Δευτέρα 29 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Σερβιτόρος Ρόδος: «Λάθος έλεγχο έκανε η επιθεώρηση εργασίας - Δεν είναι μεμονωμένο περιστατικό» λέει συνδικαλιστής

Σερβιτόρος Ρόδος: «Λάθος έλεγχο έκανε η επιθεώρηση εργασίας – Δεν είναι μεμονωμένο περιστατικό» λέει συνδικαλιστής

Ο πρόεδρος Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων Επισιτισμού – Τουρισμού, Γιώργος Χότζογλου, είπε χαρακτηριστικά να κληθεί το κλιμάκιο της Επιθεώρησης Εργασίας για την υγιεινή και την ασφάλεια των εργαζομένων

Σάλο έχει προκαλέσει το βίντεο στο οποίο απεικονίζεται σερβιτόρος σε beach bar να πηγαίνει την παραγγελία στους πελάτες σχεδόν… κολυμπώντας.

Σύμφωνα με τις τελευταίες εξελίξεις, ο εισαγγελέας έχει διατάξει προκαταρκτική εξέταση, ωστόσο ο ιδιοκτήτης του beach bar διαβεβαίωσε πως ο εργαζόμενος είναι εξαιρετικά ευχαριστημένος. Την επιχείρηση στήριξαν και οι υπόλοιποι εργαζόμενοι του beach bar, όμως το Εργατικό Κέντρο της Ρόδου και άλλες συνδικαλιστικές ενώσεις κάνουν λόγο για ιδιαίτερα επικίνδυνες συνθήκες εργασίας.

Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Εργαζομένων Επισιτισμού – Τουρισμού, Γιώργος Χότζογλου μίλησε για το περιστατικό στο MEGA.

«Όταν ο υπάλληλος προσπαθεί να ισορροπήσει, στο βίντεο που δείχνετε, ακούγονται γέλια χλευασμού από αυτούς που τραβάνε το βίντεο. Ο συνάδελφος είναι το δένδρο και όχι το δάσος. Δεν είναι πια μεμονωμένα περιστατικά, είναι πλειοψηφία.

Ο έλεγχος που έγινε για 7 ώρες ήταν λάθος έλεγχος. Δεν ζητήσαμε από την ανεξάρτητη Αρχή να ελέγξει εάν οι συνάδελφοι είναι στην ΕΡΓΑΝΗ, εάν κολλάνε ένσημα ή αν πληρώνονται. Ζητήσαμε να κληθεί το κλιμάκιο της Επιθεώρησης Εργασίας για την υγιεινή και την ασφάλεια των εργαζομένων».

Νόμιμη εργασία σε κάτι παράνομο

«Δυστυχώς τέτοιο κλιμάκιο στο νότιο Αιγαίο δεν υπάρχει. Δεν υπάρχει καταρχάς, εργασία μέσα στο νερό. Υπάρχει η τεχνική Επιθεώρησης Εργασίας αρμόδια για τα θέματα υγείας και ασφάλειας που με νόμο του 2010 οφείλει να εξετάζει αν τηρούνται τα μέτρα ασφαλείας σε εργαζόμενους στις παραλίες.

Στα παιδιά που είναι πάνω κάτω στις ξαπλώστρες κάτω από 40 βαθμούς. Έχουμε αφήσει απ ’έξω τα παιδιά αυτά και ασχολούμαστε με τον συνάδελφο που βγάζει 3.000 ευρώ τον μήνα», είπε αρχικά.

«Το παράνομο είναι στο ότι προσφέρεται «νόμιμη» εργασία σε κάτι που είναι παράνομο όπως αυτές οι πλωτές κατασκευές. Είναι υποχρέωσή μου να προστατεύσω 500.000 εργαζόμενους στην εστίαση από τέτοιες κανιβαλιστικές πρακτικές. Δεν είναι έγνοια μου να κλείνουν οι επιχειρήσεις, αλλά να εναρμονιστούν με την εργατική νομοθεσία», συμπλήρωσε ο κ. Χότζογλου.

Η αντιπρόεδρος της Ένωσης ξενοδόχων Κω, Μαίρη Τριανταφυλλοπούλου, τοποθετήθηκε για τις συνθήκες εργασίας στον τουρισμό

«Οι εργαζόμενοί μας είναι συνεργάτες μας, και πρέπει να δουλεύουν σε ικανοποιητικό βαθμό. Το επάγγελμά μας είναι απαιτητικό. Ο τουρισμός βάλλεται από παντού ενώ είναι το 11% του ΑΕΠ στη χώρα. Έχουμε 500.000 εργαζομένους και πρέπει να λέμε και τα καλά και τα κακά.

Δεν μπορεί πίσω από κάθε επαγγελματία να υπάρχει ο νόμος, πρέπει ο επαγγελματίας να ξέρει πώς να φερθεί. ο συγκεκριμένος υπάλληλος ήθελε να εργαστεί εμείς τι να πούμε; Θέλουμε να έχουμε καλές συνθήκες εργασίας. Για μένα δεν είναι σωστός ο τρόπος που δούλευε ο εργαζόμενος, αλλά ο κάθε επιχειρηματίας χτίσει την εικόνα του», υπογράμμισε.

Sports in

Γιατί η απουσία του Χουάντσο Ερνανγκόμεθ «πληγώνει» τον Παναθηναϊκό… (vids)

Ο Παναθηναϊκός θα παίξει στο Βελιγράδι χωρίς τον Ερνανγκόμεθ, ο Εργκίν Αταμάν ψάχνει λύσεις για τη διπλή μάχη με τη Μακάμπι και η απουσία του Ισπανού είναι πολύ πιο σημαντική από όσο νομίζει κανείς.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 29 Απριλίου 2024