Τρίτη 30 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ταραχές στη Γαλλία: Τέταρτη νύχτα φλέγεται η Γαλλία - Δεν κοπάζει η οργή - Τραβάει το σχοινί ο Μακρόν

Ταραχές στη Γαλλία: Τέταρτη νύχτα φλέγεται η Γαλλία – Δεν κοπάζει η οργή – Τραβάει το σχοινί ο Μακρόν

Η οργή της νεολαίας ξεχειλίζει στη Γαλλία με τις διαδηλώσεις και τις ταραχές να συνεχίζονται για τέταρτη νύχτα, ενώ η κυβέρνηση αποφάσισε να επιστρατεύσει τεθωρακισμένα οχήματα και περισσότερες αστυνομικές δυνάμεις στους δρόμους της χώρας

Συνεχίζονται οι ταραχές για τέταρτη νύχτα στη Γαλλία μετά τη δολοφονία του 17χρονου Ναέλ, μουσουλμάνου αλγερινής καταγωγής, από αστυνομικά πυρά στην πόλη Ναντέρ, με την κυβέρνηση μετά τις αρχικές προσπάθειες κατευνασμού, να επιστρατεύει ισχυρότερες αστυνομικές δυνάμεις για την καταστολή των διαδηλώσεων.

Ο Γάλλος υπουργός Εσωτερικών Ζεράλντ Νταρμανέν δήλωσε ότι συνολικά 45.000 αστυνομικοί θα αναπτυχθούν σε ολόκληρη τη χώρα το βράδυ της Παρασκευής ενώ η πρωθυπουργός Ελίζαμπεθ Μπορν ανακοίνωσε ότι επιστρατεύονται και τεθωρακισμένα οχήματα.

Ο αριθμός των συλλήψεων είχε φτάσει το απόγευμα της Πέμπτης τις 917 με τον μέσο όρο ηλικίας των συλληφθέντων να είναι τα 17 έτη, ενώ ο Νταρμανέν σημείωσε ότι μεταξύ τους υπάρχουν και αρκετοί 13χρονοι.

Ρατσισμός και αστυνομική βία

Το ξέσπασμα με αφορμή ακόμα ένα κρούσμα δολοφονικής βίας της αστυνομίας (αξίζει να σημειωθεί ότι το 2022 13 άτομα είχαν σκοτωθεί από αστυνομικά πυρά σε ελέγχους για τροχαίες παραβάσεις), ξυπνάει μνήμες της εξέγερσης του 2005.

Οι συνθήκες που ζει και μεγαλώνει η φτωχή νεολαία της Γαλλίας, παιδιά μεταναστών δεύτερης ή και τρίτης γενιάς, δεν έχουν βελτιωθεί όλα αυτά τα χρόνια καθώς παραμένουν περιθωριοποιημένοι από τα δικαιώματα που έχουν τυπικά ως Γάλλοι πολίτες είτε αυτά έχουν να κάνουν με το δικαίωμα στην εκπαίδευση ή στην εργασία και τις παροχές του κράτους.

Οι διακρίσεις εις βάρος τους συνεχίζονται ενώ τα φαινόμενα αστυνομικής βίας και αυθαιρεσίας είναι κανονικότητα στις γειτονιές τους και συχνά, όπως τώρα, λειτουργούν ως η σπίθα που ανάβει το φυτίλι.

Επεισόδια

Διαδηλώσεις και επεισόδια σημάδεψαν τις τρεις προηγούμενες νύχτες και φαίνεται ότι και σήμερα θα επαναληφθούν αντίστοιχες εικόνες, με νεολαίους να σπάνε και να καίνε καταστήματα, δημόσια κτίρια, ενώ δεν λείπουν και οι οδομαχίες με αστυνομικούς και οι λεηλασίες.

Στα μέτρα που ανακοίνωσε σήμερα η κυβέρνηση περιλαμβάνονταν και η διακοπή κυκλοφορίας λεωφορείων και τραμ μετά τις 21:00 όπως και η απαγόρευση διαδηλώσεων σε αρκετές πόλεις. Ωστόσο συγκεντρώσεις πραγματοποιήθηκαν σε πολλές πόλεις και στο Παρίσι με την αστυνομία να τις διαλύει.

Η στάση της κυβέρνησης

Η κυβέρνηση του Μακρόν που δεν έχει κοινοβουλευτική πλειοψηφία βρίσκεται αντιμέτωπη με μία νέα κρίση μετά τις μεγάλες αντιδράσεις για το ασφαλιστικό και προς το παρόν δεν φαίνεται να μπορεί να βρει άλλη διέξοδο πέρα από την ένταση της καταστολή, που είναι αμφίβολο το πώς θα λειτουργήσει.

