Ανταρσία Wagner: O Πριγκόζιν μπορεί να «τα έχασε» στο μέτωπο
Η ανταρσία του «αφεντικού» της Wagner μπορεί να οφείλεται στο γεγονός ότι... «τα έχασε»
Από ότι φαίνεται σταδιακά διαμορφώνεται ένα νέο αφήγημα για τους λόγους που ο Πριγκόζιν προχώρησε μαζί με την ομάδα Wagner στην εξέγερση για την αλλαγή της στρατιωτικής ηγεσίας της Ρωσικής Ομοσπονδίας, η οποία τελικώς κατέληξε σε συμφωνία μετά από παρέμβαση του Λουκασένκο.
Συγκεκριμένα, η Μαργκαρίτα Σιμονιάν, δημοσιογράφος και αρχισυντάκτρια του ρωσικού τηλεοπτικού σταθμού RT και του κρατικού σταθμού Rossiya Segodnya, υποστήριξε ότι η εξέγερση του «αφεντικού» της Wagner μπορεί να οφείλεται στο γεγονός ότι… «τα έχασε» μετά τις στρατιωτικές επιχειρήσεις στο μέτωπο.
«Οι άνθρωποι που επιστρέφουν από εμπόλεμες ζώνες έχουν διαφορετικό “ψυχότυπο”»
«Για να είμαστε δίκαιοι πέρασε πολύ χρόνο προσωπικά στην ‘’ειδική επιχείρηση’’ όλοι είδαμε τα πλάνα… Δεν είναι η πρώτη του χρονιά στον πόλεμο, γιατί ξέρετε, εμπλεκόταν και σε άλλες επιχειρήσεις πιο πριν» σημείωσε.
Δεν είναι μυστικό ότι άνθρωποι που επιστρέφουν από εμπόλεμες ζώνες έχουν διαφορετικό «ψυχότυπο». Και το «ψυχολογικό τους καθεστώς» αλλάζει, σχολίασε. Η Σιμονιάν σχολίασε ειρωνικά τις δηλώσεις της Ουάσινγκτον ότι ήξερε εδώ και καιρό για τη σύγκρουση Πριγκόζιν – Σεργκέι Σοϊγκού και ότι είχε προειδοποιήσει σχετικά.
«Είναι αστείο αυτό, γιατί ήταν δύσκολο να μη γνωρίζεις τη σύγκρουση του Πριγκόζιν με το ρωσικό υπουργείο Άμυνας, καθώς τέτοιες πληροφορίες διαδίδονταν σε πολλές πλατφόρμες πληροφόρησης». «Αν έχεις smartphone, ήταν δύσκολο να μην το μάθεις, γιατί ο ίδιος ο Πριγκόζιν έγραφε γι’ αυτό» είπε η Σιμονιάν.
- Θεσσαλονίκη: Αναστέλλονται δρομολόγια για τρένα από και προς Σέρρες – Πώς θα εξυπηρετούνται οι επιβάτες
- Κίνηση: Στο «κόκκινο» ο Κηφισός και το λιμάνι του Πειραιά
- «Γάτες με φράντζες»: Μια διαφορετική performance στο Red Jasper Cabaret Theatre
- Απαγόρευση social media σε ανηλίκους: Η βασική «φωνή» αντίθεσης απέναντι στις καθολικές απαγορεύσεις
- ΣΥΡΙΖΑ καλεί ΠΑΣΟΚ για μομφή στον Μητσοτάκη – Το τριήμερο σφυροκόπημα και το ρίσκο της γαλάζιας συσπείρωσης
- Αποκαλυπτική έρευνα για το σχολείο και την κοινωνία – Στην οικογένεια (των άλλων) χρεώνουμε τη νεανική βία
- Κεφαλονιά: Η πιθανότερη αιτία θανάτου της 19χρονης – Τι λέει ο ο ιδιοκτήτης του ξενοδοχείου στο Αργοστόλι
- Αρκάς: Η καλημέρα της Τετάρτης
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τετάρτη 15.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/joe-leahy-NI3n0wZ85Kc-unsplash-1-315x220.jpg)








































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442