Κυριακή 28 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Προγραμματικές δηλώσεις: Πήρε ψήφο εμπιστοσύνης η κυβέρνηση της ΝΔ

Προγραμματικές δηλώσεις: Πήρε ψήφο εμπιστοσύνης η κυβέρνηση της ΝΔ

Με 158 «ναι» σε σύνολο 300 βουλευτών η κυβέρνηση της ΝΔ πήρε ψήφο εμπιστοσύνης.

Ολοκληρώθηκε λίγο μετά τις 21:00 το βράδυ του Σαββάτου η ονομαστική ψηφοφορία για την ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση της ΝΔ. Συνολικά ψήφισαν 300 βουλευτές και στην κυβέρνηση έδωσαν ψήφο εμπιστοσύνης 158 βουλευτές, κατά ψήφισαν 142 βουλευτές, ενώ κανένας βουλευτής δεν ψήφισε παρών.

Συγκεκριμένα «ΝΑΙ» ψήφισε η κοινοβουλευτική ομάδα της ΝΔ, ενώ «Όχι» ψήφισαν οι κοινοβουλευτικές ομάδες του ΣΥΡΙΖΑ, του ΠΑΣΟΚ, του ΚΚΕ, των Σπαρτιατών, της Νίκης, της Ελληνικής Λύσης και της Πλεύσης Ελευθερίας.

Λίγο μετά τις 20:30 το βράδυ του Σαββάτου ολοκληρώθηκε η τριήμερη συζήτηση επί των προγραμματικών δηλώσεων στη Βουλή. Μετά τις παρεμβάσεις των πολιτικών αρχηγών και ξεκίνησε η ονομαστική ψηφοφορία για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση.

Στη συζήτηση συμμετείχαν το σύνολο των υπουργών και αναπληρωτών υπουργών, οι επικεφαλής των κοινοβουλευτικών ομάδων, οι κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι των κομμάτων καθώς και περί τους 90 βουλευτές.

Ξανά στο βήμα οι πολιτικοί αρχηγοί

Οι πολιτικοί αρχηγοί μίλησαν αντίστροφα σε σχέση με την έναρξη της συζήτησης την Πέμπτη.

Δηλαδή ξεκίνησε η επικεφαλής της Πλεύσης Ελευθερίας Ζωή Κωνσταντοπούλου και ολοκληρώθηκε με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη.

Παρεμβληθήκαν οι υπόλοιποι πολιτικοί αρχηγοί με την εξής σειρά: Δημήτρης Νατσιός, Κυριάκος Βελόπουλος, Βασίλης Στίγκας, Δημήτρης Κουτσούμπας, Νίκος Ανρουλάκης, Σωκράτης Φάμελλος.

Αμέσως μετά, σύμφωνα με τον προγραμματισμό γύρω στις 20:30, ξεκίνησε η ονομαστική φανερή ψηφοφορία, η οποία είθισται να χαρακτηρίζεται και ως ψήφος εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση.

Υπενθυμίζεται ότι η κυβέρνηση απολαύει της εμπιστοσύνης της Βουλής, αν η πρόταση εμπιστοσύνης εγκριθεί από την απόλυτη πλειοψηφία των παρόντων βουλευτών.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 28 Απριλίου 2024