Δευτέρα 29 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Προγραμματικές δηλώσεις: «Οι διοικήσεις των φορέων του δημοσίου θα μπορούν να παύονται » λέει η Κεραμέως

Προγραμματικές δηλώσεις: «Οι διοικήσεις των φορέων του δημοσίου θα μπορούν να παύονται » λέει η Κεραμέως

«Στόχος η αξιολόγηση παντού, σε κάθε τομέα της δημόσιας σφαίρας»

Στο πλαίσιο των προγραμματικών δηλώσεων, η Νίκη Κεραμέως μίλησε από το βήμα της Βουλής για τις αλλαγές που θα γίνουν στο Δημόσιο, στο ΑΣΕΠ και στην αυτοδιοίκηση. Η υπουργός Εσωτερικών αναφέρθηκε αναλυτικά στους τέσσερις βασικούς άξονες της κυβερνητικής πολιτικής.

Συγκεκριμένα, ανέφερε πως προτεραιότητα είναι να εφαρμοστεί το «ο κατάλληλος άνθρωπος στην κατάλληλη θέση». Η υπουργός πρόσθεσε ότι  αυτό θα επιτευχθεί με την επιτάχυνση των προσλήψεων μέσω ΑΣΕΠ, ιδιαίτερα σε νοσηλευτικό προσωπικό και εκπαιδευτικούς, στην ενίσχυση των πόρων του ΑΣΕΠ, στον εκσυγχρονισμό της διαδικασίας επιλογής των προϊσταμένων διοίκησης με θέσπιση του μπόνους παραγωγικότητας. Στόχος η αξιολόγηση παντού, σε κάθε τομέα της δημόσιας σφαίρας για την αποτελεσματικότερη λειτουργεία της.

Τι εξήγγειλε για το Δημόσιο

Η υπουργός Εσωτερικών ανακοίνωσε και έναν νέο θεσμό, τον μηχανισμό αποτύπωσης των δεικτών ικανοποίησης των πολιτών. Όσον αφορά στο Δημόσιο η υπουργός αναφέρθηκε στην βελτίωση των όρων εργασίας, επισημαίνοντας πως οι δημόσιοι υπάλληλοι έχουν να δουν αύξηση εδώ και 14 χρόνια.

Έμφαση δίνονται και στα επιδόματα, κυρίως για παιδιά αλλά και σε όσους κατέχουν θέση ευθύνης. Αυτό συνδέεται και με το νέο σύστημα επιβράβευσης και παρακίνησης των υπαλλήλων για καλύτερη απόδοση με μπόνους παραγωγικότητας αλλά και πλούσια προγράμματα επιμόρφωσης και ενίσχυσης των δεξιοτήτων για 250.000 δημοσίους υπαλλήλους.

Ποιος είναι ο στόχος των τριών πυλώνων

Τρίτος πυλώνας του έργου του υπουργείου Εσωτερικών είναι η άρση των γραφειοκρατικών βαρών της χώρας, ώστε να απελευθερωθούν όλες οι παραγωγικές δυνάμεις της χώρας με στόχο τον βέλτιστο συντονισμό των διαφορετικών επιπέδων διακυβέρνησης.

Τέταρτος πυλώνας είναι το νέο πλαίσιο εποπτείας των ΟΤΑ με μηχανισμό παρακολούθησης των έργων των δήμων.

Sports in

Ο Ολυμπιακός των 21 Ευρωπαϊκών τελικών επί εποχής Βαγγέλη Μαρινάκη

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης ανέλαβε τα ηνία του Ολυμπιακού το 2010 και εκτός από την ΠΑΕ στηρίζει και τον Ερασιτέχνη, με αποτέλεσμα να είναι ένας από τους κορυφαίους πολυαθλητικούς συλλόγους στον κόσμο

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 29 Απριλίου 2024