Πέμπτη 02 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Φωτιά στο Λουτράκι: Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης η περιοχή - Αγωνία για τα διυλιστήρια

Φωτιά στο Λουτράκι: Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης η περιοχή – Αγωνία για τα διυλιστήρια

Μεγάλη μάχη με τις φλόγες δίνουν οι πυροσβεστικές δυνάμεις στο μέτωπο της πυρκαγιάς στο Λουτράκι.

Μεγάλη μάχη με τις φλόγες δίνουν επίγειες και εναέριες δυνάμεις που επιχειρούν στο μέτωπο της πυρκαγιάς στο Λουτράκι.

Αν και η κατάσταση είναι βελτιωμένη, οι δυνατοί άνεμοι που πνέουν προκαλούν συνεχείς αναζωπυρώσεις και νέες εστίες, κάνοντας δύσκολο το έργο των πυροσβεστών.

Δείτε live τις εξελίξεις:

22:26 Άνοιξε και η νέα εθνική οδός

Η Τροχαία άνοιξε και τη νέα εθνική οδό Αθηνών – Κορίνθου, με την κυκλοφορία των οχημάτων να ομαλοποιείται.

21:40 Άνοιξε η παλαιά εθνική οδός

Καλύτερη είναι η εικόνα από το πύρινο μέτωπο στην Κορινθία, με την Τροχαία να επιτρέπει την κυκλοφορία των οχημάτων στην παλαιά εθνική οδό Αθηνών – Κορίνθου, μέχρι τα διόδια Ελευσίνας, και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας.

21:34 Δεκάδες καμένα σπίτια

Συνολικά 32 σπίτια και πέντε αποθήκες έχει κάψει μέχρι στιγμής το πύρινο μέτωπο που καίει στην περιοχή της Κορινθίας.

Όπως σημείωσε ο δήμαρχος Γιώργος Γκιώνης, μιλώντας στην ΕΡΤ, η κατάσταση είναι δύσκολη, υπογραμμίζοντας ότι υπάρχει αισιοδοξία πως δεν θα επεκταθεί η φωτιά, καθώς έχουν μειωθεί οι άνεμοι.

21:26 Διακοπές ρεύματος στο Λουτράκι

Αρκετές είναι οι διακοπές στην ηλεκτροδότηση σε ορισμένες περιοχές του Λουτρακίου, με κάποιους πολίτες να εγκλωβίζονται σε ανελκυστήρες.

21:15 Συστάσεις στους οδηγούς από την ΕΛ.ΑΣ.

Η πυρκαγιά που καίει ανεξέλεγκτη στην περιοχή της Κορινθίας έχει προκαλέσει σημαντικά προβλήματα στις οδικές μετακινήσεις.

Για το λόγο αυτό, η Ελληνική Αστυνομία εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία ζητά από τους οδηγούς να αποφύγουν να κινηθούν από τη δυτική Ελλάδα προς Κόρινθο και Αθήνα.

Ειδικότερα, στην ανακοίνωση της αστυνομίας αναφέρονται τα εξής:

«Παρακαλούνται οι οδηγοί των οχημάτων που κινούνται στην ‘Ιόνια Οδό’ και στην εθνική οδό Αντιρρίου – Ιωαννίνων, στο ρεύμα προς Πάτρα, καθώς και στην νέα, αλλά και την παλαιά εθνική οδό, Πατρών – Κορίνθου, στο ρεύμα προς Κόρινθο, με προορισμούς προς την Κόρινθο και την Αθήνα μετά τον κόμβο Επιδαύρου να μην μετακινούνται προς τα προαναφερόμενα σημεία, λόγω της πυρκαγιάς».

20:39 Ακινητοποιημένα λεωφορεία στον Ισθμό

Δεκάδες τουριστικά λεωφορεία παραμένουν ακινητοποιημένα στον Ισθμό, μετά την απαγόρευση κυκλοφορίας οχημάτων τόσο στη νέα όσο και στην παλαιά εθνική οδό Αθηνών – Κορίνθου.

20:19 Προς τα διυλιστήρια η φωτιά

Εξαιρετικά δύσκολο είναι το έργο των πυροσβεστικών δυνάμεων που επιχειρούν στις περιοχές των Δερβενοχωρίων και του Λουτρακίου, με τις φλόγες να πλησιάζουν αρκετά τα διυλιστήρια της Motor Oil.

19:50 Συνεχίζει να καίει η φωτιά

Η φωτιά μαίνεται, με τους κατοίκους να ανησυχούν ότι η κατάσταση θα χειροτερέψει, μετά την απόσυρση των εναέριων μέσων, σε περίπου μια ώρα.

Όπως φαίνεται και στις φωτογραφίες των κατοίκων της περιοχής του Αγ. Χαραλάμπου το μέτωπο καίει ανεξέλεγκτο.

