Τρίτη 30 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ομοφοβικοί βανδάλισαν ζωγραφιές με χρώματα ουράνιου τόξου σε δημοτικό σχολείο - «Όχι στους γκέι»

Ομοφοβικοί βανδάλισαν ζωγραφιές με χρώματα ουράνιου τόξου σε δημοτικό σχολείο – «Όχι στους γκέι»

Την επόμενη ημέρα, τα παιδιά δεν πίστευαν στα μάτια τους όταν αντίκρισαν τις ζωγραφιές τους να έχουν σβηστεί με μαύρη μπογιά και τους δράστες να έχουν γράψει στους τοίχους «όχι στους γκέι».

Σε μια απίστευτη καταγγελία για ομοφοβική επίθεση προχώρησε δασκάλα σε δημοτικό σχολείο στην Πολίχνη Θεσσαλονίκης.

Σύμφωνα με την καταγγελία της, παιδιά της έκτης δημοτικού ζωγράφισαν τους τοίχους του σχολείου τους, την τελευταία τους μέρα στο Δημοτικό, στα χρώματα του ουράνιου τόξου.

Την επόμενη ημέρα, τα παιδιά δεν πίστευαν στα μάτια τους όταν αντίκρισαν τις ζωγραφιές τους να έχουν σβηστεί με μαύρη μπογιά και τους δράστες να έχουν γράψει στους τοίχους «όχι στους γκέι».

«Πριν λίγες μέρες μάθαμε για τη δίωξη δασκάλας που έδειξε μία πολυβραβευμένη και εγκεκριμένη 9λεπτη ταινία στην τάξη της για τη φιλία μεταξύ δύο αγοριών. Το «κτήνος» έχει ξυπνήσει, είναι παντού γύρω μας, είναι στα σχολεία, επιτίθεται στα παιδάκια. Είναι τρομακτικό και πρέπει να αντιδράσουμε πριν να είναι πολύ αργά…. αν δεν είναι ήδη αργά» αναφέρει στην καταγγελία της η δασκάλα.

Ολόκληρη η καταγγελία:

Είμαι αναπληρώτρια εικαστικός σε δημοτικό σχολείο στην Θεσσαλονίκη (Πολίχνη). Τους τελευταίους δύο μήνες τα παιδιά των μεγάλων τάξεων ζωγραφίζουν τους τοίχους του σχολείου τους. Ειδικά τα παιδιά της έκτης αποφάσισαν τι θέλουν να ζωγραφίσουν και το έκαναν χωρίς σχεδόν καθόλου βοήθεια από μένα. Ήταν ενθουσιασμένα που θα άφηναν κάτι στο σχολείο τους για να τους θυμούνται.

Τα έργα τελείωσαν μόλις χτες. Σήμερα το πρωί αντίκρυσαν το θέαμα που βλέπετε στις φωτογραφίες. Όπου υπήρχε υποψία ουράνιου τόξου, τα έργα βανδαλίστηκαν, σβήστηκαν, γράφτηκαν πάνω τους ρατσιστικά συνθήματα.

Τα παιδιά είναι απαρηγόρητα. Επιπλέον, δεν μπορούσαν να καταλάβουν γιατί; Δεν είχαν ιδέα γιατί υπήρχε πρόβλημα ειδικά με τα ουράνια τόξα. Από τον παιδικό σταθμό ζωγραφίζουν ουράνια τόξα! Γιατί το όμορφο, πολύχρωμο δέντρο που έφτιαξαν βάφτηκε μαύρο; Δεν υπάρχει χρόνος να διορθωθούν οι ζωγραφιές. Αύριο έχουν την αποχαιρετιστήρια γιορτή.

Ακόμα όμως κι αν υπήρχε, τι θα έπρεπε να κάνουν; Να ξαναζωγραφιστούν οι τοίχοι με άλλα χρώματα για να μην ερεθίζεται το «κτήνος»; Να μάθουν τα παιδάκια από τα δώδεκα να αυτολογοκρίνονται και να συμβιβάζονται γιατί σε κάποιους δεν αρέσουν τα χρώματα;

Την ίδια μέρα διαβάζω ότι διώκεται καθηγητής μετά από «ανώνυμη» καταγγελία διότι σε κάποιους δεν άρεσε ότι μάθαινε στα παιδιά να διαβάζουν εξωσχολικά βιβλία.

Πριν λίγες μέρες μάθαμε για τη δίωξη δασκάλας που έδειξε μία πολυβραβευμένη και εγκεκριμένη 9λεπτη ταινία στην τάξη της για τη φιλία μεταξύ δύο αγοριών.

Το «κτήνος» έχει ξυπνήσει, είναι παντού γύρω μας, είναι στα σχολεία, επιτίθεται στα παιδάκια.

Είναι τρομακτικό και πρέπει να αντιδράσουμε πριν να είναι πολύ αργά…. αν δεν είναι ήδη αργά.

Sports in

Ποιος είναι ο λόγος που ο Παναθηναϊκός θα παίξει στην «Aleksandar Nikolić Hall» με τη Μακάμπι

Ο λόγος που τα δύο παιχνίδια των playoffs της EuroLeague ανάμεσα σε Μακάμπι Τελ Αβίβ και Παναθηναϊκό θα γίνουν στη γνωστή «Χάλα Πιονίρ».

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 30 Απριλίου 2024