Δευτέρα 29 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Μεξικό: Φάλαινα ζήτησε βοήθεια από ανθρώπους για να τις αφαιρέσουν παράσιτα

Μεξικό: Φάλαινα ζήτησε βοήθεια από ανθρώπους για να τις αφαιρέσουν παράσιτα

Οι ψείρες των φαλαινών ή οι κυαμίδες – χλωμά πλάσματα που μοιάζουν με καβούρια που σέρνονται στα κεφάλια του ζώου.

Οι γκρίζες φάλαινες έχουν μάθει να πλησιάζουν τις βάρκες που παρακολουθούν τα συγκεκριμένα θηλαστικά για να αφαιρέσουν τα παράσιτα από τον άνθρωπο, έχει υποστηριχθεί.

Βίντεο που καταγράφει τη συμπεριφορά στη λιμνοθάλασσα Ojo de Liebre, στα ανοικτά των ακτών της Μπάχα Καλιφόρνια, στο Μεξικό, δείχνει μια γκρίζα φάλαινα να έχει ψείρες φάλαινας που αφαιρούνται από το κεφάλι από τον καπετάνιο μιας μικρής βάρκας. «Το έχω κάνει επανειλημμένα με την ίδια φάλαινα και άλλες», είπε ο Πάκο Χιμένεθ Φράνκο. «Είναι πολύ συναρπαστικό για μένα».

Οι ψείρες των φαλαινών ή οι κυαμίδες – χλωμά πλάσματα που μοιάζουν με καβούρια που σέρνονται στα κεφάλια του ζώου – μπορεί να είναι ευεργετικά για τις φάλαινες, τρώγοντας φύκια στο σώμα τους και τρέφονται με ξεφλουδισμένο δέρμα και τα σημεία των πληγών. Ωστόσο, θεωρείται ότι ερεθίζουν και το ζώο, όπως γράφει ο Guardian.

«Νομίζω ότι οι γκρίζες φάλαινες έχουν μια σχέση αγάπης-μίσους με τις ψείρες τους», είπε ο Mark Carwardine, Βρετανός ζωολόγος με μεγάλη εμπειρία στην περιοχή. «Έχουν πολύ ευαίσθητο δέρμα και χιλιάδες από αυτά τα μικρά πλάσματα που κρατιούνται σφιχτά ή κινούνται, με τα εξαιρετικά αιχμηρά, κυρτά νύχια τους, πρέπει να τα τρελαίνουν».

Πρόσθεσε: «Μπορεί πραγματικά να πονέσει όταν μια ψείρα φάλαινας πιάνει το δάχτυλό σου – μοιάζει σαν μικροσκοπικά τσιμπήματα».

Sports in

Σκάνδαλο: Δεν κλήθηκε σε απολογία ο Αλμέιδα για την επίθεση στην Τούμπα

Ο Ματίας Αλμέιδα επιτέθηκε και έπιασε από τον λαιμό άνθρωπο της ΥΑΒΑΧ μετά το τέλος του παιχνιδιού στην Τούμπα, παρόλα αυτά δεν κλήθηκε σε απολογία από τον αθλητικό δικαστή της Super League.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 29 Απριλίου 2024