Κυριακή 28 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Παραιτήθηκε ο αστυνομικός διευθυντής του Τελ Αβίβ - Κατήγγειλε πιέσεις για βίαιη καταστολή διαδηλώσεων

Παραιτήθηκε ο αστυνομικός διευθυντής του Τελ Αβίβ – Κατήγγειλε πιέσεις για βίαιη καταστολή διαδηλώσεων

Παρεμβάσεις από υπουργούς του Νετανιάχου κατήγγειλε ο αστυνομικός διευθυντής του Τελ Αβίβ

Ο αστυνομικός διευθυντής του Τελ Αβίβ ανακοίνωσε σήμερα, Τετάρτη, την παραίτησή του, καταγγέλλοντας πολιτικές παρεμβάσεις στο έργο του από υπουργούς του Μπενιαμίν Νετανιάχου, οι οποίοι – όπως είπε – επιθυμούσαν τη βίαιη καταστολή των αντικυβερνητικών διαδηλώσεων.

Ο Άμι Έσεντ δεν κατονόμασε τον ακροδεξιό υπουργό Εθνικής Ασφαλείας του Ισραήλ, τον Ιταμάρ Μπεν Γκβιρ, ο οποίος είχε ζητήσει τη λήψη σκληρών μέτρων κατά των διαδηλωτών που αποκλείουν δρόμους στη διάρκεια κινητοποιήσεων εναντίον της αμφιλεγόμενης μεταρρύθμισης του δικαστικού συστήματος.

Σε συνέντευξη Τύπου, ο Έσεντ είπε ότι δεν μπορούσε να ανταποκριθεί στις προσδοκίες του «υπουργικού κλιμακίου», το οποίο – όπως τόνισε – παρέβη τον κανονισμό και παρενέβη ευθέως στη λήψη αποφάσεων.

«Για πρώτη φορά εδώ και τρεις δεκαετίες υπηρεσίας, συνάντησα παράλογες αξιώσεις»

«Θα μπορούσα εύκολα να ανταποκριθώ σε αυτές τις προσδοκίες, καταφεύγοντας σε χρήση αδικαιολόγητης βίας εξαιτίας της οποίας θα κατακλύζονταν τα Επείγοντα» των νοσοκομείων, σημείωσε. «Για πρώτη φορά εδώ και τρεις δεκαετίες υπηρεσίας, συνάντησα παράλογες αξιώσεις. Αντί για τη διασφάλιση της ηρεμίας και της τάξης, μου ζητούσαν ακριβώς το αντίθετο» τόνισε ο απερχόμενος αστυνομικός διευθυντής του Τελ Αβίβ.

Ο υπουργός Εθνικής Ασφαλείας Ιταμάρ Μπεν Γκβιρ, ο οποίος τον Μάρτιο είχε ενημερώσει τον Έσεντ ότι θα του ανέθετε έναν νέο ρόλο (προκειμένου να ψαλιδίσει τις φιλοδοξίες του να γίνει αρχηγός της Αστυνομίας, σύμφωνα με αναλυτές), ανέφερε σε ανάρτησή του στο Twitter ότι τα σχόλια του απερχόμενου αστυνομικού διευθυντή του Τελ Αβίβ ήταν πολιτικά υποκινούμενα.

Γνωστός για τις ακραίες θέσεις του, ο Μπεν Γκβιρ είναι μεταξύ των σκληροπυρηνικών μελών της κυβέρνησης Νετανιάχου που θεωρούν ότι η αστυνομία αντιμετωπίζει ευνοϊκότερα τους αντικυβερνητικούς διαδηλωτές σε σύγκριση με κινητοποιήσεις υπερορθόδοξων Εβραίων και εποίκων.

Πηγή: ΑΠΕ

Sports in

Ολυμπιακός – Λαμία 4-1: «Μάγος» ο Ποντένσε…

Ο Ολυμπιακός με πρωταγωνιστή τον Ντάνιελ Ποντένσε, που είχε γκολ και ασίστ, επικράτησε με 4-1 της Λαμίας και πλέον στρέφει το βλέμμα του στο κρίσιμο παιχνίδι με την Άστον Βίλα – Τσικίνιο, Ναβάρο και Αλεξανδρόπουλος τα άλλα τρία γκολ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 28 Απριλίου 2024