Πέμπτη 02 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Κρεμλίνο: «Παρακολουθούμε από κοντά» τις συνομιλίες Ερντογάν - Ζελένσκι

Κρεμλίνο: «Παρακολουθούμε από κοντά» τις συνομιλίες Ερντογάν – Ζελένσκι

Ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι αναμένεται απόψε στην Κωνσταντινούπολη, μία επίσκεψη που πρόκειται να γίνει πριν την σύνοδο κορυφής του ΝΑΤΟ.

Το Κρεμλίνο ανακοίνωσε σήμερα πως παρακολουθεί «από πολύ κοντά» τις συνομιλίες του ουκρανού προέδρου Βολοντίμιρ Ζελένσκι, ο οποίος αναμένεται απόψε στην Τουρκία, με τον Τούρκο ομόλογό του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, κατά τις οποίες θα συζητηθεί η εν δυνάμει παράταση της συμφωνίας για τις εξαγωγές δημητριακών μέσω της Μαύρης Θάλασσας.

«Παρακολουθούμε από πολύ κοντά τα αποτελέσματα των διαπραγματεύσεων και θα συνεχίσουμε την εποικοδομητική σύμπραξή μας με την Άγκυρα», δήλωσε στους δημοσιογράφους ο εκπρόσωπος της ρωσικής προεδρίας Ντμίτρι Πεσκόφ, χαιρετίζοντας το «ρόλο μεσολαβητή» του Ερντογάν στη σύγκρουση στην Ουκρανία και υπογραμμίζομντας πως ο Τούρκος πρόεδρος «έχει καταβάλει επανειλημμένα μεγάλες προσπάθειες για να λύσει διάφορα προβλήματα».

Επανέλαβαν ότι δεν θα παρατείνουν την συμφωνία για τις εξαγωγές

Ο Πεσκόφ δήλωσε επίσης πως ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν μπορεί να έχει σύντομα συνομιλίες με τον Ερντογάν, αλλά δεν έχει οριστεί ακόμη ημερομηνία. Ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι αναμένεται απόψε στην Κωνσταντινούπολη, μια επίσκεψη που πραγματοποιείται πριν από τη σύνοδο κορυφής του ΝΑΤΟ στις 11 και 12 Ιουλίου στο Βίλνιους της Λιθουανίας.

Παράλληλα, η Μόσχα άρχισε να απειλεί ότι δεν θα παρατείνει τη συμφωνία για τις εξαγωγές ουκρανικών δημητριακών, η ισχύς της οποίας εκπνέει τον Ιουλίο και για την οποία έχει μεσολαβήσει η Τουρκία.

Sports in

Ολυμπιακός – Μπαρτσελόνα 92-58: Την «έλιωσε» και πάει στη Βαρκελώνη για τον τελικό πρόκρισης!

Ο Ολυμπιακός διέλυσε την Μπαρτσελόνα με 92-58 και η πρόκριση στο Final 4 του Βερολίνου θα κριθεί σε πέμπτο παιχνίδι, που θα γίνει στη Βαρκελώνη στις 8/5

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 02 Μαϊου 2024