Κυριακή 28 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Γαλλία: Εξαγωγή των ταραχών στη Λοζάνη της Ελβετίας με καταστροφές και λεηλασίες καταστημάτων

Γαλλία: Εξαγωγή των ταραχών στη Λοζάνη της Ελβετίας με καταστροφές και λεηλασίες καταστημάτων

Δεκάδες νεαροί συγκεντρώθηκαν στο κέντρο της Λοζάνης στην Ελβετία και επιδόθηκαν σε καταστροφές και λεηλασίες εμπορικών καταστημάτων, «απηχώντας τις διαδηλώσεις και τις ταραχές που μαίνονται στη Γαλλία».

Εξι έφηβοι και ενήλικος συνελήφθησαν έπειτα από φθορές σε καταστήματα στη Λοζάνη κατά τη διάρκεια ταραχών εμπνεόμενων από αυτές στη Γαλλία, ανακοίνωσε χθες Κυριακή η ελβετική αστυνομία (στη φωτογραφία από βίντεο στο Twitter, επάνω, αστυνομικοί κυνηγούν διαδηλωτές).

«Καταστροφές και λεηλασίες»

Οι συλληφθέντες κατέστρεψαν προθήκες καταστημάτων πετώντας πέτρες, διευκρίνισε.

«Απηχώντας τις διαδηλώσεις και τις ταραχές που μαίνονται στη Γαλλία, πάνω από εκατό νεαροί συγκεντρώθηκαν στο κέντρο της πόλης της Λοζάνης και επιδόθηκαν σε καταστροφές και λεηλασίες εμπορικών καταστημάτων. Επτά πρόσωπα προσήχθησαν», ανέφερε η αστυνομία της Λοζάνης σε ανακοίνωσή της.

Η διαδήλωση ακολούθησε «εκκλήσεις σε ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης», σύμφωνα με την ίδια πηγή.

«Επανειλημμένα, μέλη της χρειάστηκε να διαλύσουν νεαρούς, με καλυμμένα τα πρόσωπα, επιθετικούς, που πέταξαν πέτρες και κοκτέιλ μολότοφ εναντίον τους», χωρίς πάντως να αναφερθούν τραυματισμοί, πρόσθεσε η αστυνομία της ελβετικής πόλης.

🔥 #Migrantengewalt nach Frankreich und Belgien jetzt auch in der #Schweiz! Geschäfte in #Lausanne ausgeraubt!pic.twitter.com/ycXqIhaOoN

— Miró (@unblogd) July 2, 2023

Σοκ στη Γαλλία

Στη Γαλλία, σοκ έχει προκαλέσει η επίθεση με όχημα που χρησιμοποιήθηκε σαν πολιορκητικός κριός εναντίον της κατοικίας δημάρχου, κατά την πέμπτη νύκτα βίαιων επεισοδίων, η ένταση των οποίων ήταν ωστόσο μειωμένη με σχέση με την προηγούμενη.

🔥 #Migrantengewalt nach Frankreich und Belgien jetzt auch in der #Schweiz! Geschäfte in #Lausanne ausgeraubt!pic.twitter.com/ycXqIhaOoN

— Miró (@unblogd) July 2, 2023

Στη διάρκεια αυτής της πέμπτης νύκτας βιαιοτήτων, ταραχοποιοί έριξαν την πόρτα της κατοικίας του Βενσάν Ζανμπρέν, δημάρχου της πόλης Λ’ Αι λε Ροζ, στη νότια περιφέρεια του Παρισιού, με τη βοήθεια ενός οχήματος το οποίο είχαν προηγουμένως πυρπολήσει, σύμφωνα με τον εισαγγελέα που άρχισε έρευνα για «απόπειρα δολοφονίας».

Sports in

Ο Ολυμπιακός των 21 Ευρωπαϊκών τελικών επί εποχής Βαγγέλη Μαρινάκη

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης ανέλαβε τα ηνία του Ολυμπιακού το 2010 και εκτός από την ΠΑΕ στηρίζει και τον Ερασιτέχνη, με αποτέλεσμα να είναι ένας από τους κορυφαίους πολυαθλητικούς συλλόγους στον κόσμο

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 28 Απριλίου 2024