19:29 Ανοιχτό το ΚΑΠΗ Αγίων Θεοδώρων

Όπως ενημέρωσε ο δήμος Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων θα παραμείνει ανοικτό το ΚΑΠΗ Αγίων Θεοδώρων, προκειμένου να υποδεχτεί πολίτες της ευρύτερης περιοχής, οι οποίοι έχουν εγκαταλείψει τα σπίτια τους λόγω της πυρκαγιάς.

19:04 Η ενημέρωση της Πυροσβεστικής για τα πύρινα μέτωπα

18:55 Εκκενώνεται ο οικισμός «Γλυκιά Ζωή» Αγίων Θεοδώρων

Οι πυροσβεστικές δυνάμεις δεν έχουν καταφέρει να περιορίσουν το μέτωπο που καίει στο Πανόραμα Αγίων Θεοδώρων, με αποτέλεσμα να δοθεί εντολή εκκένωσης του οικισμού «Γλυκιά Ζωή».

Μάλιστα, οι κάτοικοι της περιοχής έλαβαν και τη σχετική ειδοποίηση από τον αριθμό έκτακτης ανάγκης «112».

18:44 Έκλεισε η εθνική οδός

Λόγω της μεγάλης πυρκαγιάς που έχει καίει στο Λουτράκι, η Ελληνική Αστυνομία προχώρησε σε διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων στη νέα και την παλαιά εθνική οδό.

Ειδικότερα, έχει σταματήσει η κυκλοφορία από τα διόδια της Ελευσίνας μέχρι τα διόδια Κορίνθου και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας.

18:19 Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης ο δήμος Λουτρακίου

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κηρύχθηκε ο δήμος Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων από σήμερα και για έξι μήνες προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι έκτακτες ανάγκες και να γίνει διαχείριση των ζημιών και των προβλημάτων που δημιουργήθηκαν από την πυρκαγιά.

18:10 Επιστράτευσαν και… λεκάνες οι κάτοικοι

18:00 Υπεράνθρωπες προσπάθειες από τους πυροσβέστες

Στα ανατολικά και τα βορειοανατολικά οι προσπάθειες των πυροσβεστών, με σκοπό να περιορίσουν το μέτωπο, το οποίο βρίσκεται σε απόσταση περίπου 1,5 χλμ από τα διυλιστήρια.

17:49 Σε επιφυλακή τα διυλιστήρια

17:25 «Η φωτιά πλησιάζει στα διυλιστήρια»

Τα διυλιστήρια της Motor Oil πλησιάζει το πύρινο μέτωπο όπως ανέφερε ο αντιπεριφερειάρχης Κορινθίας, Χαρίλαος Βυτινιώτης.

Όπως σημείωσε ο κ. Βυτινιώτης, το μέτωπο της φωτιάς στο Λουτράκι «έφυγε από τους οικισμούς Γαλήνης και Παράδεισου και κατευθύνεται προς τις ακτές του Σαρωνικού», προσθέτοντας ότι «μεσολαβούν οι παράδρομοι, η εθνική οδός, ο προαστιακός, η παλιά εθνική οδός και μετά είναι οι οικισμοί, που αν κατέβει εκεί θα είναι δύσκολα τα πράγματα».

«Οι επίγειες δυνάμεις δεν μπορούν να κάνουν τίποτα. Τη λύση θα δώσουν τα εναέρια. Είναι 4 ελικόπτερα, υπάρχει πυκνή κυκλοφορία εναέριων μέσων, δεν υπάρχει “χώρος” για περισσότερα, γιατί η απόσταση είναι μικρή, περίπου 500-600 μέτρα», συμπλήρωσε ο αντιπεριφερειάρχης Κορινθίας.

16:27 Στα σπίτια η φωτιά στα Ίσθμια

Οι φλόγες στα Ίσθμια έφτασαν μέχρι τα σπίτια, προκαλώντας καταστροφές, την ώρα που οι επίγειες πυροσβεστικές δυνάμεις δεν μπορούν να περιορίσουν την εξάπλωσή του μετώπου.

16:09 Απειλεί κατοικημένες περιοχές

Όπως ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο δήμαρχος Λουτρακίου, Γιώργος Γκιώνης, «η κατάσταση με την εξέλιξη της φωτιάς θα μπορούσα να πω ότι είναι πάρα πολύ δύσκολη και απειλεί τις κατοικημένες περιοχές, του Αγίου Χαραλάμπους και του Πανοράματος, ενώ το μέτωπο έχει ανατολική κατεύθυνση προς την εθνική οδό Αθηνών-Κορίνθου».

15:44 Εκκενώθηκαν οικισμοί

Λόγω του μεγέθους της πυρκαγιάς, οι Αρχές έχουν προχωρήσει στην προληπτική εκκένωση των οικισμών Άγιος Χαράλαμπος και Πανόραμα, προκειμένου να μην κινδυνεύσουν οι κάτοικοι.