Χαρακτηριστικές ήταν οι δηλώσεις του Γάλλου προέδρου σήμερα που έκανε λόγο για αδικαιολόγητο κύμα βίας και έριξε ουσιαστικά τις ευθύνες στους γονείς «των ταραξιών» που πρέπει να τους μαζέψουν από τους δρόμους. Αλγεινή εντύπωση προκάλεσε και το γεγονός ότι ο Μακρόν εν μέσω της νέας κρίσης και μετά τη δολοφονία ενός 17χρονου από αστυνομικούς βρέθηκε να διασκεδάζει σε συναυλία του Έλτον Τζον

Ο υπουργός Εσωτερικών  δήλωσε ότι ο αστυνομικός που σκότωσε τον Ναέλ κατηγορείται για ανθρωποκτονία και πλέον τον λόγο έχει η Δικαιοσύνη, ενώ συνεχάρη τους αστυνομικούς για το θάρρος τους και τον επαγγελματισμό τους τις μέρες των ταραχών. Ακολουθώντας τη γραμμή του προέδρου είπε ότι «υπεύθυνοι για τους ταραξίες είναι οι γονείς τους» και ζήτησε από πλατφόρμες μέσων κοινωνικής δικτύωσης να βοηθήσουν για τον εντοπισμό των δραστών.

Το στοίχημα πλέον για τον Μακρόν και τις δυνάμεις ασφαλείας της χώρας θα είναι να καταφέρουν να περιορίσουν την ένταση προτού εκείνη γιγαντωθεί ακόμη περισσότερο, ενώ εν μέσω εντεινόμενης ανησυχίας αναμένεται να πραγματοποιηθεί αύριο (1η Ιουλίου) και η κηδεία του 17χρονου.

Δείτε εικόνα από διεθνή Μέσα Ενημέρωσης

Οι εξελίξεις στη Γαλλία την Παρασκευή όπως τις κατέγραψε το in

23:47 Δήμοι αποφασίζουν για απαγόρευση κυκλοφορίας ανηλίκων

Οι δήμοι των δύο μεγάλων πόλεων της Νότιας Αλσατίας, Colmar et Mulhouse, αποφάσισαν να απαγορεύσουν την κυκλοφορία για ανήλικους τις επόμενες ημέρες. Συγκεκριμένα η απόφαση αναφέρει ότι οι ανήλικοι δεν θα μπορούν να κυκλοφορούν μόνοι τους στους δρόμους από τις 9μμ μέχρι τις 5 πμ.

23:34 «Είμαστε σε πόλεμο με παράσιτα» λέει η αστυνομία

Η γαλλική αστυνομία ανέφερε ότι βρίσκεται σε «πόλεμο με άγριες ορδές παρασίτων» το βράδυ της Παρασκευής κατά την τέταρτη νύχτα ταραχών.

Δύο από τα κορυφαία αστυνομικά συνδικάτα της χώρας απείλησαν με εξέγερση, εκτός εάν η κυβέρνηση του Εμανουέλ Μακρόν αποκαταστήσει την τάξη μετά τις διαδηλώσεις.

«Σήμερα η αστυνομία μάχεται γιατί είμαστε σε πόλεμο. Αύριο θα περάσουμε στην αντίσταση και αυτό πρέπει να το γνωρίζει η κυβέρνηση», τόνισαν, όπως μεταδίδει η Telegraph.

23:23 «Θα θεωρούνται πάντα πολίτες δεύτερης κατηγορίας»

Στο BBC μίλησε η Buchra Γαλλομαροκινή δασκάλα στην Ναντέρ που έγινε η δολοφονία του 17χρονου Ναέλ.

Η Bouchra μένει στο σπίτι με τα δύο παιδιά της από τότε που ξεκίνησαν οι ταραχές. «Είμαι λυπημένη και φοβισμένη. Αλλά και θυμωμένη. Είμαι θυμωμένη με την αστυνομία που σκοτώνει ατιμώρητα».

Οι μαθητές της Buchra είναι ηλικίας 11 έως 14 ετών και η πλειοψηφία τους είναι αφρικανικής και αραβικής καταγωγής. Της λένε ότι αισθάνονται τον ασφυκτικό έλεγχο της αστυνομίας. Ένας από αυτούς συνελήφθη μάλιστα σε μια στάση λεωφορείου.

