Πέμπτη 02 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Φωτιές στην Αττική: Έγιναν θέμα στα μεγαλύτερα διεθνή ΜΜΕ

Φωτιές στην Αττική: Έγιναν θέμα στα μεγαλύτερα διεθνή ΜΜΕ

Το ενδιαφέρον των διεθνών ΜΜΕ είναι μεγάλο, καθώς έστειλαν ανταποκριτές σε όλα τα σημεία των τριών βασικών πυρκαγιών και έχουν εκτενή ρεπορτάζ για τις εικόνες καταστροφής στη χώρα μας.

Οι φωτιές που μαίνονται στην Ελλάδα από τη Δευτέρα και ιδιαίτερα τα τρία καίρια μέτωπα σε ανατολική Αττική, Λουτράκι και Δερβενοχώρια που έχουν προκαλέσει τεράστια οικολογική καταστροφή με περισσότερα από 45.000 στρέμματα να γίνονται στάχτη έχουν προκαλέσει το ενδιαφέρον των μεγαλύτερων ειδησεογραφικών δικτύων του πλανήτη.

Το ενδιαφέρον των διεθνών ΜΜΕ είναι μεγάλο, καθώς έστειλαν ανταποκριτές σε όλα τα σημεία των τριών βασικών πυρκαγιών και έχουν εκτενή ρεπορτάζ για τις εικόνες καταστροφής στη χώρα μας.

Τα πρωτοσέλιδα του διεθνούς Τύπου αποτυπώνουν την εικόνα καταστροφής καθώς και το γεγονός ότι χιλιάδες πολίτες αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τις εστίες τους.

Πώς κατέγραψαν τα διεθνή μέσα τις φωτιές

To ΒΒC μετέδωσε τις συγκλονιστικές εικόνες του MEGA από τον Ιππικό Όμιλο Αναβύσσου με τις φλόγες να καίνε το συγκρότημα.

BBC και CNN  έδειξαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον στις υπεράνθρωπες προσπάθειες των ανθρώπων που κατόρθωσαν να σώσουν τα άλογα.

Τα διεθνή μέσα ενημέρωσης, μεταξύ των οποίων και η DW, έκαναν συνεχή ροή καταγράφοντας τις εστίες φωτιάς που ξέσπασαν στην ανατολική Αττική αλλά και στα Δερβενοχώρια και το Λουτράκι.

«Πυρκαγιά ξέσπασε κοντά στο Λουτράκι με τις Αρχές να απομακρύνουν περίπου χίλια πεντακόσια παιδιά από καλοκαιρινή κατασκήνωση», αναφέρει χαρακτηριστικά το ρεπορτάζ.

Οι φωτιές στη Μάνδρα κέντρισαν και το ενδιαφέρον των μεγαλύτερων γαλλικών ΜΜΕ, με το France 24 να αναφέρει: «Η Πυροσβεστική υπηρεσία ανέφερε ότι 81 πυρκαγιές ξέσπασαν σε όλη την Ελλάδα το τελευταίο 24ωρο».

«Η χώρα έχει πληγεί από άγριες πυρκαγιές. Χιλιάδες άνθρωποι αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν την περιοχή», αναφέρει ο τίτλος της Le Parisien.

«Οι πυρκαγιές στην Ελλάδα ανάγκασαν χιλιάδες  να εγκαταλείψουν παραθαλάσσια θέρετρα», αναφέρει ο τίτλος δημοσιεύματος του Al Jazeera και προσθέτει: «Το μεγαλύτερο μέρος της νότιας Ελλάδας, συμπεριλαμβανόμενης της ευρύτερης περιοχής των Αθηνών είναι σε υψηλό επίπεδο συναγερμού υπό τον κίνδυνο φωτιάς, με πιο ακραίες θερμοκρασίες να αναμένονται στο τέλος της εβδομάδας».

«Οι πυρκαγιές πέρασαν από πόλεις στην Ελλάδα καθώς χιλιάδες εγκατέλειψαν παραθαλάσσια θέρετρα», αναφέρει ο τίτλος του Sky News.

«Οι πυρκαγιές έχουν μέχρι τώρα μαίνονται ανεξέλεγκτες σε δύο πόλεις κοντά στην Αθήνα. Η Ελλάδα τώρα ετοιμάζεται για νέο κύμα καύσωνα αυτή την εβδομάδα με τους μετεωρολόγους να προειδοποιούν για υψηλό κίνδυνο πυρκαγιάς», προσθέτει.

Στα περισσότερα από τα ρεπορτάζ και στα δημοσιεύματα γίνεται λόγος για τον ακραίο καύσωνα των τελευταίων ημερών, καθώς και για τις θερμοκρασίες που ξεπερνούν τους 40 βαθμούς Κελσίου.

Μάλιστα γίνεται ιδιαίτερη αναφορά στις συνθήκες καύσωνα που θα υπάρχουν τις επόμενες πέντε ημέρες και οι οποίες αναμένεται να ενταθούν τις προσεχείς ημέρες.

Sports in

Όλα για όλα από τον Ολυμπιακό για την ισοφάριση κόντρα στην Μπαρτσελόνα

Ο Ολυμπιακός φιλοξενεί την Μπαρτσελόνα στο Game 4 των play offs της Euroleague με στόχο τη νίκη που θα στείλει τη σειρά σε 5ο παιχνίδι στην Βαρκελώνη.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 02 Μαϊου 2024