Πέμπτη 02 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Φωτιά στο Λουτράκι: Οριοθετήθηκε η πυρκαγιά - Πάνω από τη Γλυκιά Ζωή το πιο ανησυχητικό σημείο

Φωτιά στο Λουτράκι: Οριοθετήθηκε η πυρκαγιά – Πάνω από τη Γλυκιά Ζωή το πιο ανησυχητικό σημείο

Στη μάχη έχουν πέσει επίγειες και εναέριες δυνάμεις της Πυροσβεστικής.

Οριοθετήθηκε η φωτιά στο Λουτράκι που ξέσπασε το μεσημέρι της Δευτέρας, σύμφωνα με την Πυροσβεστική. Υπενθυμίζεται ότι ο δήμος Λουτρακίου, Περαχώρας και Αγίων Θεοδώρων έχει τεθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Ολονύχτια μάχη με τις φλόγες έδωσαν οι πυροσβέστες αφού η πυρκαγιά έκαιγε ανεξέλεγκτη και πλησίασε τα σπίτια στον Άγιο Χαράλαμπο.

Οι πυροσβεστικές δυνάμεις έδωσαν μεγάλη μάχη για να καταφέρουν να θέσουν υπό έλεγχο τη φωτιά η οποία δυστυχώς στο πέρασμά της κατέστρεψε κατοικίες και έκανε στάχτη μεγάλη έκταση δάσους.

Δεν κινδυνεύουν τα διυλιστήρια, ούτε και η μονάδα βιοντίζελ που βρίσκεται κοντά.

Το in μεταδίδει όλες τις εξελίξεις από τη φωτιά που ξέσπασε στο Λουτράκι.

Δείτε live τις εξελίξεις:

19:15 Ολοκληρωτική η καταστροφή στο Λουτράκι – Βίντεο από την πρώτη ημέρα

18:20 Οριοθετήθηκε η φωτιά στο Λουτράκι

Σύμφωνα με την ενημέρωση της Πυροσβεστικής, η κατάσταση είναι πολύ καλή αυτή την ώρα αφού η φωτιά έχει οριοθετηθεί. Ωστόσο εξακολουθούν να υπάρχουν εστίες στην περιοχή της πυρκαγιάς οι οποίες αντιμετωπίζονται από τις επίγειες δυνάμεις.

18:01 Γιώργος Γκιώνης στο in: Πάνω από τη Γλυκιά Ζωή το μεγαλύτερο πρόβλημα

Ο δήμαρχος Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων, Γιώργος Γκιώνης δήλωσε στο in ότι το μεγαλύτερο πρόβλημα αυτή την ώρα είναι πάνω από τη Γλυκιά Ζωή όπου δίνουν μάχη οι πυροσβέστες.

Οι πληγέντες από τις περιοχές που έχουν εκκενωθεί φιλοξενούνται σε ξενοδοχεία «καθώς όλοι έχουν δεχτεί να βοηθήσουν», όπως σημείωσε ο κ. Γκιώνης.

17:41 Πόσες δυνάμεις επιχειρούν στο Λουτράκι

Η φωτιά παραμένει σε εξέλιξη στην ευρύτερη περιοχή του Λουτρακίου, σύμφωνα με το Γραφείο Τύπου της Πυροσβεστικής. Αυτή την ώρα επιχειρούν 120 πυροσβέστες, τέσσερα πεζοπόρα τμήματα, 43 οχήματα, 2 αεροσκάφη, τρία ελικόπτερα και δύο ακόμη που συντονίζουν τις προσπάθειες κατάσβεσης.

16:20 Ο χάρτης πρόβλεψης κινδύνου για την Πέμπτη 20 Ιουλίου


15:10 Η επίσημη ενημέρωση της Πυροσβεστικής για τις πυρκαγιές και την ενίσχυση με δυνάμεις από την Ευρώπη

Βοήθεια από Ρουμανία, Σλοβακία και Πολωνία αναμένεται να φτάσει αύριο και την Παρασκευή στην Ελλάδα ύστερα από αίτημα που υπέβαλε η χώρα προς τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Πολιτικής Προστασίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης ώστε να συνδράμουν στην αντιμετώπιση των μεγάλων δασικών πυρκαγιών που μαίνονται, όπως ανέφερε σε έκτακτη ενημέρωση, ο εκπρόσωπος Τύπου του Πυροσβεστικού Σώματος, αντιπύραρχος, Γιάννης Αρτοποιός.