Παρά την ανησυχία της για την οικογένειά της, καταλαβαίνει γιατί ξεκίνησαν οι διαμαρτυρίες. «Οι άνθρωποι εδώ έχουν κουραστεί να τους προσβάλλουν, να μην τους σέβονται και να υφίστανται διακρίσεις», σημειώνει.

Φοβάται για το μέλλον των παιδιών της. «Όση μόρφωση κι αν πάρουν, όσο επιτυχημένα κι αν είναι, θα θεωρούνται πάντα πολίτες δεύτερης κατηγορίας».

23:20 Οι αστυνομικές δυνάμεις κινητοποιούν 29 ελικόπτερα που θα επιχειρήσουν σε όλη τη χώρα

23:16 Ανοιχτό το ενδεχόμενο επιβολής κατάστασης έκτακτης ανάγκης

Η κυβέρνηση είχε αρχικά αποκλείσει την επιβολή κατάστασης έκτακτης ανάγκης ως απάντηση στις ταραχές, αλλά η Ελίζαμπεθ Μπορν δήλωσε την Παρασκευή ότι θα εξεταστούν «όλα τα ενδεχόμενα».

Σε συνέντευξη στο TF1, ο υπουργός Εσωτερικών Ζεράλ Νταρμανέν υποστήριξε ότι «το γεγονός ότι δεν έχουμε κατάσταση έκτακτης ανάγκης δεν σημαίνει ότι δεν διαθέτουμε έκτακτα μέσα».

Στελέχη της δεξιάς και της ακροδεξιάς ζήτησαν να επιβληθεί «χωρίς καθυστέρηση» αυτό το έκτακτο μέτρο, υποστηρίζοντας ότι η κατάσταση έκτακτης ανάγκης θα επέτρεπε την «αποκατάσταση της τάξης».

23:00 Μασσαλία: Οι αρχές καλούν τους πολίτες να φύγουν από το κέντρο της πόλης – 42 συλλήψεις

Οι αστυνομικές αρχές καλούν τους κατοίκους να εγκαταλείψουν το κέντρο της πόλης για να μπορέσουν να εργαστούν οι αστυνομικοί. «Πολλές βίαιες ομάδες εξακολουθούν να είναι παρούσες στο κέντρο της Μασσαλίας. Διαλύονται τακτικά από τους αστυνομικούς», έγραψε στο Twitter η αστυνομία, η οποία πρόσθεσε ότι 42 άτομα συνελήφθησαν το βράδυ της Παρασκευής.

22:39 Συγκρούσεις μεταξύ διαδηλωτών και αστυνομίας ξέσπασαν το βράδυ της Παρασκευής μπροστά από το δημαρχείο της Λυών, κατά την έναρξη της συγκέντρωσης κατά της αστυνομικής βίας, η οποία απαγορεύτηκε από τις αρχές.

Παρά την απαγόρευση το πλήθος μεγάλωνε μέχρι τις 8μμ πού ήταν καλεσμένη η διαδήλωση. Η αστυνομία απάντησε με δακρυγόνα σε πυροτεχνήματα που εκτόξευσε μερίδα διαδηλωτών.

22:15 Ο ηγέτης της Ανυπότακτης Γαλλίας Ζαν Λυκ Μελανσόν κάλεσε «ιδιαίτερα τους νεότερους» να «μην αγγίξουν» τα σχολεία, τις βιβλιοθήκες ή τα γυμναστήρια, το «κοινό μας αγαθό», το βράδυ της Παρασκευής, καθώς υπάρχουν αναφορές ότι σχολεία και βιβλιοθήκες έγιναν υπέστησαν ζημιές από τους διαδηλωτές.

«Το σχολείο δεν πρέπει να πειραχτεί, η βιβλιοθήκη, το γυμναστήριο, όλα όσα ανήκουν σε όλους μας, που είναι κοινή μας περιουσία», είπε ο Μελανσόν.

Οι βουλευτές της Ανυπότακτης Γαλλίας (LFI) ζήτησαν από την κυβέρνηση να οργανώσει συζήτηση στην Εθνοσυνέλευση προτείνοντας, μεταξύ άλλων, ένα «σχέδιο έκτακτης ανάγκης» για την αστυνομική βία, την άμεση κατάργηση νόμου, που τροποποιεί τους κανόνες για τη χρήση των αστυνομικών υπηρεσιακών όπλων και τη συγκρότηση επιτροπής με αντικείμενο την αστυνομική βία που οδήγησε σε θάνατο ή ακρωτηριασμό πολιτών.

