Πέμπτη 02 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
ΣΥΡΙΖΑ: Συντροφικό debate μεταξύ των 4 υποψηφίων προέδρων

ΣΥΡΙΖΑ: Συντροφικό debate μεταξύ των 4 υποψηφίων προέδρων

Ποιες είναι οι αποφάσεις που έλαβαν οι τέσσερις υποψήφιοι πρόεδροι του ΣΥΡΙΖΑ, σε συνάντηση που είχαν στην Κουμουνδούρου.

Στην Κουμουνδούρου βρέθηκαν το πρωί της Παρασκευής οι τέσσερις υποψήφιοι για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία.

Έφη Αχτσιόγλου, Ευκλείδης Τσακαλώτος, Νίκος Παππάς και Στέφανος Τζουμάκας έθεσαν στο τραπέζι τα διαδικαστικά ζητήματα που είναι ανοιχτά, ενόψει της αναμέτρησης για την εκλογή νέου προέδρου στο κόμμα, μετά την αιφνιδιαστική παραίτηση του Αλέξη Τσίπρα.

Δεν έλαβαν αποφάσεις

Σύμφωνα με πληροφορίες, η συζήτηση των «4», που πραγματοποιήθηκε παρουσία των γραμματέων του ΣΥΡΙΖΑ, Ράνιας Σβίγκου και Γιώργου Βασιλειάδη, δεν κατέληξε σε οριστικές αποφάσεις.

Ειδικότερα, αν και οι τέσσερις υποψήφιοι είναι θετικοί στη διεξαγωγή debate -το οποίο ονομάζουν «συζήτηση» καθώς και οι 4 επιμένουν ότι δεν είναι αντίπαλοι- δεν κατάφεραν να συμφωνήσουν στον αριθμό των τηλεμαχιών αλλά και την ημερομηνία διεξαγωγής τους.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Νίκος Παππάς ζήτησε τη διεξαγωγή δύο debate, ενώ οι άλλοι τρεις τάσσονται υπέρ της διεξαγωγής ενός μόνο debate πριν τις εκλογές στον ΣΥΡΙΖΑ. Κάτι που δεν έγινε δεκτό από τους άλλους τρεις υποψηφίους, οι οποίοι υπογραμμίζουν ότι υπάρχει πιθανότητα να υπάρξουν και άλλοι υποψήφιοι για την προεδρία του κόμματος μέχρι το Συνέδριο.

Οι φήμες για νέους υποψηφίους περιλαμβάνουν και το όνομα του προέδρου της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, Σωκράτη Φάμελλου. Οι τελικές αποφάσεις του κ. Φάμελλου αναμένεται να γίνουν γνωστές μετά το κλείσιμο της Βουλής για τις καλοκαιρινές διακοπές, καθώς ο ίδιος δεν θέλει να επισκιάσει το έργο του στο Κοινοβούλιο από τις εσωκομματικές διαδικασίες στην Κουμουνδούρου.

Όπως αναφέρουν πληροφορίες, υψηλόβαθμα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ υπογραμμίζουν ότι το debate θα πρέπει να είναι μια σοβαρή συζήτηση μεταξύ ανθρώπων που είναι στο ίδιο κόμμα. «Θα πρέπει από τη συζήτηση να φανεί το όραμα, οι κατευθύνσεις, οι απόψεις των υποψηφίων για το ΣΥΡΙΖΑ, χωρίς αντιπαραθετικό στυλ» συμπληρώνουν.

Το πλαίσιο και ο οδικός χάρτης

Οι «4» συμφώνησαν στο πλαίσιο της εκλογικής διαδικασίας για την εκλογή νέου προέδρου, το οποίο θα είναι ανάλογο με αυτό της εκλογής του Αλέξη Τσίπρα το 2022.

Παράλληλα, αποφασίστηκε να πραγματοποιηθεί κεντρική καμπάνια, με σκοπό την όσο το δυνατόν μεγαλύτερη συμμετοχή των μελών στις εσωκομματικές διαδικασίες.

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με τον «οδικό χάρτη» για το αύριο του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, όπως καθορίστηκε από την Κεντρική Επιτροπή του κόμματος, το διαρκές συνέδριο θα πραγματοποιηθεί στις 3 Σεπτεμβρίου, ενώ η εκλογή προέδρου θα γίνει στις 10 και 16 Σεπτεμβρίου.

Sports in

Η αποστολή του Ολυμπιακού για το σπουδαίο παιχνίδι με την Άστον Βίλα (pic)

Οι επιλογές του Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ για το εκτός έδρας παιχνίδι με την Άστον Βίλα για τα ημιτελικά του Europa Conference League.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 02 Μαϊου 2024