Σάββατο 27 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Πτώση Καναντέρ: «Λύγισε» στον αέρα δημοσιογράφος - «Δεν πιστεύαμε αυτό που βλέπαμε»

Πτώση Καναντέρ: «Λύγισε» στον αέρα δημοσιογράφος – «Δεν πιστεύαμε αυτό που βλέπαμε»

Δημοσιογράφος δεν κατάφερε να κρύψει τη συγκίνησή της για τη μοιραία πτώση του Canadair που κόστισε τη ζωή στους δύο πιλότους

Συγκινημένη και σοκαρισμένη από την πτώση του Καναντέρ στην Κάρυστο, η δημοσιογράφος της ΕΡΤ, Ελένη Μπουγά, «λύγισε» στον αέρα, μιλώντας για την αυτοθυσία των δύο νεκρών πιλότων.

«Μία δύσκολη στιγμή για όλους μας, δεν πιστεύαμε αυτό που βλέπαμε κυριολεκτικά» είπε με τρεμάμενη φωνή. «Ήταν μια στιγμή που με αυτοθυσία αυτά τα παλικάρια έπεφταν στην πλαγιά, έπεφταν χαμηλά για να κάνουν τις ρίψεις. Ήταν αξιοθαύμαστοι» συνέχισε με εμφανή τη συγκίνησή της.

«Ο Γιώργος (σσ. ο οπερατέρ) κατέγραψε το πλάνο αυτό… με συγχωρείτε… ήταν το πλάνο με την μοιραία κατάληξη» είπε με σπασμένη φωνή η δημοσιογράφος.

Η ανακοίνωση του ΓΕΑ για τους νεκρούς πιλότους

Στην ανακοίνωσή του το Γενικό Επιτελείο Αεροπορίας αναφέρει: «Την Τρίτη 25 Ιουλίου 2023 και ώρα 14:52 αεροσκάφος τύπου CL-215 της 355 Μοίρας Τακτικών Μεταφορών της 112 Πτέρυγας Μάχης, κατέπεσε, κατά τη διάρκεια αεροπυρόσβεσης, στον Πλατανιστό Ευβοίας με συνέπεια τον θανάσιμο τραυματισμό του κυβερνήτη, Σμηναγού (Ι) Χρήστου Μουλά, 34 ετών και του συγκυβερνήτη, Ανθυποσμηναγού (Ι) Περικλή Στεφανίδη, 27 ετών».

O Σμηναγός (Ι) Χρήστος Μουλάς

O Ανθυποσμηναγός (Ι) Περικλής Στεφανίδης

Τριήμερο πένθος στις Ένοπλες Δυνάμεις – Συλλυπητήρια δήλωση Μητσοτάκη

Mε απόφαση του υπουργού Εθνικής Άμυνας Νίκου Δένδια, κηρύσσεται τριήμερο πένθος στις Ένοπλες Δυνάμεις (από 25 έως 27 Ιουλίου 2023) για την απώλεια της ζωής, εν ώρα καθήκοντος, των Αξιωματικών της Πολεμικής Αεροπορίας και χειριστών του πυροσβεστικού αεροσκάφους CL-215, το οποίο επιχειρούσε στην Εύβοια.

«Οι Έλληνες θρηνούμε, σήμερα, τον τραγικό χαμό των πιλότων μας Χρήστου Μουλά και Περικλή Στεφανίδη στην Εύβοια. Έδωσαν τη ζωή τους, σώζοντας ζωές. Αποδεικνύοντας πόσο ριψοκίνδυνες είναι οι καθημερινές αποστολές τους στην κατάσβεση των πυρκαγιών. Αλλά και πόσο μεγάλη είναι η αυταπάρνηση των μαχητών της πρώτης γραμμής.

Η Πολιτεία στέκεται με σεβασμό στο πλευρό των οικογενειών των δύο ηρώων. Είναι δύο παιδιά, δύο αδέλφια όλων μας. Τα λόγια είναι φτωχά για να περιγράψουν το εθνικό πένθος για την απώλειά τους. Σφίγγουμε, λοιπόν, τα δόντια και μετατρέπουμε τη σιωπή μας σε δύναμη. Στη μνήμη τους, συνεχίζουμε τον πόλεμο με τις καταστροφικές δυνάμεις της φύσης», δήλωσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης από το Εθνικό Συντονιστικό Κέντρο Επιχειρήσεων και Διαχείρισης Κρίσεων.

Sports in

Μοντέιρο – Τσιτσιπάς 2-0: Αντίο με το… καλημέρα στη Μαδρίτη

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς έχασε εύκολα με 2-0 σετ (6-4, 6-4) από τον Τιάγκο Μοντέιρο και αποκλείστηκε πρόωρα από το ATP Masters 1000 της Μαδρίτης

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 27 Απριλίου 2024