22:05 Νέα εκδοχή για τον θάνατο του 19χρονου

Ο 19χρονος άνδρας που πέθανε την Πέμπτη 29/6 πέφτοντας από τη στέγη καταστήματος Lidl, ήταν στο Petit-Quevilly (Seine-Maritime) στη Νορμανδία, επιβεβαίωσε στη Le Monde ο εισαγγελέας της Ρουέν, Frédéric Teillet.

Ωστόσο, ο ίδιος διαχώρισε το περιστατικό από τα επεισόδια που έλαβαν χώρα για τον θάνατο του 17χρονου Ναέλ, αναφέροντας ότι ο νεαρός «έπεσε από μια στέγη στην οποία είχε σκαρφαλώσει με έναν άλλο νεαρό, αλλά δεν προκύπτει από τη διαδικασία ή τις πληροφορίες της αστυνομίας που τέθηκαν υπόψη, ότι αυτό το κατάστημα βρισκόταν υπό την επίθεση ταραχοποιών κατά τη διάρκεια του γεγονότος».

Ο εισαγγελέας πρόσθεσε ότι «ο δεύτερος νεαρός, που συνελήφθη, εξήγησε ότι και οι δύο ανέβηκαν στην ταράτσα γύρω στις 5 το πρωί για να προσπαθήσουν να μπουν στο κατάστημα ώστε να ανακτήσουν ένα αντικείμενο (το οποίο παραμένει αδιευκρίνιστο), που είχαν αφήσει μέσα», διευκρινίζοντας ότι «η στέγη είναι αυτή ενός εμπορικού κέντρου με πολλά κλειστά καταστήματα, μεταξύ των οποίων και ένα πρώην κατάστημα Lidl».

22:03 Διαδήλωση στην Place de la Concorde

«Zyed, Bouna, Nahel και Adama. Δεν ξεχνάμε, δεν συγχωρούμε». Παρά τις πολλές προειδοποιήσεις, οι διαδηλωτές δεν διαλύθηκαν στην Place de la Concorde. Ένας άνδρας ανταπάντησε «θα χρησιμοποιήσουμε τα δικαιώματά μας» στον ένστολο των CRS που φώναξε στο μεγάφωνο του, «θα χρησιμοποιήσουμε βία».

Τα CRS περικύκλωσαν τους διαδηλωτές και τους απώθησαν από την πλατεία προς το μετρό. Δεν υπήρξε σημαντική αντίσταση από τους διαδηλωτές, οι οποίοι συνέχισαν να ζητούν «δικαιοσύνη για τον Nahel»

22:00 Στους δρόμους παίζεται κορώνα γράμματα (ξανά) το μέλλον του λαού της

Η Γαλλία βρίσκεται στο παρά πέντε μιας έκρηξης, ικανής να εξαϋλώσει τον Εμανουέλ Μακρόν και τη γαλλική κυβέρνηση.

Η δολοφονία ενός 17χρονου από έναν 38χρονο αστυνομικό, επειδή δεν συμμορφώθηκε στις συστάσεις του, δεν έφερε μόνο στην επιφάνεια τη δράση της γαλλικής αστυνομίας, που έχει κατηγορηθεί πλειστάκις για ακραία βία, ιδιαίτερα απέναντι σε άτομα αραβικής καταγωγής, αλλά και την κοχλάζουσα οργή των προαστίων, που παραμένουν στο περιθώριο όλων των κυβερνητικών σχεδιασμών από το 2005 μέχρι σήμερα.

Αν σε αυτή τη δύσκολη εξίσωση προστεθεί ο παράγοντας της δυσαρέσκειας του συνόλου του γαλλικού λαού με τον πρόεδρό του, που θεωρεί βαθιά τεχνοκράτη και αθεράπευτα αλαζόνα -αλλά εξέλεξε για δεύτερη φορά δια της αφαιρετικής μεθόδου, δεν υπήρχε δηλαδή κανείς καλύτερος- γίνεται απόλυτα κατανοητό ότι η όμορφη Γαλλία δεν καίγεται όμορφα, αλλά πολύ γρήγορα.

Διαβάστε τη συνέχεια εδώ

21:43 Υπουργός Εσωτερικών: Υπεύθυνοι για τους ταραξίες είναι οι γονείς – 13χρονοι ανάμεσα στους συλληφθέντες

Στη συνέχεια της συνέντευξής του ο υπουργός Εσωτερικών Ζεράλ Νταρμανέν είπε ότι κανένα συναίσθημα όσο δικαιολογημένο και να είναι δεν μπορεί να επιτρέψει την αταξία και την παραβατικότητα.

