Παρασκευή 03 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Ποιες είναι οι γεύσεις παγωτού που θα σε κάνουν να λιώσεις αυτό το καλοκαίρι

Ποιες είναι οι γεύσεις παγωτού που θα σε κάνουν να λιώσεις αυτό το καλοκαίρι

Καλοκαίρι χωρίς παγωτό, δεν είναι καλοκαίρι. Όλες οι μνήμες μας είναι γλυκά συνδεδεμένες με αυτό που συνεχίζει να αποτελεί το απόλυτο γλυκό της εποχής.

Ήταν στα μέσα της δεκαετίας του ‘80, όταν θυμάμαι σε εβδομαδιαία βάση να πηγαίνουμε για παγωτό αποκλειστικά στην πλατεία της Κηφισιάς, στο κατάστημα που ήθελα να ζήσω μέσα . Είχε γίνει κάτι σαν οικογενειακό έθιμο, ειδικά τους ζεστούς μήνες, προκειμένου εγώ να φάω το παγωτό γιαούρτι με το οποίο είχα τρέλα και οι δικοί μου τα παρφέ που δεν τα άλλαζαν με τίποτα, μονολογώντας κάθε φορά «πιο γεμάτη γεύση δεν υπάρχει, θεϊκό παγωτό». Σε αυτό αν προσθέσουμε και την τούρτα των γενεθλίων μου που όλο το Δημοτικό και το Γυμνάσιο ήταν αποκλειστικά τούρτα φράουλα από τη Δωδώνη Ηλιούπολης καταλαβαίνουμε ότι αυτό το παγωτό βρισκόταν σταθερά στο πλάνο πολλών οικογενειακών μας στιγμών. Πολλές καρδούλες.

Μάλιστα, τώρα έμαθα ότι η Δωδώνη είναι η πρώτη ελληνική αλυσίδα καταστημάτων παγωτού και ήταν μόλις μερικά λεπτά από το πατρικό μου… Τώρα καταλαβαίνω ότι έζησα πραγματικά τυχερά παιδικά χρόνια! Και αυτή η σχέση αγάπης μεγάλωσε μαζί μου και εξελίχθηκε σε μια σταθερά, κάθε φορά που θέλω παγωτό νιώθω μια σταθερή έλξη προς ένα παγωτό Δωδώνη.

Τα τελευταία χρόνια, κάθε καλοκαίρι που πηγαίνουμε στην Μεσσηνία, δεν υπάρχει περίπτωση να μην περάσουμε κάποια βράδια στην Κορώνη, μπροστά από τις βιτρίνες με τις αμέτρητες γεύσεις, μην μπορώντας να αποφασίσουμε κάθε φορά σε ποια θα καταλήξουμε. Παρφέ φυστίκι με πραλίνα φουντουκιού και ολόκληρα φιστίκια είναι το κόλλημα των τελευταίων χρόνων, χωρίς να σημαίνει ότι και οι νέες κάθε φορά προσθήκες δεν μου κλείνουν το μάτι.

Θα ομολογήσω ότι τώρα που μεγάλωσα με τα διάσημα πλέον παρφέ της Δωδώνης με τους καβουρδισμένους ξηρούς, παρεκκλίνω μόνο για μια νέα γεύση Δωδώνη. Δεν είναι μόνο η εγγύηση στη γεύση αλλά και η νοσταλγία των παιδικών αναμνήσεων που είναι δυνατά συνδεδεμένες με κάποιες από αυτές τις γεύσεις από τότε σε κάποια πλατεία ή σε κάποιο νησί, όπου την πετυχαίναμε κάθε φορά. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι ως Boomer θα κλέψω γεύσεις από τους GenZ, γιατί οι γευστικοί μας κάλυκες ανεξαρτήτου ηλικίας πάντα θέλουν κάτι το καινούργιο, κάτι που θα τους εκπλήσσει, κάτι μοναδικό. Και εκεί είναι που όλες οι γενεές μιλάνε την ίδια γλώσσα. Εκεί είναι που τα κουταλάκια κάνουν πάρτι από χωνάκι σε κυπελάκι, σε βάφλα με τα DMS να έχουν πάρει φωτιά, στα κινητά μικρών και λιγότερων μικρών και μεταξύ τους, όταν ενθουσιασμένοι από μία γεύση κοιτάζονται παράλληλα στα μάτια όλο νόημα και λένε «τι φάση;». Αλλά ως Φασαίοι που είμαστε στο crew, υπάρχει συντονισμός και ανταλλαγή γευστικών εμπειριών. Και μέσα στο στάνταρ πρόγραμμα του καλοκαιριού είναι ότι θα πάρει ο νέος και ωραίος το οικογενειακό από την κατάψυξη που έχει φροντίσει ο παλιός που είναι αλλιώς, θα το ισοπεδώσει εν μία νυκτί και την επομένη θα το γεμίσει με γεμιστά για να πάρει στο κάμπινγκ. Πάλι καλά, η Δωδώνη Μελισσίων είναι δίπλα μας τότε, γιατί αλλιώς θα έπαιζε μουρμούρα στο υπόλοιπο σπίτι.

