Πέμπτη 02 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Λετονία: Αναστέλλει τη χορήγηση διαβατηρίων σε ρώσους πολίτες λόγω των «απρόβλεπτων εξελίξεων»

Λετονία: Αναστέλλει τη χορήγηση διαβατηρίων σε ρώσους πολίτες λόγω των «απρόβλεπτων εξελίξεων»

Η Λετονία, που έχει ήδη επιβάλει περιορισμούς, αναστέλλει τη χορήγηση διαβατηρίων σε ρώσους πολίτες λόγω των «απρόβλεπτων εξελίξεων» στη Ρωσία

Οι αρχές της Λετονίας ανακοίνωσαν ότι αναστέλλεται η χορήγηση θεωρήσεων διαβατηρίων σε πολίτες της Ρωσίας επ’ αόριστον, μετά τη ματαιωθείσα ανταρσία της εταιρείας μισθοφόρων Βάγκνερ (φωτογραφία αρχείου, επάνω, από το Reuters/Maxim Shemetov).

Αναστολή

Λόγω των «απρόβλεπτων εξελίξεων» στη Ρωσία, η αποδοχή αιτήσεων από πολίτες της χώρας για τη χορήγηση θεωρήσεων διαβατηρίων από τις λετονικές διπλωματικές και προξενικές αποστολές στο εξωτερικό έχει πλέον ανασταλεί, ανακοίνωσε χθες Δευτέρα το υπουργείο Εξωτερικών στη Ρίγα.

Οι αιτήσεις που είχαν υποβληθεί, εγκριθεί και είχε προχωρήσει η επεξεργασία τους ως την 25η Ιουνίου θα εξεταστούν, πρόσθεσε.

Η Λετονία έχει ήδη επιβάλει περιορισμούς στις βίζες που χορηγεί σε πολίτες της γειτονικής της χώρας εξαιτίας του πολέμου στην Ουκρανία, με λιγοστές εξαιρέσεις, κυρίως για ανθρωπιστικούς λόγους, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ.

Θα οδηγηθούν στη δικαιοσύνη

Στο μεταξύ, μετά από σιγή ιχθύος δύο 24ώρων ο ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν εμφανίστηκε στην κρατική τηλεόραση και απηύθυνε διάγγελμα στον ρωσικό λαό, με αποδέκτη και τη διεθνή κοινότητα, για να δείξει σε όλους ποιος εξακολουθεί να έχει το πάνω χέρι στη Ρωσία.

Αποκαλώντας προδότες τον Γεβγκένι Πριγκόζιν και τους μισθοφόρους της Wagner, είπε ότι θέλησαν να πάρουν την εξουσία και να βυθίσουν τη Μόσχα στο αίμα, αλλά εμποδίστηκαν πάραυτα και θα οδηγηθούν στη δικαιοσύνη.

Sports in

Μπροστά του μόνο τελικοί

Ο Ολυμπιακός έφυγε από τον Καρβαλιάλ, πήγε στον Μεντιλίμπαρ και τα αποτελέσματα δείχνουν απολύτως ορατά.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 02 Μαϊου 2024