Κυριακή 28 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Σε δράση για τον τερματισμό της παιδικής σεξουαλικής κακοποίησης συμμετέχει η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου

Σε δράση για τον τερματισμό της παιδικής σεξουαλικής κακοποίησης συμμετέχει η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου

Η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου ξεκινάει ενέργειες για την πρόληψη και τον τερματισμό της παιδικής σεξουαλικής κακοποίησης.

Η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου συμμετέχει στη δράση του Συμβουλίου της Ευρώπης για την πρόληψη της παιδικής σεξουαλικής κακοποίησης.

Με το Σύμφωνο Συνεργασίας που υπογράφηκε, η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου συμμετέχει σε δράσεις ευαισθητοποίησης και ενημέρωσης που διαδίδουν τα μηνύματα της καμπάνιας του Συμβουλίου της Ευρώπης σε εκπαιδευτικούς, γονείς, παιδιά και ευρύτερα στην τοπική κοινωνία για την προστασία του παιδιού για την πρόληψη και τον τερματισμό της παιδικής σεξουαλικής κακοποίησης.

Ο Περιφερειάρχης Γιώργος Χατζημάρκος, επισήμανε: «Πλέον γινόμαστε και εμείς ένα μικρό γρανάζι της πολύ μεγάλης προσπάθειας για την καταπολέμηση αυτού του κοινωνικού φαινομένου, προσφέροντας τις δυνάμεις μας στον ευγενή αγώνα που δίνεται σε ευρωπαϊκό και πανελλαδικό επίπεδο».

Βασική προτεραιότητα της δράσης είναι να παρέχει στα παιδιά, στις οικογένειές, στους κηδεμόνες, στην εκπαιδευτική κοινότητα και στην κοινωνία ευρύτερα, την κατάλληλη πληροφόρηση και τα μέσα προκειμένου να προλαμβάνονται, να καταγγέλλονται εγκαίρως και να αντιμετωπίζονται σωστά και αποτελεσματικά όλα τα περιστατικά σεξουαλικής βίας κατά των παιδιών. Παράλληλα, όπως έχει ανακοινωθεί ήδη, αναπτύσσεται και ένα εθνικό σχέδιο δράσης με στόχο να επιτευχθεί αναδιάρθρωση των θεσμικών λειτουργιών.

Με την υπογραφή του μνημονίου, η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου θα αξιοποιήσει το ενημερωτικό υλικό, διανέμοντας το σε δήμους, σχολεία, κ.α., με στόχο την αποτελεσματικότερη κινητοποίηση των τοπικών κοινωνιών και την ευρύτερη και καλύτερη ενημέρωση των παιδιών.

Sports in

Μεγαλώνει ο μύθος του Ολυμπιακού: 42ος ευρωπαϊκός τελικός

O oργανισμός του Ολυμπιακού συνεχίζει να γράφει ιστορία και μετά την τεράστια επιτυχία της ομάδας χάντμπολ, έφτασε τους 42 ευρωπαϊκούς τελικούς.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 28 Απριλίου 2024