Κυριακή 28 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Αντίπαλος στα δεξιά!

Αντίπαλος στα δεξιά!

Ο μόνος χώρος που με τα σημερινά δεδομένα είναι σε θέση να σταθεί και να προχωρήσει σε προτάσεις λειτουργικές για το μέλλον και την αναζωογόνηση της ελληνικής κοινωνίας βρίσκεται στα δεξιά της ΝΔ

Πολλά γράφονται και λέγονται περί αναδιάταξης του πολιτικού σκηνικού. Οι περισσότεροι από τους σχολιαστές που κάνουν τις σχετικές αναλύσεις έχουν πετύχει με ακρίβεια τον στόχο. Μόνο που το έχουν κάνει από τη λάθος πλευρά! Σχεδόν όλοι επικεντρώνονται στις προσπάθειες του ΠΑΣΟΚ και του ΣΥΡΙΖΑ να αναδιοργανώσουν το στελεχικό τους δυναμικό και να αναμορφώσουν τις θέσεις τους ώστε να ανταποκρίνονται στις σημερινές επιθυμίες και αντιλήψεις των Ελλήνων και να κατακτήσουν έτσι τον ρόλο της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Μόνο που κανένα από τα δύο αυτά κόμματα δεν είναι σε θέση να υιοθετήσει θέσεις και να προβάλει προτάσεις ικανές να αιχμαλωτίσουν τη φαντασία των εκλογέων. Διότι, αντίθετα από ότι πολλοί πιστεύουν, τέτοιες θέσεις δεν υπάρχουν. Οχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά πουθενά στην Ευρώπη και τον υπόλοιπο κόσμο. Οτιδήποτε σύγχρονα «αριστερό», που ανταποκρίνεται στη δοκιμασία της λογικής, το εκφράζει ήδη η ΝΔ του Κυριάκου Μητσοτάκη. Η μοίρα της Αριστεράς, από τώρα και στο εξής, είναι προορισμένη να οδηγείται στη συρρίκνωση.

Ο μόνος χώρος που με τα σημερινά δεδομένα είναι σε θέση να σταθεί και να προχωρήσει σε προτάσεις λειτουργικές για το μέλλον και την αναζωογόνηση της ελληνικής κοινωνίας βρίσκεται στα δεξιά της ΝΔ. Με αυτό δεν εννοούμε τις παραδοσιακές αντιλήψεις περί Δεξιάς με συνθήματα του είδους Πατρίδα – Θρησκεία – Οικογένεια και απόψεις ταυτισμένες με παρατάξεις υπέρ της βασιλείας, μιας πλευράς του Εμφυλίου και οπαδών της δικτατορίας. Και που να εκφράζονται από γραφικά σχήματα με ελάχιστη συνειδητοποίηση της κοινωνικής ανάλυσης και των εννοιών τακτικής και στρατηγικής. Εδώ η αντίληψη περί Δεξιάς ταυτίζεται με γνήσιες φιλελεύθερες απόψεις, με ιδέες περί ισχύος παντού της κυριαρχίας της ελευθερίας και του σεβασμού του νόμου.

Αυτά στην πράξη έχουν να κάνουν με ορισμένους τομείς πολιτικής. Που ακουμπούν στην καθημερινότητα των πολιτών, στη λειτουργία των θεσμών και στις προοπτικές της οικονομίας και της κοινωνίας. Από εκεί μπορεί να υπάρξει πραγματική απειλή για την κυβέρνηση. Γιατί αυτός ο χώρος εξακολουθεί να είναι πολιτικά ουσιαστικά ακάλυπτος. Εκτός βέβαια αν η ΝΔ συνειδητοποιήσει πως προς τα εκεί βρίσκονται οι γνήσιες ανησυχίες μεγάλου μέρους της εκλογικής της βάσης. Και πως θα πρέπει να συμπεριφερθεί με τέτοιο τρόπο ώστε να τις καλύψει και να τις ικανοποιήσει.

Πρώτος σημαντικός τομέας είναι ο σεβασμός των θεσμών. Εκεί οι πατροπαράδοτες αξίες της αξιοκρατίας, της ατομικής αξιοπρέπειας και της τήρησης της ιεραρχίας και του σεβασμού των αρχαιοτέρων πρέπει να κυριαρχήσουν. Και το κυριότερο είναι ο σεβασμός των νόμων που προστατεύουν τους πολίτες και τα ατομικά τους δικαιώματα. Κατά συνέπεια πρέπει να παταχθούν όλα τα φαινόμενα ανομίας και να προστατευθεί η δημόσια τάξη. Μπαχαλάκηδες είναι αδύνατον να γίνονται ανεκτοί. Οπως και η παραβατικότητα στα πανεπιστήμια και σε όλους τους δημόσιους χώρους. Αλλως, τι χρειάζονται οι μηχανισμοί επιβολής της δημόσιας τάξης;

Τεράστιος τομέας είναι αυτός της μετανάστευσης. Οχι μόνο για λόγους προστασίας των συνόρων αλλά για την εξασφάλιση της κοινωνικής συνοχής. Ωστε να μη ζήσουμε φαινόμενα σαν αυτά της Γαλλίας με χιλιάδες καταστροφείς από νεαρούς δεύτερης και τρίτης γενιάς μετανάστες.

Και μια ορθολογικότερη αντιμετώπιση της οικονομίας. Με κριτήριο την κυριαρχία της ελευθερίας των επιλογών και τον περιορισμό των κρατικών κανονισμών και των μεγάλων δημόσιων δαπανών. Αυτά όλα μαζί με προγράμματα μείωσης του αριθμού των φορέων του κράτους, περιορισμού της γραφειοκρατίας κι ελάττωσης του προσωπικού του Δημοσίου.

Sports in

Ολυμπιακός: Η απονομή του τροπαίου στα κορίτσια του Θρύλου

Δείτε την απονομή του τροπαίου στις παίκτριες του Ολυμπιακού, μετά την κατάκτηση του πρωταθλήματος της Α1 μπάσκετ γυναικών για 8η φορά στην ιστορία των ερυθρόλευκων

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 28 Απριλίου 2024