Δήλωσε ότι οι ταραχές ήταν έργο εκατοντάδων ή χιλιάδων παραβατών, οι οποίοι δεν αντιπροσώπευαν τη συντριπτική πλειοψηφία των σκληρά εργαζόμενων ανθρώπων στα προάστια. Και επανέλαβε νωρίτερα την έκκληση του προέδρου Μακρόν προς τους γονείς να αναλάβουν μεγαλύτερη ευθύνη για τα παιδιά τους.

Ο μέσος όρος ηλικίας των περισσότερων από 900 ατόμων που συνελήφθησαν κατά τη διάρκεια της νύχτας της Πέμπτης είναι τα 17 έτη, είπε, ενώ ορισμένοι ήταν μόλις 13 ετών.

Ο υπουργός δήλωσε επίσης ότι αναμένει από τις εταιρείες μέσων κοινωνικής δικτύωσης όπως το Snapchat και το TikTok να δώσουν τα ονόματα των ατόμων που χρησιμοποίησαν τις υπηρεσίες τους για να οργανώσουν βία, ώστε τα άτομα αυτά να διωχθούν ποινικά.

Σε ό,τι αφορά τον αστυνομικό που πυροβόλησε και ο οποίος βρίσκεται σήμερα προφυλακισμένος, τόνισε ότι δεν υπάρχει «ατιμωρησία» στην περίπτωσή του. «Δεν είναι επειδή ένας αστυνομικός βρίσκεται υπό έρευνα ότι όλοι οι αστυνομικοί, όλοι οι χωροφύλακες βρίσκονται υπό έρευνα», δήλωσε επίσης.

21:38 «Κάνουμε τα πάντα για να αποτρέψουμε άλλη μια νύχτα βίας», δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών Ζεράλ Νταρμανέν στο δελτίο ειδήσεων των 8 του TF1. «Θα κινητοποιηθούν 45.000 αστυνομικοί απόψε», 5.000 περισσότεροι από χθες.

21:27 Βίντεο που κυκλοφορούν στο Twitter, που ωστόσο δεν μπορούν να επαληθευτούν για την αυθεντικότητά τους, δείχνουν οχήματα των ειδικών δυνάμεων της αστυνομίας εξοπλισμένα με πυροβόλα όπλα. Στο βίντεο ακούγονται και πυροβολισμοί χωρίς να γίνεται σαφής η προέλευσή τους.

21:18 Έκρυθμη η κατάσταση στην Place de la Concorde στο Παρίσι, αναφέρει η Liberation καθώς σχολιάζει ότι συνυπάρχουν όλα τα στοιχεία για να ανάψει το φυτίλι.

«Ένα κάλεσμα για συγκέντρωση έγινε μέσω των κοινωνικών δικτύων για τις 8 το βράδυ «κατά του ρατσισμού, της εγκληματικότητας και της αστυνομικής βίας». Στη μεγάλη πλατεία που βρίσκεται απέναντι από την Εθνοσυνέλευση, στην οποία βρίσκεται το ξενοδοχείο Crillon και η πρεσβεία των ΗΠΑ, περίπου τριάντα κλούβες των CRS (γαλλικά ΜΑΤ) βρίσκονται σε αναμονή.

Στο κέντρο, η προεδρική εξέδρα για τις 14 Ιουλίου δεν έχει ακόμη ολοκληρωθεί και όλος ο εξοπλισμός του εργοταξίου έχει αφεθεί εκεί, υπό σχετική επίβλεψη. Προς το παρόν, μόνο μερικές δεκάδες ήσυχοι διαδηλωτές είναι παρόντες.»

21:06 Ο νεαρός 17χρονος Ναέλ που έπεσε νεκρός από σφαίρες αστυνομικού κατά τη διάρκεια ελέγχου στην Ναντέρ, ήταν μουσουλμάνος αλγερινής καταγωγής. Σε βίντεο που είδε το φως της δημοσιότητας την επομένη της δολοφονίας του φαίνεται πως ο αστυνομικός πυροβόλησε εν ψυχρώ τον νεαρό άνδρα που δεν σταμάτησε σε έλεγχο χωρίς ο ένστολος να βρίσκεται σε οποιονδήποτε κίνδυνο.

