Κυριακή 28 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Υποβρύχιο Titan: «Οι επιβάτες κατάλαβαν ότι ερχόταν το τέλος ένα λεπτό πριν»

Υποβρύχιο Titan: «Οι επιβάτες κατάλαβαν ότι ερχόταν το τέλος ένα λεπτό πριν»

Περίπου ένα λεπτό πριν καταστραφεί το υποβρύχιο Titan, κοντά στο ναυάγιο του Τιτανικού, οι επιβάτες φέρεται να κατάλαβαν ότι πλησίαζε το τέλος τους.

Σύμφωνα με τον Ισπανό εμπειρογνώμονα Χοσέ Λουίς Μαρτίν  ότι το υποβρύχιο, που καταστράφηκε τον περασμένο Ιούνιο, έχασε τη σταθερότητά του λόγω ηλεκτρικής βλάβης, η οποία το άφησε χωρίς σύστημα πρόωσης, με συνέπεια να οδηγηθεί στον τον πυθμένα «σαν βέλος» και με το φινιστρίνι του στραμμένο προς τα κάτω.

Μιλώντας στην Daily Mail, ο Μαρτίν είπε πως «Όταν το υποβρύχιο έφτασε στα 1.700 μέτρα, παρουσίασε μια ηλεκτρική βλάβη. Έμεινε χωρίς κινητήρα και χωρίς σύστημα πρόωσης. Τότε ήταν που έχασε την επικοινωνία με το Polar Prince».

Στη συνέχεια πρόσθεσε ότι το υποβρύχιο άλλαξε θέση και άρχισε να πέφτει κάθετα προς τα κάτω, σαν βέλος, λόγω και των 400 κιλών των επιβατών που είχαν στοιβαχτεί στο φινιστρίνι».

«Φανταστείτε τη φρίκη, τον φόβο και την αγωνία. Πρέπει να ήταν σαν ταινία τρόμου. Λόγω του βάθους και της έλλειψης τόσο φυσικού φωτός όσο και ηλεκτρικού ρεύματος, η ομάδα θα βρισκόταν σε απόλυτο σκοτάδι, καθώς βυθιζόταν προς τον πυθμένα του Ατλαντικού».

«Σε αυτό το χρονικό διάστημα συνειδητοποίησαν τα πάντα» λέει ο ειδικός και επισημαίνει πως «Είναι δύσκολο να αντιληφθεί κανείς τι βίωσαν εκείνες τις στιγμές. Μετά από αυτά τα 48 δευτερόλεπτα, ή ένα λεπτό, επέρχεται η κατάρρευση και ο ακαριαίος αιφνίδιος θάνατος».

Sports in

Ο Ολυμπιακός των 21 Ευρωπαϊκών τελικών επί εποχής Βαγγέλη Μαρινάκη

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης ανέλαβε τα ηνία του Ολυμπιακού το 2010 και εκτός από την ΠΑΕ στηρίζει και τον Ερασιτέχνη, με αποτέλεσμα να είναι ένας από τους κορυφαίους πολυαθλητικούς συλλόγους στον κόσμο

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 28 Απριλίου 2024