Ειδικότερα, όπως είπε, «η χώρα μας υπέβαλε αίτημα βοήθειας προς τον μηχανισμό πολιτικής προστασίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης για 3 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων που θα διαθέτουν και πυροσβεστικά οχήματα».

Στο αίτημά της Ελλάδας ανταποκρίθηκαν η Ρουμανία, η οποία θα διαθέσει πεζοπόρα τμήματα με 40 πυροσβέστες, 5 υδροφόρα οχήματα και ακόμη 10 πυροσβέστες με 5 πυροσβεστικά οχήματα που θα φτάσουν στη χώρα μας αύριο. Η Σλοβακία, η οποία θα διαθέσει πεζοπόρα τμήματα με 31 πυροσβέστες και 15 υδροφόρα οχήματα που θα φτάσουν στη χώρα μας την Παρασκευή. Η Πολωνία η οποία θα διαθέσει πεζοπόρα τμήματα με 149 πυροσβέστες και 49 υδροφόρα οχήματα που θα φτάσουν στη χώρα μας και αυτοί την Παρασκευή.

Υπενθυμίζεται ότι από χθες έχουν έρθει στη χώρα μας επίσης μέσω του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας 4 πυροσβεστικά αεροσκάφη από Ιταλία και Γαλλία.

14:30 Έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις έχουν τεθεί σε ισχύ. Συγκεκριμένα στη Νέα Εθνική Οδό Αθηνών – Κορίνθου, από το ύψος του Κόμβου Αγίων Θεοδώρων μέχρι τον Κόμβο Επιδαύρου, στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Κόρινθο, η κυκλοφορία των οχημάτων διεξάγεται από την αριστερή και τη μεσαία λωρίδα κυκλοφορίας, πλην όμως παραμένει κλειστή η δεξιά λωρίδα κυκλοφορίας.

14:15  Συνεχείς είναι οι αναζωπυρώσεις στη Γλυκιά Ζωή Λουτρακίου με τους πυροσβέστες να προσπαθούν από αέρος και εδάφους να σβήσουν τις φλόγες που ξεπηδούν στα καμένα. Με ρίψεις νερού με ελικόπτερα η Πυροσβεστική κατάφερε να σβήσει τα πύρινα μέτωπα της φωτιάς την ώρα που οι άνεμοι εξακολουθούν να είναι ισχυροί.

Τα πτητικά μέσα συνεχίζουν τις προσπάθειες τους στην περιοχή που έχει κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης για το διάστημα των επόμενων έξι μηνών.

14:00 Δείτε εικόνες και βίντεο από την κατάσβεση της φωτιάς στο Λουτράκι

13:15 Το έργο της Πυροσβεστικής συνεχίζουν να συνδράμουν οι Ένοπλες Δυνάμεις.

Στα Δερβενοχώρια επιχειρούν:

  • 5 Προωθητές Γαιών
  • 2 Ομάδες «ΔΕΥΚΑΛΙΩΝ» (σύνολο 22 άτομα)

Στην Περαχώρα Λουτρακίου επιχειρούν:

  • 2 Προωθητές Γαιών
  • 1 Ομάδα «ΔΕΥΚΑΛΙΩΝ» (σύνολο 11 άτομα)
  • 1 Ομάδα «ΞΕΝΟΚΡΑΤΗΣ» (σύνολο 8 άτομα)

Στην ευρύτερη περιοχή Κουβαρά – Σαρωνίας Αττικής επιχειρούν:

  • 50 άτομα του Σχεδίου «ΞΕΝΟΚΡΑΤΗΣ»
  • 2 Ομάδες «ΔΕΥΚΑΛΙΩΝ» (σύνολο 22 άτομα)
  • 1 Ασθενοφόρο

Στον Έμπωνα Ρόδου επιχειρεί 1 Ε/Π Chinook

Επιπρόσθετα:

  • 6 Α/Φ CL-215, 4 Α/Φ CL-415, 1 PZL και 3 Ε/Π CHINOOK επιχειρούν και στις 3 περιοχές, σύμφωνα με τις ανάγκες και τις οδηγίες της Πολιτικής Προστασίας.
  • Το σύνολο των μέσων – μηχανημάτων των Ενόπλων Δυνάμεων, εξακολουθεί να βρίσκεται σε ετοιμότητα για διάθεση, κατόπιν οδηγιών της Πολιτικής Προστασίας.
    Στον τομέα της χερσαίας επιτήρησης, σε όλη την επικράτεια έχει προγραμματιστεί για σήμερα η εκπομπή 82 περιπόλων και η στελέχωση 4 πυροφυλακίων, με την εμπλοκή συνολικά 470 ατόμων με 235 οχήματα.

