Κυριακή 28 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
ΣΥΡΙΖΑ: Με το βλέμμα σε δήμους και περιφέρειες

ΣΥΡΙΖΑ: Με το βλέμμα σε δήμους και περιφέρειες

Τα προβλήματα, ο χρόνος που πιέζει και τα πρόσωπα που αναζητούνται

Αν υπάρχει μια διατασική συμφωνία στον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, αυτή αφορά τη διαπίστωση πως το πεδίο των αυτοδιοικητικών εκλογών είναι εξόχως ακανθώδες ενώ και ο χρόνος πια για τις συμμαχίες και τις υποψηφιότητες σε δήμους και περιφέρειες είναι επίσης πιεστικός.

Μια πρώτη ανάγνωση θέλει όλα τα δεδομένα να έχουν μεταβληθεί λόγω των αποτελεσμάτων των διπλών εκλογών του Μάη και του Ιούνη. Ως τότε είχαμε μια πρώτη προεργασία από μεριάς ΣΥΡΙΖΑ που στο κέντρο της στρατηγικής ήθελε την Κουμουνδούρου να «σέρνει τον χορό» στις συμμαχίες και στις συμπλεύσεις και να ακολουθεί το ΠΑΣΟΚ ασθμαίνον.

Η συντριβή των εκλογών διαμόρφωσε ένα νέο κλίμα όπου η Χαριλάου Τρικούπη πάει με μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση σε δήμους και περιφέρειες ενώ σύμφωνα με πληροφορίες μια σειρά υποψηφίων αιρετών αποφεύγουν το χρίσμα από την Κουμουνδούρου για ευνόητο λόγο.

Τα ονόματα και τα χρίσματα

Ως τις εκλογές του Μάη – Ιούνη επίσης είχαμε και μια πρώτη ανακοίνωση χρισμάτων από τον Αλέξη Τσίπρα σε ΚΕ του Απριλίου που επίσης ορισμένα δεν είχαν και την καλύτερη έκβαση.

Μια τέτοια περίπτωση ήταν η στήριξη που είχε δοθεί στον μπασκετμπολίστα Νίκο Παππά για τον Δήμο της Αθήνας. Ο τελευταίος δεν αποδέχθηκε προσφάτως την όλη στήριξη ενώ παραμένει ανοιχτή η υποψηφιότητά του.

Στις τελευταίες συνεδριάσεις της ΠΓ έγινε μια πρώτη συζήτηση ενώ ακούστηκε και μια κριτική από στελέχη της Ομπρέλας και όχι μόνον προς τον Χρ. Σπίρτζη για την προπαρασκευή που είχε κάνει. Τώρα, μετά τη δική του παραίτηση το πιθανότερο είναι να προταθεί στη γραμματέα του κόμματος Ράνια Σβίγκου και τον αναπληρωτή Γιώργο Βασιλειάδη να έχουν την υψηλή επιστασία της εν λόγω εκλογικής μάχης.

Πάντως μια σειρά νέων ονομάτων έχουν ήδη μπει στην κουβέντα, όπως η στήριξη στον Γιώργο Ιωακειμίδη για την Περιφέρεια Αττικής, στον βουλευτή Ιωαννίνων Γιάννη Στέφο για την Περιφέρεια Ηπείρου. Για την Κεντρική Μακεδονία ο Αγγελος Τόλκας ή ο πρώην υφυπουργός Εξωτερικών Γιάννης Αμανατίδης.

Ο Μενέλαος Μαλτέζος, πρώην βουλευτής Εβρου (πασοκογενής), αν και μέχρι την ΚΕ δεν είχε επίσημη ενημέρωση, και η Τάνια Ελευθεριάδου – για την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης. Για τον Δήμο της Αθήνας έχει ενδιαφέρον πως υπάρχει μια υπόγεια ζύμωση σε μερίδα της Κεντροαριστεράς για κοινό υποψήφιο.

Έντυπη έκδοση «ΤΑ ΝΕΑ»

Sports in

Κυκλοφορούν και εξαφανίζονται τα εισιτήρια για το Game 4 με την Μπαρτσελόνα

Ο Ολυμπιακός ανακοίνωσε ότι την Μεγάλη Δευτέρα (29/4) θα τεθούν στην διάθεση του κόσμου τα εισιτήρια για το Game 4 με την Μπαρτσελόνα (2/5, 19:45).

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 28 Απριλίου 2024