Είπαμε. Θεϊκό παγωτό και το βρίσκεις σε όλη την Ελλάδα.

Και εδώ έρχονται τα ευχάριστα νέα για τους απανταχού ice-creamholics. Φέτος το καλοκαίρι, υπάρχουν νέες θεϊκές προτάσεις και δεν ξέρω από που να ξεκινήσω.

Όπως όλες οι γεύσεις της δωδώνη, έτσι και αυτές είναι χωρίς συντηρητικά από αγνό πιστοποιημένο 100% ελληνικό φρέσκο γάλα, φρέσκια κρέμα γάλακτος, φρέσκους κρόκους αβγού, αληθινά φρούτα και ολόκληρους ξηρούς καρπούς, κακάο και γνήσια σοκολάτα ανώτερης ποιότητας. Αυτό το φρέσκο και καλό το έχουμε πάντα στο πραγματικό παγωτό, που είναι θεϊκό.

Πάμε στην πρώτη πρόταση του καλοκαιριού για όσους αγαπάνε τα σορμπέ. Το ιταλικό λικέρ limoncello τώρα και σε παγωτό! Μία ιδανική πρόταση για μετά από το φαγητό, που θα σας φτιάξει τη γεύση χωρίς να σας βαρύνει γευστικά. Διαφορετικά, για μετά από κάθε γεύμα μπορείτε να δοκιμάσετε τη Grey Madagascar Vanilla. Γιατί γκρι; Γιατί έχει στα συστατικά της ενεργό φυτικό άνθρακα γνωστό συστατικό από την αρχαιότητα για τις εξυγιαντικές και αποτοξινωτικές του ιδιότητες που βοηθούν στην πέψη! Εντυπωσιακό; Εγώ πάλι θα δοκιμάσω και την Pavlova που αγαπώ ως γλυκό, όπερ σημαίνει με έχει κερδίσει ήδη με τη βελούδινη κρέμα με ρίπλα από κόκκινα φρούτα του δάσους και κομμάτια τραγανής μαρέγκας που σπάνε στο στομα, μία εμπειρία γεύσης σε κάθε κουταλιά. Και μιας και μιλάμε για αγαπημένα γλυκά, με πολλή χαρά υποδεχόμαστε την γεύση Crème Brulee, ένα μαγικό συνδυασμό κρέμας, κρόκου αβγών, ζάχαρης, σπόρων βανίλιας και καραμελωμένης ζάχαρης και σως καμένης καραμέλας! Απλά, Τρέλα.

Προφανώς όσοι ice-creamholics σέβονται τον εαυτό τους, θα τις δοκιμάσουν και τις τέσσερεις νέες γεύσεις. Και μην ξεχνάμε ότι το παγωτό μπορεί να είναι ο βασιλιάς των γλυκών του καλοκαιριού, αλλά τρώγεται όλο τον χρόνο!

Ήξερες ότι:

  • Η «Παγωτά Δωδώνη» ιδρύθηκε το 1967 ξεκινώντας από ένα μικρό γαλακτοπωλείο στην Κυψέλη;
  • Το 1970, από τα τραπεζάκια του παγωτοπωλείου της Κυψέλης είχαν περάσει οι Διονύσης Παπαγιαννόπουλος, Μίμης Πλέσσας, Γιώργος Σταυρίδης, Γιώργος Κωνσταντίνου, Ιάκωβος Καμπανέλλης και Τζένη Καρέζη;
  • Έχει μία γκάμα 47 γεύσεων με σορμπέ, gourmet και άλλες «πειραγμένες» γεύσεις;
  • Τα παρφέ υπάρχουν από το 1970 με την ίδια επιτυχημένη παραδοσιακή συνταγή; Ενώ το δικό μου παιδικό αγαπημένο γιαούρτι από το 1986;
  • Είναι η πρώτη και μεγαλύτερη αλυσίδα καταστημάτων παγωτού της χώρας;

Μάθετε για όλες τις γεύσεις με ένα κλικ εδώ: https://dodoni.com.gr/

Sports in

Μεντιλίμπαρ: «Δεν έχει τελειώσει τίποτα, έχει γίνει η μισή δουλειά»

Απόλυτα ψύχραιμος ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ μετά τον θρίαμβο του Ολυμπιακού επί της Άστον Βίλα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 03 Μαϊου 2024