Κυριακή 28 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ορέστης Χαλκιάς: «Ο ρόλος μου στο Maestro περνάει πολύ δύσκολα - Έρχεται σε επαφή με πολλά σκοτάδια»

Ορέστης Χαλκιάς: «Ο ρόλος μου στο Maestro περνάει πολύ δύσκολα – Έρχεται σε επαφή με πολλά σκοτάδια»

H επιτυχημένη σειρά του MEGA θα επιστρέψει στις οθόνες μας προς τα τέλη του 2023 με αρχές του 2024.

Ο Ορέστης Χαλκιάς γνώρισε την επιτυχία και έγινε ευρέως γνωστός μέσα από τη συμμετοχή του στη σειρά «Maestro».

Ο ταλαντούχος ηθοποιός «άνοιξε» την καρδιά του και μίλησε στη RealLife για όλα. Μεταξύ άλλων, αναφέρθηκε στον ρόλο του Αντώνη, στη δυσκολία της ενσάρκωσης ενός ομοφυλόφιλου ρόλου στην τηλεόραση και στον πολυαναμενόμενο δεύτερο κύκλο της σειράς.

Επίσης, μίλησε για τον ρόλο που παίζει ο έρωτας στη ζωή του αλλά και για το ενδεχόμενο δημιουργίας οικογένειας.

Σε δυσκόλεψε η απόδοση του ρόλου σου ως ομοφυλόφιλου στη σειρά;

Δεν με δυσκόλεψε στην πραγματικότητα, το μόνο που ένιωθα ήταν μια έξτρα ευθύνη για να είναι όλο αυτό όσο πιο ειλικρινές και αληθινό γίνεται, έτσι ώστε να εκπροσωπηθεί μία κοινότητα ανθρώπων με τον πιο ρεαλιστικό τρόπο. Δεν ήταν θέμα δυσκολίας αλλά ευθύνης, να αποδοθεί η κανονικότητα.

Δεν παίζεται κάπως ο ομοφυλόφιλος άνδρας, απλά ο ηθοποιός ακολουθεί ένα σενάριο, όπου ένας άνδρας είναι ερωτευμένος με έναν άλλο άνδρα. Θα ακολουθήσει αυτό που λέει η ιστορία, θα μπει στη θέση αυτού του ανθρώπου και θα αφηγηθεί την ιστορία του. Έτυχε να είμαι εγώ αυτός ο άνθρωπος.

Η καρικατούρα του ομοφυλόφιλου είχε μείνει για πολλά χρόνια στην τηλεόραση…

Και δεν έχει φύγει ακόμη. Αυτό θέλαμε να πολεμήσουμε και, αν είναι δυνατόν, να δημιουργήσουμε μια σειρά που αποτυπώνει μια πραγματικότητα. Η καρικατούρα, έχω ξαναπεί, είναι η αμηχανία της ανθρώπινης κοινωνίας να δεχθεί ότι ο ομοφυλόφιλος είναι απλά ένας άνθρωπος.

Τι θα μπορούσαμε να πούμε για τον δεύτερο κύκλο του Maestro;

Σκοτεινιάζει, αναγκαστικά, μετά τα γεγονότα της πρώτης σεζόν. Είναι λογικό να υπάρχει τεράστια επιρροή πάνω στους ήρωες. Μετά από ένα τόσο τραγικό γεγονός, ακόμη και αυτοί που δεν συμμετείχαν άμεσα στη δολοφονία έχουν τεράστια αλλαγή στη ζωή τους. Οι ήρωες με κάποιον τρόπο προσπαθούν με αγώνα να βρουν το φως.

Ο ρόλος μου σίγουρα περνάει πολύ δύσκολα και έρχεται σε επαφή με πολλά σκοτάδια και σκέψεις. Πέρα από έναν φόνο, υπάρχει μια τεράστια ερωτική απογοήτευση που συνδυάζεται με αυτόν τον φόνο. Σίγουρα, αυτός ο φόνος πρέπει να ερευνηθεί και να διαλευκανθεί, οπότε υπάρχει περίπτωση να εμφανιστεί κάποιος για να το κάνει αυτό.

Ο έρωτας σε ισορροπεί; Τι ρόλο παίζει στην ζωή σου;

Ο έρωτας είναι κάτι που σε βγάζει από την ισορροπία σου, η αγάπη σου δίνει ισορροπία, ψυχραιμία και ασφάλεια. Ο έρωτας σου διαταράσσει την ισορροπία. Προφανώς, ο έρωτας είναι από τα καλύτερα συναισθήματα στον κόσμο. Μου αρέσει, πάντα τον αναζητώ, αλλά, από την άλλη, είναι πυροτέχνημα και στόχος είναι πώς να βρεις την ουσιαστική αγάπη.

Είσαι μικρός για οικογένεια; 

Όχι τόσο μικρός, αλλά, έτσι όπως είναι η ψυχοσύνθεσή μου αυτή την περίοδο, δεν το σκέφτομαι. Θα ήθελα, όμως, να γίνω πατέρας κάποτε.

Sports in

Η ώρα της στέψης: Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός στον… τελικό των τελικών

Ο Ολυμπιακός υποδέχεται τον Παναθηναϊκό (13:30) στον 5ο τελικό της Α1 Γυναικών με την σειρά στο 2-2 και την νικήτρια ομάδα να αναδεικνύεται ταυτόχρονα πρωταθλήτρια.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 28 Απριλίου 2024