Σάββατο 27 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Γκάνα: Ψηφίστηκε ομόφωνα ακραίο νομοσχέδιο κατά της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας - «Η ομοφυλοφιλία δεν αποτελεί ανθρώπινο δικαίωμα»

Γκάνα: Ψηφίστηκε ομόφωνα ακραίο νομοσχέδιο κατά της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας – «Η ομοφυλοφιλία δεν αποτελεί ανθρώπινο δικαίωμα»

Μεταξύ άλλων αυστηροποιεί την ποινή φυλάκισης των μελών αλλά και υποστηρικτών της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας

Το κοινοβούλιο της Γκάνας ενέκρινε ομόφωνα την Τετάρτη μια πρόταση που αυστηροποιεί περαιτέρω τους νόμους κατά της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας στη χώρα.

Η πρόταση της Επιτροπής Συνταγματικών, Νομικών και Κοινοβουλευτικών Υποθέσεων για την τροποποίηση ενός αμφιλεγόμενου νομοσχεδίου κατά της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας εγκρίθηκε από τα 275 μέλη της μονοεδρικής Βουλής.

Το νομοσχέδιο «Προώθηση κατάλληλων σεξουαλικών δικαιωμάτων και οικογενειακών αξιών» εισήχθη το 2021. Για να τεθεί σε ισχύ, πρέπει να περάσει τουλάχιστον από μια τρίτη ανάγνωση στη Βουλή και να υπογραφεί από την Πρόεδρο της Γκάνας Nana Akufo-Addo.

Η διευθύντρια της Διεθνούς Αμνηστίας στη Γκάνα, Ζενεβιέβ Πάρτινγκτον, απέρριψε το νομοσχέδιο, σημειώνοντας ότι στη χώρα της Δυτικής Αφρικής, ο Ποινικός Κώδικας χρονολογείται από την εποχή της αποικιοκρατίας.

Το νομοσχέδιο, όπως αναφέρθηκε, πρόκειται να ποινικοποιήσει την προώθηση, την υποστήριξη, τη χρηματοδότηση και τις πράξεις της ομοφυλοφιλίας.

Αυστηροποιεί επίσης τις ποινές φυλάκισης έως και δέκα έτη για τους υποστηρικτές της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας και μέχρι τρία χρόνια για οποιονδήποτε αναγνωρίζεται ως μέλος της. Επιπλέον, το νομοσχέδιο επιδιώκει να εμποδίσει την παροχή υπηρεσιών υγείας στην ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητα , συμπεριλαμβανομένων των φαρμάκων για τον HIV.

Ο κύριος υποστηρικτής του νομοσχεδίου, ο νομοθέτης Σαμ Ναρτέι Τζορτζ, δήλωσε: «Η ομοφυλοφιλία δεν αποτελεί ανθρώπινο δικαίωμα στη Γκάνα, αλλά επιλογή τρόπου ζωής. Μια σεξουαλική προτίμηση».

Επιπλέον, ο Τζορτζ προειδοποίησε τις ΗΠΑ να μην παρεμβαίνουν στα σχέδια για την ψήφιση του νομοσχεδίου, απειλώντας την πως θα σταματήσουν τα επιχειρηματικά συμφέροντα της Γκάνας στη χώρα.

Εάν η Ουάσιγκτον επιβάλει κυρώσεις στους νομοθέτες της, «θα λάβουμε επίσης μέτρα κατά των επιχειρηματικών σας συμφερόντων στη χώρα μας» τόνισε.

Ο Τζορτζ αναφερόταν στην επιβολή ταξιδιωτικών περιορισμών από τις ΗΠΑ σε αξιωματούχους της Ουγκάντα ​​μετά την υπογραφή ενός νόμου κατά της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας από τον Πρόεδρο Yoweri Museveni τον Μάιο.

Ο νόμος κατά της ομοφυλοφιλίας του 2023 της Ουγκάντα ​​τιμωρεί τις ομοφυλοφιλικές σχέσεις με ισόβια κάθειρξη.

Sports in

Η αποστολή του Ολυμπιακού για Λαμία: Χωρίς Κάρμο, Ορτέγκα και Γιόβετιτς (pic)

Έμειναν εκτός για να ξεκουραστούν ενόψει του ημιτελικού με την Άστον Βίλα, όπως επίσης και ο Ντόι με τον Ιμπόρα – Αναλυτικά η αποστολή για το ματς με Λαμία.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 27 Απριλίου 2024