όλοι εμείς εδώ στο δήμο Ανωγείων, εκφράζουμε από τα βάθη της καρδιάς μας στις οικογένειες των πεσόντων ηρώων μας το σεβασμό μας, τα ειλικρινή και θερμά μας συλλυπητήρια γνωρίζοντας τους παράλληλα πως εδώ στον Ψηλορείτη η λέξη ΑΘΑΝΑΤΟΙ δεν σβύνει ποτέ. Αθάνατος με τιμή ο Σμηναγός Χρήστος Μουλάς. Αθάνατος με τιμή ο Ανθυποσμηναγός, Περικλής Στεφανίδης».

Sports in

Κυκλοφορούν και εξαφανίζονται τα εισιτήρια για το Game 4 με την Μπαρτσελόνα

Ο Ολυμπιακός ανακοίνωσε ότι την Μεγάλη Δευτέρα (29/4) θα τεθούν στην διάθεση του κόσμου τα εισιτήρια για το Game 4 με την Μπαρτσελόνα (2/5, 19:45).

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 28 Απριλίου 2024