15:02 Ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής

Σύμφωνα με την ενημέρωση της Πυροσβεστικής από τις 07:30 το πρωί της Τρίτης (18/7) στο Λουτράκι επιχειρούν 120 πυροσβέστες, τέσσερις ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 43 οχήματα ενώ από αέρος επιχειρούν πέντε αεροσκάφη, ένα ελικόπτερο και έχουν κινητοποιηθεί άλλα τέσσερα αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο.

14:34 Σε ξενοδοχεία οι πληγέντες

Πρωτοβουλία για την φιλοξενία πληγέντων από την φωτιά στην ευρύτερη περιοχή της Καλλιθέας Λουτρακίου έχει λάβει ο δήμος, σε συνεργασία με την ένωση ξενοδόχων Κορινθίας και τους ξενοδόχους.

Σύμφωνα με το δήμο Λουτρακίου, «ήδη, έχουν φιλοξενηθεί στα ξενοδοχεία του δήμου μας πάνω από 150 άτομα και συνεχίζουμε να δεχόμαστε κλήσεις συμπολιτών μας, που αναζητούν κατάλυμα για διαμονή και τους οποίους προσπαθούμε να εξυπηρετήσουμε με κάθε πρόσφορο μέσο».

14:07 Στελέχη του Στρατού στο Λουτράκι

Επίσης, στην κατάσβεση συμμετέχουν στελέχη και μέσα των Ενόπλων Δυνάμεων. Συγκεκριμένα: Τρία Α/Φ CL-215, δύο Α/Φ CL-415, δύο προωθητές γαιών, μια ομάδα «ΔΕΥΚΑΛΙΩΝ» (σύνολο 11 άτομα) και μια ομάδα «ΞΕΝΟΚΡΑΤΗΣ» (σύνολο 8 άτομα).

12:35 «Η κατάσταση είναι τραγική»

«Η κατάσταση είναι τραγική. Εκκενώσαμε δύο οικισμούς, τον Άγιο Χαράλαμπο και το Πανόραμα. Δεν ξέρουμε, μέσα σε μισή ώρα με τον αέρα που έχει πώς θα εξελιχθούν τα πράγματα», δήλωσε στο MEGA ο Γιώργος Γκιώνης, δήμαρχος Λουτρακίου.

«Η καταστροφή είναι τεράστια» ανέφερε κλείνοντας.

12:22 «Έχουν καεί προκάτ κατοικίες»

Κατά τις βραδινές ώρες, στην ευρύτερη περιοχή της Καλλιθέας στο Λουτράκι, στο κομμάτι της Εθνικής Οδού προς τον Άγιο Χαράλαμπο, σημειώθηκε μεγάλη αναζωπύρωση.

«Αυτό το ενεργό μέτωπο μάς απασχολεί», είπε ο εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής, Γιάννης Αρτοποιός.

«Το μέτωπο είναι ενεργό. Δυστυχώς, οι άνεμοι έχουν ανέβει λίγο, ενώ είχαμε πληροφόρηση ότι θα ήταν χαμηλοί», τόνισε ο Αντιδήμαρχος Λουτρακίου, Τάσος Σακελλαρίου,  στο ACTION24.

Και πρόσθεσε: «Το μέτωπο ήταν πολύ μεγάλο σε μήκος και πλάτος. Έχουν καεί κάποια προκατασκευασμένα σπίτια και παραπήγματα κατά κύριο λόγο και όχι, κανονικές κατοικίες. Η φωτιά έχει περάσει από οικισμούς, η κατάσταση ήταν πάρα πολύ δύσκολη και ουσιαστικά, σήμερα θα γίνει η αποτίμηση».

12:16 «Μάχη» με τις συνεχείς αναζωπυρώσεις

«Η εικόνα είναι πολύ δύσκολη, γίνονται πολλές προσπάθειες από εθελοντές, από εναέρια μέσα, τον Δήμο… η φωτιά είναι πολύ επικίνδυνη, από εχθές έχουμε κάνει κάθε προσπάθεια ώστε να μην υπάρξει καμία απώλεια ζωής» δήλωσε ο Αντιδήμαρχος Ψηφιακού Μετασχηματισμού και Καινοτομίας του Δήμου Λουτρακίου ενώ ανέφερε πως υπάρχουν εκτιμήσεις για δύο καμμένα σπίτια.

«Η φωτιά είναι επικίνδυνη. Έχουν εκκενωθεί οικισμοί, γηροκομεία, παιδικές κατασκηνώσεις» συμπλήρωσε.

Sports in

Όλα για όλα από τον Ολυμπιακό για την ισοφάριση κόντρα στην Μπαρτσελόνα

Ο Ολυμπιακός φιλοξενεί την Μπαρτσελόνα στο Game 4 των play offs της Euroleague με στόχο τη νίκη που θα στείλει τη σειρά σε 5ο παιχνίδι στην Βαρκελώνη.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 02 Μαϊου 2024