Το βίντεο κατέρριψε τους ισχυρισμούς των αστυνομικών ότι είχε κινδυνεύσει η ζωή τους και για αυτό πυροβόλησαν.

21:04 Μετά τη Μασσαλία οι αρχές και άλλων μεγάλων πόλεων όπως η Λυών, το Μπορντό, το Μονπελιέ και η Τουλούζη, απαγόρευσαν όλες τις διαδηλώσεις. Οι απαγορεύσεις αυτές έρχονται ενώ τα καλέσματα για συγκεντρώσεις στις 8 το βράδυ της Παρασκευής σε 18 μεγάλες πόλεις «κατά του ρατσισμού, της εγκληματικότητας και της αστυνομικής βίας» έχουν αναμεταδοθεί ευρέως στα κοινωνικά δίκτυα τις τελευταίες δύο ημέρες.

21:00 Ο δήμαρχος του Saint-Denis ζητά να παραμείνουν κλειστά τα καταστήματα από τις 10 το βράδυ έως τις 5 το πρωί για τις επόμενες μέρες.

Σε ένα μήνυμα που αναρτήθηκε στο Twitter, συνοδευόμενο από δελτίο Τύπου, ο δήμαρχος (PS) Mathieu Hanotin εξέδωσε διάταγμα με το οποίο ζητά «το υποχρεωτικό κλείσιμο των καταστημάτων της περιοχής λόγω της τρέχουσας κατάστασης, από τις 10 μ.μ. έως τις 5 π.μ., από αυτή την Παρασκευή έως την Τετάρτη 5 Ιουλίου.

20:14 Νεαρός άνδρας που πήδηξε από κτίριο όταν όροφος σούπερ μάρκετ «χτυπήθηκε» κατά τη διάρκεια των ταραχών χθες το βράδυ, κατέληξε, μετέδωσε την Παρασκευή η τηλεόραση BFM, επικαλούμενη την εισαγγελία της Ρουέν, στη βόρεια Γαλλία.

18:58 Η κηδεία του Ναέλ, που πέθανε από πυρά αστυνομικού την Τρίτη ξεσηκώνοντας θύελλα αντιδράσεων σε πολλές πόλεις της Γαλλίας, έχει προγραμματιστεί για το Σάββατο, δήλωσε ο Πατρίκ Ζαρί, δήμαρχος της Ναντέρ, από όπου καταγόταν ο 17χρονος.

18:15 Η πρωθυπουργός της χώρας ανακοίνωσε μετά τη συνεδρίαση της διυπουργικής επιτροπής αντιμετώπισης κρίσεων υπό τον Εμανουέλ Μακρόν ότι θα αναπτυχθούν τεθωρακισμένα οχήματα για την αντιμετώπιση των επεισοδίων σε πολλές πόλεις της Γαλλίας. Εκδηλώσεις μεγάλης κλίμακας που ενδέχεται να ενέχουν κινδύνους για τη δημόσια τάξη ανάλογα με την τοπική κατάσταση απαγορεύτηκαν.

17:09 Με την οργή να εξαπλώνεται σε ολόκληρη την γαλλική επικράτεια, σαν πυρκαγιά, ο πρόεδρος Μακρόν χαρακτήρισε απαράδεκτο και αδικαιολόγητο το κύμα βίας και ζήτησε από τους γονείς των νεαρών, όπως είπε ταραξιών, να τους συγκρατήσουν. Επίσης,  απαίτησε περιορισμό περιεχομένου στα κοινωνικά δίκτυα και ζήτησε επίσημα τη συνεργασία των εταιρειών ώστε να εντοπιστούν όσοι προτρέπουν σε βίαιες πράξεις. «Σε συνεργασία με τις πλατφόρμες θα αποσύρουμε το πιο ευαίσθητο οπτικό υλικό», τόνισε.

09:06 Ανακοινώνεται ότι ο πρόεδρος της Γαλλίας, Εμανουέλ Μακρόν, θα προεδρεύσει νέας συνεδρίασης του διυπουργικού πυρήνα κρίσης στις 14:00 (ώρα Ελλάδας) στο Παρίσι για δεύτερη φορά μέσα σε ισάριθμες ημέρες, έπειτα από μια τρίτη νύχτα συγκρούσεων.

Sports in

Άγριο ξύλο μεταξύ οπαδών πριν το Τζένοα – Κάλιαρι (vid)

Ακόμα ένα περιστατικό οπαδικής βίας έρχεται να ταράξει την Ιταλία.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 30 Απριλίου 2024