Τρίτη 30 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ερντογάν: Συζητήσαμε με τον Μητσοτάκη το ζήτημα της αποστρατικοποίησης των νησιών

Ερντογάν: Συζητήσαμε με τον Μητσοτάκη το ζήτημα της αποστρατικοποίησης των νησιών

Ο Τούρκος πρόεδρος έκανε ιδιαίτερη αναφορά στο ελληνικό λόμπι των ΗΠΑ, κάνοντας λόγο για «φίλους της Ελλάδας στον Λευκό Οίκο» και «προκαλούν συνεχώς».

Ζήτημα αποστρατικοποίησης νησιών του Αιγαίου έθεσε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κατά τη συνάντηση που είχε με τον Έλληνα πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη μετά τη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ στο Βίλνιους, όπως ισχυρίστηκε ο Τούρκος πρόεδρος μιλώντας σε δημοσιογράφους.

Απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου για το μέλλον των ελληνοτουρκικών σχέσεων την Παρασκευή, ο Ερντογάν επανέλαβε ξανά τη θετική ατζέντα του Βίλνιους λέγοντας πως πιστεύει ότι μπορούν να ξεπεραστούν κάποια εμπόδια, ωστόσο δεν παρέλειψε να επανέλθει σε δηλώσεις του παρελθόντος, κατηγορώντας την Ελλάδα για προκλήσεις.

Ο Τούρκος πρόεδρος έκανε ιδιαίτερη αναφορά στο ελληνικό λόμπι των ΗΠΑ, κάνοντας λόγο για «φίλους της Ελλάδας στον Λευκό Οίκο» και «λόμπι» που «προκαλούν συνεχώς».

Επιπλέον σύμφωνα με όσα ισχυρίστηκε είχε μία ειλικρινή συζήτηση με τον Κυριάκο Μητσοτάκη για τον εξοπλισμό των νησιών της Ελλάδας στο Αιγαίο κοντά στις τουρκικές ακτές. Μάλιστα σύμφωνα με όσα υποστήριξε ο Τούρκος πρόεδρος παρόμοιες συζητήσεις έγιναν και μεταξύ του Τούρκου υπουργού Εξωτερικών, Χακάν Φιντάν με τον Έλληνα ομόλογό του, Γιώργο Γεραπετρίτη.

Η ερώτηση του δημοσιογράφου και η απάντηση του Ερντογάν

«Είπατε ότι ξεκινά μια νέα εποχή. Τι προσδοκίες έχουμε από την Αθήνα για το μέλλον; Στα νησιά που ούτως ή άλλως θα πρέπει να είναι αποστρατικοποιημένα, αυτό κερδίζει δυναμική ένας τρόπος να πάτε παραπέρα εδώ;», ρώτησε χαρακτηριστικά ένας Τούρκος δημοσιογράφος σύμφωνα με δημοσίευμα της Yeni Safak με τον Τούρκο πρόεδρο να απαντάει πως:

«Συζητήσαμε ξεκάθαρα με τον πρωθυπουργό Μητσοτάκη. Εννοώ το θέμα της αποστρατικοποίησης αυτών των νησιών. Άλλωστε  ο υπουργός Εξωτερικών μου είχε επαφές με τον συνομιλητή του για το θέμα και μιλάει και θα μιλήσει για αυτά.

Φυσικά, αυτό το θέμα δεν προέρχεται μόνο από την Ελλάδα, όπως ξέρετε, οι φίλοι τους στον Λευκό Οίκο και το λόμπι τους, προκαλούν συνεχώς. Ως αποτέλεσμα αυτής της πρόκλησης, κατά καιρούς εμφανίστηκαν ανεπιθύμητες καταστάσεις. Ο υπουργός Εξωτερικών  συναντά τον συνομιλητή του και οι σχέσεις του συμβούλου μου Τσαγατάϊ Κιλίτς, με τον ειδικό εκπρόσωπο του Μητσοτάκη θα κάνουν αυτή τη διαδικασία πολύ διαφορετική. Πιστεύω ότι θα το ξεπεράσουμε γρήγορα».

Sports in

Αυτός έκανε άνω – κάτω την Άστον Βίλα

Ο Αλβανός επιθετικός, Έρνεστ Μούτσι προκάλεσε πολλά προβλήματα στην άμυνα της αγγλικής ομάδας και η Μπεσίκτας πλήρωσε δέκα εκατ. ευρώ στην Λέγκια για να τον αποκτήσει

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 30 Απριλίου 2024