Τρίτη 30 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Selfie με τον Μητσοτάκη έβγαλε η Τουρκάλα δημοσιογράφος που πέρυσι «έβριζε» την Ελλάδα

Selfie με τον Μητσοτάκη έβγαλε η Τουρκάλα δημοσιογράφος που πέρυσι «έβριζε» την Ελλάδα

Το καλοκαίρι του 2022 καλούσε τους Τούρκους πολίτες να μην επισκεφτούν συγκεκριμένα ελληνικά νησιά και έναν χρόνο μετά ζήτησε και έβγαλε selfie με τον Έλληνα πρωθυπουργό στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής του ΝΑΤΟ στο Βίλνιους.

Η αλλαγή κλίματος που επικρατεί στα ελληνοτουρκικά από τον περασμένο Φεβρουάριο γίνεται αισθητή σε πολλά επίπεδα. Ενδεικτική η αλλαγή στάσης Τουρκάλας δημοσιογράφου που από την πρόταση για μποϊκοτάζ σε ελληνικά νησιά χθες έβγαζε selfie με τον Ελληνα πρωθυπουργό.

Ειδικότερα, μετά το θετικό κλίμα στη συνάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, Τουρκάλα δημοσιογράφος που μέχρι πέρυσι καλούσε τους Τούρκους να μποϊκοτάρουν τα ελληνικά νησιά ζήτησε από τον Έλληνα πρωθυπουργό να βγάλουν selfie.

Η δημοσιογράφος των φιλοκυβερνητικών ΜΜΕ, CNN Turk και Hurriyet,  Χαντέ Φιράτ που το καλοκαίρι του 2022 καλούσε τους Τούρκους πολίτες να μην επισκεφτούν συγκεκριμένα ελληνικά νησιά και το καλοκαίρι του 2023 ζήτησε και έβγαλε μία selfie με τον Έλληνα πρωθυπουργό στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής του ΝΑΤΟ στο Βίλνιους.

Η αναμνηστική φωτογραφία τραβήχτηκε μετά τη συνάντηση Μητσοτάκη – Ερντογάν, όπου η Φιράτ είχε πάει για να καλύψει την παρουσία του Τούρκου προέδρου στη Λιθουανία.

Μάλιστα ανέβασε τη φωτογραφία τόσο σε ανάρτησή της στο Instagram, όσο και σε story, ενώ έκανε ιδιαίτερη αναφορά στα όσα της είπε ο Έλληνας πρωθυπουργός σε άρθρο της στην εφημερίδα Hurriyet για όσα συνέβησαν στο Βίλνιους.

Η ανάρτηση στο Instagram

«Μου ζήτησε να μην βγάλουμε selfie, αλλά του είπε ότι πρέπει να τη βγάλουμε», έγραψε στη λεζάντα της ανάρτησής της, η Χαντέ Φιράτ και προϊδεάζει πως στην εφημερίδα θα αναφερθεί με λεπτομέρειες στα όσα της είπε ο Έλληνας πρωθυπουργός.

«Μετά τη Σύνοδο Κορυφής, συνάντησα τον Έλληνα πρωθυπουργό Μητσοτάκη. Ενώ έβγαζα μια φωτογραφία αναμνηστική της Συνόδου Κορυφής, δεν παρέλειψα να τον ρωτήσω για τη συνάντηση που είχε με τον Ερντογάν. Ο Μητσοτάκης έκανε παρόμοιο σχόλιο με τις δηλώσεις που έγιναν στην Άγκυρα και είπε: ‘Η ατμόσφαιρα στη συνάντηση ήταν πολύ καλή’», γράφει χαρακτηριστικά η ίδια δημοσιογράφος στο άρθρο της στη Hurriyet.

Το story της Χαντέ Φιράτ

Τι υποστήριζε έναν χρόνο πριν η Χαντέ Φιράτ

Έναν χρόνο πριν όμως και συγκεκριμένα τον Ιούνιο του 2022 όταν η Τουρκία αμφισβητούσε τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας μας σε ελληνικά νησιά του Αιγαίου και καλούσε σε αποστρατιωτικοποίησή τους, η παρουσιάστρια υποστηρίζοντας τον αναθεωρητισμό της Άγκυρας, έδειχνε ένας χάρτη με τα ελληνικά νησιά, καλώντας τους τηλεθεατές να μην τα επιλέξουν για τις διακοπές τους και να μη δώσουν τα χρήματά τους στην Ελλάδα.

«Ανώτατος αξιωματούχος μου είπε πως οι επενδύσεις των ΗΠΑ σε αυτά τα σημεία είναι τεράστιες. Επίσης η Άγκυρα με τίποτα δεν πιστεύει πως αυτό συμβαίνει για τη Ρωσία. Η Ελλάδα πήρε αέρα και υψώνει τείχος και αυτό ενισχύει αυτό το γεγονός. Οι ΗΠΑ συγκεντρώνουν στην Ελλάδα όλα τα κεφάλαια και τις δυνάμεις τους», είχε πει αρχικά στην τοποθέτησή της.

«Αγαπημένοι τηλεθεατές, πολίτες της Τουρκικής Δημοκρατίας. Επισκέπτεστε αυτά τα νησιά. Κοιτάξτε, αυτά τα στρατιωτικοποίησαν και ασχολούνται με την Τουρκία. Έστω για φέτος, τα χρήματά σας να τα ξοδέψετε στην Τουρκία. Φέτος μην ξοδέψετε τα χρήματά σας στους Έλληνες. Κάνουμε έκκληση», είχε προσθέσει.

Sports in

Αναποφάσιστος ο Λεμπρόν – Οι σκέψεις για το μέλλον του (vid)

Ο Λεμπρόν Τζέιμς μετά την ήττα-αποκλεισμό από τους Νάγκετς εμφανίστηκε αναποφάσιστος για το μέλλον του στους Λέικερς.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 30 Απριλίου 2024