Τον τρόμο βίωσαν οι 80 επιβαίνοντες ενός τουριστικού πλοίου στη Ρόδο, όταν αυτό τυλίχτηκε στις φλόγες.
Το περιστατικό σημειώθηκε την Πέμπτη (29/6) όταν το ημερόπλοιο έπλεε στην περιοχή των Στεγνών Αρχαγγέλου.
Η μεγάλη φωτιά κινητοποίησε το Λιμεναρχείο αλλά και την Πυροσβεστική του νησιού. Μάλιστα σηκώθηκε και ελικόπτερο αλλά δεν χρειάστηκε τελικά να πάρει μέρος στη διάσωση των επιβατών.
Οι περίπου 80 επιβαίνοντες για να σωθούν ανέβηκαν σε πλωτά του Λιμεναρχείου και σε παραπλέοντα σκάφη, προκειμένου να μεταφερθούν με ασφάλεια σε παραλίες από τα Στεγνά μέχρι τα Κολύμπια.
Το ημερόπλοιο καταστράφηκε ολοσχερώς και τελικά βυθίστηκε, ωστόσο κανείς από τους επιβάτες δεν τραυματίστηκε.
Μετά τη διαδικασία υποβολής των Μηχανογραφικών, θα «ανοίξει» ο δρόμος για την ανακοίνωση των βάσεων εισαγωγής βάζοντας τέλος στην αγωνία των συνολικά 89.032 υποψηφίων που συμμετείχαν στις Πανελλαδικές
Η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Παιδείας δεν μπορεί να κρυφτεί πίσω από μια ΕΔΕ που διετάχθη άρον - άρον μετά τη δημοσιοποίηση και την πολιτική ανάδειξη του περιστατικού, για να αποφύγει την ανάληψη σοβαρής πολιτικής ευθύνης της, λέει το ΠΑΣΟΚ