12:56 Ανυπολόγιστες οι ζημιές το Λουτράκι. Μάχη για να μην περάσει η φωτιά στην περιοχή των διυλιστηρίων. Όπως μετέδωσε το MEGA έχουν καεί ή έχουν υποστεί τεράστιες ζημιές πάνω από 36 σπίτια. Στο Πανόραμα Λουτρακίου 5 σπίτια έχουν ολοσχερώς καταστραφεί.

12:42 Ολοκληρώθηκε η σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό στο Ενιαίο Συντονιστικό Κέντρο Επιχειρήσεων και Διαχείρισης Κρίσεων (Ε.Σ.Κ.Ε.ΔΙ.Κ.) της Πολιτικής Προστασίας.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ενημερώθηκε από τον Αρχηγό και τους επιτελείς του Πυροσβεστικού Σώματος για τις επιχειρήσεις κατάσβεσης που είναι σε εξέλιξη στις πυρκαγιές που έχουν ξεσπάσει σε όλη τη χώρα και κυρίως για τα μέτωπα στη φωτιά της Δυτικής Αττικής και στη Ρόδο.

Επίσης, έγινε σχεδιασμός για τις επόμενες ημέρες καθώς αναμένονται ιδιαίτερα δύσκολες καιρικές συνθήκες με ακραίες θερμοκρασίες και πολύ χαμηλά ποσοστά υγρασίας.

Στη σύσκεψη μαζί με την ηγεσία του ΠΣ συμμετείχαν Βασίλης Κικίλιας, Βαγγέλης Τουρνάς, Νότης Μηταράκης, Άκης Σκέρτσος, Χρήστος Τριαντόπουλος, Θανασης Κοντογεώργης και Βασίλης Παπαγεωργιου.

12:40 Μάχη με τις φλόγες δίνουν οι δυνάμεις της Πολιτικής Προστασίας, πυροσβέστες, κάτοικοι και εθελοντές, στον οικισμό Γλυκιά Ζωή Κορινθίας που είναι αντιμέτωποι με συνεχείς αναζωπυρώσεις, και αλλαγές κατεύθυνσης του ανέμου.

12:15 Έρχονται θερμοκρασίες «φωτιά» με 44αρια. Νέο έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ. Διαβάστε περισσότερα εδώ

11:40 Ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Βασίλης Κικίλιας σε δήλωσή του ανέφερε πως «χθες βράδυ οι άνδρες και οι γυναίκες της πολιτικής προστασίας και όλη η κρατική μηχανή έκαναν μια υπεράνθρωπη προσπάθεια», ενώ όπως είπε επίσης «θα συνεχιστούν οι προσπάθειες, ενώ οι καιρικές συνθήκες αναμένονται δύσκολες και σήμερα».

Κάλεσε τους πάντες να βοηθήσουν το έργο των Αρχών και τόνισε: «παρακαλώ να βοηθήσουμε όλοι το έργο των πυροσβεστών. Δεν νοείται αμέλεια, πρόκληση φωτιάς από αμέλεια, θερμική εργασία στην ύπαιθρο. Παρακαλώ πολύ να βοηθήσουν όλοι».

11:20 Μικρές αναζωπυρώσεις σε διάφορα σημεία στο Πανόραμα Λουτρακίου. Σχετικά με την καταγραφή ζημιών, σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις στο Λουτράκι έχουν υποστεί σοβαρές ζημιές ή έχουν καταστραφεί ολοσχερώς 30 με 32 σπίτια. Σύμφωνα με τον δήμαρχο Λουτρακίου άλλα δύο σπίτια έχουν καεί στον οικισμό Αγ. Χαράλαμπος.

11:00 Για την εξέλιξη της μεγάλης φωτιάς, που μαίνεται στο Λουτράκι, μίλησε ο δήμαρχος της περιοχής, Γιώργος Γκιώνης, ο οποίος σημείωσε πως το πύρινο μέτωπο απομακρύνθηκε από τους οικισμούς.

