Σάββατο 04 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Αρνήθηκε να δώσει φάρμακο ορμονικής θεραπείας σε τρανς άτομο λόγω «θρησκευτικών πεποιθήσεων»

Αρνήθηκε να δώσει φάρμακο ορμονικής θεραπείας σε τρανς άτομο λόγω «θρησκευτικών πεποιθήσεων»

«Η όλη εμπειρία ήταν εξαιρετικά οδυνηρή και μου προκάλεσε έντονο συναισθηματικό πόνο».

Ένα τρανς άτομο από την Καλιφόρνια ισχυρίζεται ότι ένας φαρμακοποιός στο Όκλαντ αρνήθηκε να του παραδώσει το φάρμακο για τη θεραπεία ορμονικής υποκατάστασης λόγω των «θρησκευτικών του πεποιθήσεων».

Σε μια ανάρτηση στο Reddit, 20 Ιουνίου, ένα 30χρονο τρανς άτομο έγραψε ότι είχε μπει στο φαρμακείο για να πάρει τη συνταγή του όταν ρωτήθηκε από έναν υπάλληλο για ποιον σκοπό ήταν το φάρμακο.

«Του είπα ότι ήμουν σχεδόν σίγουρος ότι δεν ήταν δική του δουλειά», ανέφερε στην ανάρτησή του.

Ο 30χρονος εξήγησε ότι πήγαινε στο φαρμακείο για σχεδόν μια δεκαετία και έπαιρνε τη συνταγή του για ορμόνες για τρία χρόνια, χωρίς να είχε προκληθεί κάποιο πρόβλημα.

Αλλά ο φαρμακοποιός φέρεται να ισχυρίστηκε ότι δεν μπορούσε να του χορηγήσει το φάρμακο «λόγω των θρησκευτικών του πεποιθήσεων».

Στη συνέχεια, το 30χρονο τον ρώτησε: «Λοιπόν νομίζεις ότι ξέρεις καλύτερα από τον γιατρό μου;», με τον φαρμακοποιό να απαντάει: «Απλώς πρέπει να μάθω τη διάγνωση», με το 30χρονο να του διευκρινίζει ότι «αυτό δεν είναι δική σου δουλειά».

«Σε αυτό το σημείο, έχασα εντελώς την ψυχραιμία μου και ζήτησα να μιλήσω με έναν μάνατζερ. Ο φαρμακοποιός με αγνόησε και έφυγε». Τελικά, αφού μίλησε σε έναν από τους υπαλλήλους κλήθηκε ένας διευθυντής ο οποίος «ζήτησε άφθονα συγγνώμη» και του έδωσε το φάρμακο.

Οδυνηρή εμπειρία

«Η όλη εμπειρία ήταν εξαιρετικά οδυνηρή και μου προκάλεσε έντονο συναισθηματικό πόνο», είπε. «Έχω επικοινωνήσει με το νομικό κέντρο για τρανς και σκοπεύω να υποβάλω επίσημη καταγγελία».

Το PinkNews επικοινώνησε με το φαρμακείο για να σχολιάσει το περιστατικό που καταγγέλλεται.

Σε μια δήλωση στον τοπικό ειδησεογραφικό σταθμό KRON4 , ένας εκπρόσωπος είπε: «Οι πολιτικές μας έχουν σχεδιαστεί για να διασφαλίζουν ότι καλύπτουμε τις ανάγκες των ασθενών και των πελατών μας, σεβόμενοι παράλληλα τις θρησκευτικές και ηθικές πεποιθήσεις των μελών της ομάδας μας.

«Σε μια περίπτωση όπου ένα μέλος της ομάδας έχει μια θρησκευτική ή ηθική πεποίθηση που το εμποδίζει να καλύψει τις ανάγκες ενός πελάτη, απαιτούμε από το μέλος της ομάδας να παραπέμψει τον πελάτη σε άλλον υπάλληλο ή διευθυντή που μπορεί να ολοκληρώσει τη συναλλαγή. Αυτές οι περιπτώσεις, ωστόσο, είναι πολύ σπάνιες».

Sports in

Φενέρμπαχτσε – Μονακό 62-65: Πήρε το «θρίλερ» και ισοφάρισε σε 2-2!

Η Μονακό επικράτησε 65-62 στην έδρα της Φενέρμπαχτσε και πλέον η πρόκριση στο Final Four θα κριθεί στο Game 5.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 04 Μαϊου 2024