Δευτέρα 29 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Τίτλοι τέλους για το αθλητικό τμήμα των New York Times

Τίτλοι τέλους για το αθλητικό τμήμα των New York Times

Η εφημερίδα πάντως διευκρίνισε πως δεν πρόκειται να απολύσει τους συντάκτες του αθλητικού τμήματος και θα τους απορροφήσει σε άλλους τομείς.

Οι New York Times αποφάσισαν να καταργήσουν το αθλητικό τους τμήμα και να στηριχθούν στο The Athletic για μελλοντική καθημερινή κάλυψη των αθλητικών ειδήσεων.

Ο διευθυντής της ιστορικής εφημερίδας, Τζο Καν και η αναπληρώτρια αρχισυντάκτρια Μόνικα Ντρέικ χαρακτήρισαν την αλλαγή «εξέλιξη στον τρόπο που καλύπτουμε τον αθλητισμό».

«Σχεδιάζουμε να επικεντρωθούμε ακόμα πιο άμεσα σε ξεχωριστές υψηλού αντίκτυπου ειδήσεις και επιχειρηματική δημοσιογραφία για το πώς ο αθλητισμός διασταυρώνεται με τα χρήματα, την εξουσία, τον πολιτισμό, την πολιτική και την κοινωνία γενικότερα», έγραψαν οι διευθυντές στο email που έστειλαν στην αίθουσα σύνταξης το πρωί της Δευτέρας.

«Ταυτόχρονα θα περιορίσουμε την κάλυψη των αγώνων, των παικτών, των ομάδων και των πρωταθλημάτων από την αίθουσα σύνταξης. Σκοπεύουμε να χρησιμοποιήσουμε το The Athletic -το οποίο διαθέτει ένα από τα μεγαλύτερα αθλητικά newsrooms στον κόσμο- για να παρέχουμε στους αναγνώστες των Times μεγαλύτερη αφθονία αθλητικής κάλυψης από ποτέ», ανέφεραν ο εκδότης των Times Αρθουρ Γκρεγκ Σούλτσμπεργκερ και η διευθύνουσα σύμβουλος Μέρεντιθ Κόπιτ Λεβιέν, σε ξεχωριστό σημείωμα στο προσωπικό.

Το αθλητικό τμήμα των New York Times αποτελείται από 35 δημοσιογράφους όταν το The Athletic το οποίο εξαγοράστηκε τον Ιανουάριο του 2022 έναντι 550 εκατ. δολαρίων, απασχολεί 400 δημοσιογράφους που καλύπτουν 200 επαγγελματικές ομάδες.

Μέχρι τον Μάρτιο το The Athletic είχε περισσότερους από τρία εκατομμύρια συνδρομητές επί πληρωμή, σύμφωνα με τους Times. Παρόλα αυτά αναγκάστηκε να απομακρύνει τον περασμένο μήνα 20 δημοσιογράφους, ενώ σύμφωνα με τη Wall Street Journal έχει προσαρμόσει λειτουργικές ζημίες συνολικού ύψους 37 εκατ. δολαρίων τα προηγούμενα τέσσερα τρίμηνα.

Η εφημερίδα πάντως διευκρίνισε πως δεν πρόκειται να απολύσει τους συντάκτες του αθλητικού τμήματος και θα τους απορροφήσει σε άλλους τομείς.

Sports in

Ο Ολυμπιακός των 21 Ευρωπαϊκών τελικών επί εποχής Βαγγέλη Μαρινάκη

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης ανέλαβε τα ηνία του Ολυμπιακού το 2010 και εκτός από την ΠΑΕ στηρίζει και τον Ερασιτέχνη, με αποτέλεσμα να είναι ένας από τους κορυφαίους πολυαθλητικούς συλλόγους στον κόσμο

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 29 Απριλίου 2024