Οι προτεραιότητες Κεραμέως για τις αλλαγές στο Δημόσιο: Μπόνους παραγωγικότητας, αξιολόγηση και κινητικότητα
Τι είπε η υπουργός Εσωτερικών Νίκη Κεραμέως για τις προσλήψεις
Για τις προτεραιότητες της ως υπουργός Εσωτερικών σχετικά με τις αλλαγές στο Δημόσιο, μίλησε η Νίκη Κεραμέως.
Η κ. Κεραμέως είπε ότι βασικός στόχος είναι να υπάρξουν «ποιοτικότερες υπηρεσίες προς τον πολίτη: στα νοσοκομεία, στην παιδεία, συνολικά και παντού».
Σημείωσε πως ανακοινώθηκε ότι θα ισχύσει νέο μισθολόγιο στο Δημόσιο, ενώ τόνισε ότι «θα υπάρχει επιμόρφωση και αξιολόγηση του προσωπικού, παράλληλα με στοχοθεσία και βασική επιδίωξη την βελτίωση της παροχής έργου στους πολίτες».
Μπόνους παραγωγικότητας
«Θα υπάρχει μπόνους παραγωγικότητας, ανέλιξη και ανάπτυξη και για αυτό είναι απαραίτητη η επιμόρφωση των υπαλλήλων για να γίνονται καλύτεροι», είπε η νέα Υπουργός Εσωτερικών, κάνοντας σχηματικά λόγο για «μια δια βίου μάθηση» είπε μιλώντας στον Ant1, ενώ σημείωσε πως θα υπάρξουν και κύκλοι κινητικότητας στο Δημόσιο.
«Έχουμε πει ένα ξεκάθαρο πλαίσιο: για κάθε αποχώρηση υπάρχει μια πρόσληψη στο Δημόσιο. Ως κυβέρνηση πρέπει να προτεραιοποιήσουμε τις ανάγκες, γιατί πχ. με την ψηφιοποίηση του Κράτους μπορεί να μην χρειάζεται η αναπλήρωση μιας θέσης, ενώ υπάρχουν ανάγκες για να καλυφθούν πχ. στην υγεία. Ενδεικτικά, στην Παιδεία, διορίσαμε τα τελευταία χρόνια 28.500 εκπαιδευτικούς, μετά από 11 χρόνια έγιναν προσλήψεις, διότι υπήρξε προτεραιοποίηση», ανέφερε η Υπ. Εσωτερικών.
Οι προτεραιότητες για τις προσλήψεις
Συνεχίζοντας σχετικά με τις προσλήψεις, η Νίκη Κεραμέως ανέφερε πως «έχει προτεραιοποιήσει ο Πρωθυπουργός τον κλάδο της υγείας. Έχει δεσμευθεί για 10.000 προσλήψεις στην Υγεία και αυτές θα γίνουν στο πλαίσιο αυτής της προτεραιοποίησης, με πλήρωση των θέσεων όπου υπάρχουν διαπιστωμένες ανάγκες, ενώ παράλληλα θα υπάρχει διαρκής επιμόρφωση του προσωπικού για να γίνεται καλύτερο».
Όπως σημείωσε, «ήδη υπάρχει πρόγραμμα στο Ταμείο Ανάκαμψης για επιμόρφωση 250.000 δημοσίων υπαλλήλων».
Η κ. Κεραμέως σημείωσε ακόμη ότι προωθείται η «πολυεπίπεδη διακυβέρνηση», σημειώνοντας ότι «το πως ορίζονται οι αρμοδιότητες σε κυβέρνηση, περιφέρειες, αποκεντρωμένες διοικήσεις και δήμους, ώστε να γίνει ορθολογική κατανομή τους, έχει μεγάλη σημασία προκειμένου να δίνονται λύσεις για τον πολίτη. Πχ. για τα κλαδιά μπροστά από το σπίτι σου, αν δεν είναι σαφές ποιος έχει την αρμοδιότητα, δεν θα μπορέσει να βρεθεί λύση άμεσα».
- Ουκρανία: Κύμα διαδηλώσεων για την αποπομπή του υπουργού Άμυνας – Σε δύσκολη θέση ο Ζελένσκι
- Γαλλία – Αγγλία: Αυτές είναι οι ενδεκάδες του μικρού τελικού
- Ο Ντόναλντ Τραμπ, το Ιράν και τα φτερά του Ίκαρου – Μια προσωπική βεντέτα ίσως οδηγεί τις ΗΠΑ στην καταστροφή
- Η Μέγκαν Φοξ «βγάζει γλώσσα» σε χρήστη του Instagram που την κρίνει χωρίς λόγο
- Σε κόντρα ΗΠΑ – Νότια Κορέα για τα… δεδομένα μιας εταιρείας
- Στην Αθήνα ο Φαν Ντρόνγκελεν για να ολοκληρώσει τη μεταγραφή του στον Παναθηναϊκό
- «Εισβολή» κινεζικών αυτοκινήτων στη Μεγάλη Βρετανία
- Μπάρμπεκιου για την Αργεντινή πριν τον μεγάλο τελικό του Μουντιάλ (pic,vid)
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 18.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/ian-nicole-reambonanza-CICFJEHWiFY-unsplash-315x220.jpg)























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442