Σάββατο 27 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Σάρα ΜακΜπράιντ: Η τρανς γυναίκα που διεκδικεί μια θέση στο Κογκρέσο των ΗΠΑ

Σάρα ΜακΜπράιντ: Η τρανς γυναίκα που διεκδικεί μια θέση στο Κογκρέσο των ΗΠΑ

Ο ΜακΜπράιντ είναι το μόνο ανοιχτά τρανς άτομο που υπηρετεί σε επίπεδο πολιτειακών γερουσιαστών στις ΗΠΑ.

Η γερουσιαστής της πολιτείας Ντέλαγουερ Σάρα ΜακΜπράιντ ανακοίνωσε ότι θα είναι υποψήφια για τη Βουλή των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ το επόμενο έτος σε μια προσπάθεια να γίνει το πρώτο τρανς άτομο που θα εκλεγεί στο Κογκρέσο.

Το πρωί της Δευτέρας, η ΜακΜπράιντ ανακοίνωσε την υποψηφιότητά της σε ένα νέο προεκλογικό βίντεο που δημοσιεύτηκε στον επίσημο λογαριασμό της στο Twitter. Η σημερινή εκπρόσωπος του Ντέλαγουερ, Λίζα Μπλαντ Ρότσεστερ, ανακοίνωσε νωρίτερα αυτό το μήνα ότι θα είναι υποψήφια για τη Γερουσία, ανοίγοντας τον δρόμο για τη ΜακΜπράιντ να εξασφαλίσει την υποψηφιότητα των Δημοκρατικών για την έδρα της.

«Η δέσμευσή μου είναι προς τους ανθρώπους στο Ντέλαγουερ που δεν φαίνονται, δεν ακούγονται και δεν χρηματοδοτούν πολιτικές εκστρατείες», είπε η ΜακΜπράιντ στην ανακοίνωσή της. «Όλοι αξίζουν ένα μέλος του Κογκρέσου που τους βλέπει και που τους σέβεται».

«Σίγουρα γνωρίζω τη μοναδικότητα της υποψηφιότητάς μου, τη μοναδικότητα που θα έφερνε η φωνή μου στις αίθουσες του Κογκρέσου», είπε η ΜακΜπράιντ στο Delaware Online. «Αλλά τελικά, δεν τρέχω να γίνω τρανς μέλος του Κογκρέσου. Τρέχω να γίνω μέλος του Κογκρέσου του Ντελαγουέρ που έχει επικεντρωθεί στην πρόοδο σε όλα τα ζητήματα που έχουν σημασία για τους κατοίκους του Ντελαγουέρ κάθε καταγωγής». Σημειώνεται ότι η καμπάνια της ΜακΜπράιντ για το 2020 χρησιμοποίησε παρόμοια μηνύματα, απεικονίζοντάς την ως «υποψήφια που τυχαίνει να είναι τρανς».

Τέλος στον φανατισμό και το μίσος

Η ανακοίνωση της McBride έρχεται καθώς η νομοθεσία κατά των τρανς που υποστηρίζεται από Ρεπουμπλικάνους συνεχίζει να σαρώνει τα νομοθετικά σώματα των πολιτειών σε όλες τις ΗΠΑ, συμπεριλαμβανομένης της πολιτείας καταγωγής της. Την περασμένη εβδομάδα, ο γερουσιαστής της πολιτείας Μπράιαντ Ρίτσαρντσον ανακοίνωσε ότι θα εισαγάγει εκ νέου τον νόμο «Δικαιοσύνη στον αθλητισμό των κοριτσιών», ο οποίος θα απαγόρευε τους τρανς ανηλίκους από τα αθλητικά πρωταθλήματα γυναικών που χρηματοδοτούνται από τα σχολεία.

Εκτός από το να είναι υποψήφια ως Δημοκρατικός σε ένα ισχυρό μπλε κράτος, η εκστρατεία της McBride πιθανότατα θα ωφεληθεί επίσης από τη μακροχρόνια σχέση της με τον πρόεδρο του Ντελαγουέρ Μπάιντεν και την οικογένειά του. Ο Μπάιντεν έγραψε τον πρόλογο για το βιβλίο της ΜακΜπράιντ το 2018, «Το Αύριο θα είναι διαφορετικό», στο οποίο έγραψε ότι τα τρανς δικαιώματα είναι «το ζήτημα των πολιτικών δικαιωμάτων της εποχής μας».

«Πρόκειται για την απελευθέρωση της ψυχής της Αμερικής από τους περιορισμούς του φανατισμού, του μίσους και του φόβου και για το άνοιγμα της καρδιάς και του μυαλού των ανθρώπων σε αυτό που μας ενώνει όλους», έγραψε τότε ο Μπάιντεν.

Sports in

Η ενημέρωση της ΠΑΕ Ολυμπιακός για τα εισιτήρια του εκτός έδρας αγώνα με την Άστον Βίλα

Συνεχίζεται την Κυριακή (28/4) η διάθεση των εισιτηρίων του αγώνα Άστον Βίλα – Ολυμπιακός, όπως ενημέρωσε η «ερυθρόλευκη» ΠΑΕ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 27 Απριλίου 2024