«Η φωτιά έχει φύγει από τους οικισμούς, βρίσκεται περίπου πάνω από τη Motor Oil και τα εργοστάσια. Έχουν ενισχυθεί οι δυνάμεις, καθώς και τα εναέρια μέσα, με τα πράγματα να είναι λίγο καλύτερα τώρα. Περιμέναμε λίγο περισσότερη ενίσχυση από τα εναέρια μέσα, αλλά η κατάσταση είναι σχετικά καλή και ελεγχόμενη. Με τις επίγειες δυνάμεις, δεν πιστεύουμε ότι θα έχουμε άλλα δύσκολα πράγματα να αντιμετωπίσουμε τις επόμενες ώρες»

«Δεν δεν μπορώ να διακρίνω αν τα canadair είναι από την Ελλάδα ή από τη Γαλλία, αλλά αυτή τη στιγμή βλέπω να επιχειρούν δύο στο σημείο. Έχουν εκκενωθεί ο Άγιος Χαραλαμπός, το Πανόραμα και Γλυκιά Ζωή από χθες το απόγευμα, αλλά δεν έχουμε μέχρι στιγμής κάποιο πρόβλημα με τους οικισμούς».

10:50 Στα 500 μέτρα από τα διυλιστήρια Κορίνθου έφτασε η φωτιά τη νύχτα
10:30 Δείτε στιγμιότυπα από τη φωτιά στο Λουτράκι – Η μάχη των πυροσβεστών για να μην φτάσει στα διυλιστήρια

Ολονύκτια μάχη με τις φλόγες, έδωσαν οι πυροσβέστες στους Αγίους Θεοδώρους κάνοντας υπεράνθρωπες προσπάθειες να περιορίσουν τη φωτιά ώστε να μην περάσει στα διυλιστήρια. Στη θέση Σουσάκι στους Αγίους Θεοδώρους, οι φλόγες έφτασαν ακόμα και τα 10 μέτρα ενώ το μέτωπο πήρε ανεξέλεγκτες διαστάσεις.  Η μεγάλη φωτιά έχει σβήσει αλλά ακόμα καίνε κάποια καντηλάκια. Πολλά άτομα πήγαν στο Δημαρχείο ή στο ΚΑΠΗ ή σε κάποια συγγενικά τους πρόσωπα για να περάσουν το βράδυ. Μάλιστα πολλά άτομα βοήθησαν και στην κατάσβεση της φωτιάς.

10:00 Ο Δήμος Λουτρακίου-Περαχώρας Αγίων Θεοδώρων, σε συνεργασία με την Ένωση Ξενοδόχων Νομού Κορινθίας, από την πρώτη στιγμή στέκεται στο πλευρό των πληγέντων από την πυρκαγιά που εκδηλώθηκε χθες στο Λουτράκι. Ήδη, έχουν φιλοξενηθεί στα ξενοδοχεία του Δήμου πάνω από 150 άτομα.

Σε περίπτωση ανάγκης, επικοινωνήσετε στο τηλεφωνικό κέντρο του Δημαρχείου Λουτρακίου στον αριθμό 2744069000.

09:00 Το μέτωπο της φωτιάς είναι σε απόσταση ασφαλείας τουλάχιστον 1.000 μέτρων από τις εγκαταστάσεις των διυλιστηρίων, όπως είπε ο αντιπεριφερειάρχης Κορινθίας Χάρης Βυτινιώτης, στο ραδιόφωνο του Σκάι. Σύμφωνα με τον ίδιο επικίνδυνα σημεία της φωτιάς δεν έχουν αλλάξει από χθες και δεν έχουν εκκενωθεί άλλες περιοχές πέραν αυτών για τις οποίες δόθηκε εντολή εκκένωσης χθες το βράδυ.

«Τα εναέρια μέσα κάνουν συνεχώς ρίψεις, όλες οι υπηρεσίες κάνουν συντονισμένα αυτό που πρέπει», δήλωσε στο MEGA, προσθέτοντας ότι τα μηχανήματα έργου καθαρίζουν και επεμβαίνουν στις περιοχές όπου υπάρχει βλάστηση τέτοια που να ευνοεί την εξέλιξη της πυρκαγιάς». Σύμφωνα με τον κ. Βυτινιώτη, «οι υπηρεσίες κάνουν αυτό που πρέπει, συντονίζονται μεταξύ τους ικανοποιητικά, το αποτέλεσμα που είναι επιθυμητό είναι να σταματήσει η πυρκαγιά. Η αγωνία όλων είναι πάρα πολύ μεγάλη».

Sports in

Μπροστά του μόνο τελικοί

Ο Ολυμπιακός έφυγε από τον Καρβαλιάλ, πήγε στον Μεντιλίμπαρ και τα αποτελέσματα δείχνουν απολύτως ορατά.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 02 Μαϊου 2024