Τρίτη 30 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Η ιστορία μιας selfie: Η Τουρκάλα δημοσιογράφος περιγράφει πώς έπεισε τον Μητσοτάκη

Η ιστορία μιας selfie: Η Τουρκάλα δημοσιογράφος περιγράφει πώς έπεισε τον Μητσοτάκη

Η Χαντέ Φιράτ που ένα χρόνο πριν καλούσε τους Τούρκους σε μποϊκοτάζ των ελληνικών νησιών πλέον τάσσεται υπέρ της ελληνοτουρκικής φιλίας σημειώνοντας πως αυτά που χωρίζουν τις δύο χώρες είναι πιο πολλά από αυτά που τους χωρίζουν.

Στην περίοδο της επαναπροσέγγισης και της φιλίας φαίνεται πως έχουν περάσει τα ελληνοτουρκικά κάτι που αποτυπώνεται με τον πλέον από το κλίμα που διαρρέει από τον τουρκικό Τύπο και ιδιαίτερα τον φιλοκυβερνητικό.

Ενδεικτική η αλλαγή στάσης της Τουρκάλας δημοσιογράφου, Χαντέ Φιράτ που από την πρόταση για μποϊκοτάζ σε ελληνικά νησιά το καλοκαίρι του 2022, έναν χρόνο αργότερα ζητούσε και έβγαζε selfie με τον Έλληνα πρωθυπουργό στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής του ΝΑΤΟ στο Βίλνιους.

Η Χαντέ Φιράτ είναι πολύ γνωστή δημοσιογράφος στην Τουρκία, καθώς εργάζεται στο φιλοκυβερνητικό CNN Turk και στη Hurriyet και μάλιστα είχε γίνει ιδιαίτερα γνωστή καθώς είχε πάρει συνέντευξη μέσω κινητού τηλεφώνου από τον Τούρκο πρόεδρο, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν τη νύχτα του αποτυχημένου πραξικοπήματος του 2016, πριν δηλαδή ακριβώς από επτά χρόνια.

Η Τουρκάλα δημοσιογράφος που βρέθηκε στο Βίλνιους ως επικεφαλής του γραφείου Άγκυρας της Hurriyet μίλησε στον ΑΝΤ1 και αποκάλυψε τι συνέβη στο περιθώριο της selfie με τον Κυριάκο Μητσοτάκη και πώς έπεισε τον Έλληνα πρωθυπουργό.

«’Μπορούμε να βγάλουμε μια φωτογραφία;’, του είπα. Στην αρχή δίστασε, αλλά μετά είπε ‘εντάξει’ και βγάλαμε τη σέλφι. Νομίζω ότι ήταν αρκετά καλό. Αν και έχει γίνει θέμα τόσο στην Τουρκία όσο και στην Ελλάδα, καλό είναι να βγάζετε φωτογραφία, είναι καλό να είμαστε μαζί», είπε χαρακτηριστικά.

Μάλιστα η Χαντέ Φιράτ στέκεται υπέρ της ελληνοτουρκικής φιλίας σημειώνοντας πως αυτά που χωρίζουν τις δύο χώρες είναι πιο πολλά από αυτά που τους χωρίζουν.

«Η Ελλάδα είναι μια πολύ όμορφη χώρα, η Τουρκία είναι μια πολύ όμορφη χώρα, είναι απαραίτητο να εκτιμήσουμε και τα δύο, να εκτιμήσουμε αυτή τη φιλία», είπε ακόμα η δημοσιογράφος.

«Είμαι μάρτυρας όλων αυτών, συμπεριλαμβανομένων των περιόδων που οι ελληνοτουρκικές σχέσεις έκαναν ζιγκ-ζαγκ, και τις περιόδους που χόρευαν μαζί συρτάκι. Στην πράξη, αυτό που πρέπει να συμβεί είναι οι δύο χώρες και στις δύο πλευρές του Αιγαίου να ζουν σε φιλία. Όταν το κοιτάξεις, μοιάζουμε πολύ μεταξύ μας. Το φαγητό που τρώμε και τα τραγούδια που τραγουδάμε είναι τα ίδια όπως και η κουλτούρα μας», κατέληξε.






Έτσι τα ελληνοτουρκικά δείχνουν να περνάνε στην εποχή της σύσφιξης των σχέσεων και των selfie.

Τι υποστήριζε έναν χρόνο πριν η Χαντέ Φιράτ

Έναν χρόνο πριν όμως και συγκεκριμένα τον Ιούνιο του 2022 όταν η Τουρκία αμφισβητούσε τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας μας σε ελληνικά νησιά του Αιγαίου και καλούσε σε αποστρατιωτικοποίησή τους, η παρουσιάστρια υποστηρίζοντας τον αναθεωρητισμό της Άγκυρας, έδειχνε ένας χάρτη με τα ελληνικά νησιά, καλώντας τους τηλεθεατές να μην τα επιλέξουν για τις διακοπές τους και να μη δώσουν τα χρήματά τους στην Ελλάδα.

«Ανώτατος αξιωματούχος μου είπε πως οι επενδύσεις των ΗΠΑ σε αυτά τα σημεία είναι τεράστιες. Επίσης η Άγκυρα με τίποτα δεν πιστεύει πως αυτό συμβαίνει για τη Ρωσία. Η Ελλάδα πήρε αέρα και υψώνει τείχος και αυτό ενισχύει αυτό το γεγονός. Οι ΗΠΑ συγκεντρώνουν στην Ελλάδα όλα τα κεφάλαια και τις δυνάμεις τους», είχε πει αρχικά στην τοποθέτησή της.






«Αγαπημένοι τηλεθεατές, πολίτες της Τουρκικής Δημοκρατίας. Επισκέπτεστε αυτά τα νησιά. Κοιτάξτε, αυτά τα στρατιωτικοποίησαν και ασχολούνται με την Τουρκία. Έστω για φέτος, τα χρήματά σας να τα ξοδέψετε στην Τουρκία. Φέτος μην ξοδέψετε τα χρήματά σας στους Έλληνες. Κάνουμε έκκληση», είχε προσθέσει.

Sports in

Στο «καμίνι» του ΣΕΦ για το προβάδισμα πρόκρισης ο Ολυμπιακός

Ο Ολυμπιακός υποδέχεται την Μπαρτσελόνα στο κατάμεστο ΣΕΦ για το Game 3 των playoffs της Euroleague με μοναδικό στόχο να κάνει το 2-1 στη σειρά των προημιτελικών απέναντι στη Μπαρτσελόνα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 30 Απριλίου 2024