Δευτέρα 29 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Εκκληση να σταματήσει η βία από τους παίκτες της Εθνικής Γαλλίας

Εκκληση να σταματήσει η βία από τους παίκτες της Εθνικής Γαλλίας

Πρώτος ο Μπενζαμέν Παβάρ και στη συνέχεια ο Κιλιάν Εμπαπέ εξέφρασαν την αγανάκτησή τους για τον «βάναυσο θάνατο» του 17χρονου εφήβου τονίζοντας πως «δεν μπορούμε να μείνουμε αναίσθητοι στις συνθήκες υπό τις οποίες έλαβε χώρα αυτός ο απαράδεκτος θάνατος»

«Σταματήστε τη βία. Υπάρχουν κι άλλοι ειρηνικοί και εποικοδομητικοί τρόποι έκφρασης», είναι το μήνυμα που στέλνουν στη γαλλική κοινωνία ο Κιλιάν Εμπαπέ και οι υπόλοιποι άσοι της Εθνικής Γαλλίας.

Πρώτος ο Μπενζαμέν Παβάρ και στη συνέχεια ο Κιλιάν Εμπαπέ εξέφρασαν την αγανάκτησή τους για τον «βάναυσο θάνατο» του 17χρονου εφήβου τονίζοντας πως «δεν μπορούμε να μείνουμε αναίσθητοι στις συνθήκες υπό τις οποίες έλαβε χώρα αυτός ο απαράδεκτος θάνατος».

«Μετά από αυτό το τραγικό γεγονός, γίναμε μάρτυρες της έκφρασης της λαϊκής οργής, την ουσία της οποίας κατανοούμε, αλλά τη μορφή της οποίας δεν μπορούμε να υποστηρίξουμε», τόνισε στο μήνυμά του ο Εμπαπέ.

Πολλοί από τους γάλλους διεθνείς προέρχονται από τις γειτονιές της εργατικής τάξης και μπορούν να αντιληφθούν το αίσθημα του πόνου και της θλίψης. Τονίζουν ωστόσο πως η βία δεν λύνει κανένα πρόβλημα.

«Η βία δεν λύνει κανένα πρόβλημα, πόσω μάλλον όταν στρέφεται αναπόφευκτα και ακούραστα εναντίον εκείνων που την εκφράζουν, των οικογενειών τους, των αγαπημένων τους προσώπων και των γειτόνων τους. Είναι περιουσία σας που καταστρέφετε».

«Η εποχή της βίας πρέπει να τελειώσει για να ανοίξει ο δρόμος για την ώρα του πένθους, του διαλόγου και της ανοικοδόμησης», κλείνει το μήνυμά του ο αρχηγός των Μπλε.

Από την πρώτη ο Εμπαπέ εξέφρασε τον αποτροπιασμό του για τον τρόπο που έχασε τη ζωή του ο 17χρονος Ναέλ από πυρά αστυνομικού, αναφέροντας χαρακτηριστικά: «Λυπάμαι για τη Γαλλία μου. Μια απαράδεκτη κατάσταση».

Ο εκλέκτορας των Γάλλων Ντιντιέ Ντεσάν επικρότησε την πρωτοβουλία των παικτών να ζητήσουν να σταματήσουν τα βίαια επεισόδια και τη στηρίζει μαζί με τους συνεργάτες του.

Sports in

Παναθηναϊκός: Ζαμόρα, ένας άλλος …Νατσούρας

Πώς την πάτησε ο Παναθηναϊκός στο ματς με τον Αρη;

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 29 Απριλίου 2024