Δευτέρα 29 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Σπύρος Πνευματικός: Παραδίδει τη βουλευτική έδρα του στη ΝΔ

Σπύρος Πνευματικός: Παραδίδει τη βουλευτική έδρα του στη ΝΔ

Ο Σπύρος Πνευματικός ξεκαθάρισε ότι η βουλευτική του έδρα θα μείνει στη Νέα Δημοκρατία.

Τη βουλευτική έδρα του στην Εύβοια στη Νέα Δημοκρατία παραδίδει ο Σπύρος Πνευματικός.

Θυμίζουμε ότι ο καθηγητής Ιατρικής βρισκόταν στην τρίτη θέση της «γαλάζιας» λίστας στην Εύβοια, πίσω από τον Θανάση Ζεμπίλη και τον Σίμο Κεδίκογλου, ωστόσο μετά τη δήλωσή του περί διαλογής ασθενών και τις σφοδρές αντιδράσεις που προκλήθηκαν, η ΝΔ τον είχε αποσύρει από τον εκλογικό αγώνα, αν και δεν γινόταν να αφαιρέσει τεχνικά το όνομά του από τα ψηφοδέλτια του κόμματος.

Αυτή που βρίσκεται στην τέταρτη θέση της λίστας της ΝΔ στην Εύβοια (όπου το κόμμα εκλέγει τρεις βουλευτές) είναι η Κωνσταντίνα Καραμπατσώλη, η οποία αναμένεται και να τον αντικαταστήσει.

Πιο συγκεκριμένα, ο Σπύρος Πνευματικός με ανάρτησή του ευχαρίστησε όσους τον ψήφισαν, ωστόσο τόνισε ότι θα παραδώσει τη βουλευτική του έδρα «μετά τον θόρυβο και την ανησυχία που προξένησε σε συναθρώπους μου μια διαστρεβλωμένη ερμηνεία της επιστημονικής και ιατρικής μου υπόστασης με αφορμή μιαν ατυχή αποστροφή δημόσιας συνομιλίας μου, ξεκαθάρισα ότι δεν θα συνεχίσω τη θητεία μου στη Βουλή».

«Είμαι ειλικρινώς υπόχρεος και ευγνώμων για την ψήφο και τη στήριξη των πολιτών της Εύβοιας. Η νίκη της Νέας Δημοκρατίας στην πρώτη εκλογική αναμέτρηση και η άνοδος της εμπιστοσύνης των συμπολιτών της σπουδαίας αυτής περιφέρειας στην δεύτερη κάλπη στο πρόσωπο του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη δικαιώνουν τον αγώνα για μια καλύτερη Ελλάδα, στον οποίο συμμετείχα τα προηγούμενα χρόνια», έγραψε ακόμη ο Σπύρος Πνευματικός.

Στη συνέχεια συμπλήρωσε ότι: «Λυπάμαι βαθύτατα για την απογοήτευση που μπορεί να νοιώσουν όσες και όσοι με στήριξαν με την επιλογή τους, αλλά θα ακολουθήσω τις προβλεπόμενες διαδικασίες ώστε η βουλευτική έδρα να μείνει στη Νέα Δημοκρατία».

Η κυνική δήλωση για τους καρκινοπαθείς

Η δήλωση που προκάλεσε μεγάλες αντιδράσεις και «έκαψε» την υποψηφιότητα του Σπύρου Πνευματικού είχε γίνει σε συνέντευξή του στον ΣΚΑΪ 100,3.

«Πρέπει να δούμε την αξιολόγηση των πράξεων. Πόσες απ’ αυτές τις πράξεις που κάνουμε κάθε μέρα χρειάζονται; Δηλαδή ένα κόστος τεραστίων διαστάσεων μπορεί να γίνει αν περιορίσουμε μερικά πράγματα απ’ αυτά που δεν χρειάζονται να γίνουν. Δεν σημαίνει ότι δεν αγαπάμε τον άρρωστο, αν πάμε και του πούμε ότι ‘δεν έχει νόημα να κάνουμε αυτό για σας’.

Ένας καρκινοπαθής τελικού σταδίου δεν είναι υποχρεωτικό… Δεν θα τα καταφέρει, δεν έχει καλή πρόγνωση, πρέπει κάποια στιγμή να τραβήξουμε μια γραμμή. Γιατί; Γιατί είναι πάρα πολύ δύσκολο να μπορέσουμε να αντεπεξέλθουμε στα έξοδα που χρειάζονται για την αντιμετώπιση των συνανθρώπων. Υπάρχει ένα σημείο που δεν έχεις λόγο να κάνεις κάτι παραπάνω. Θα μου πει κάποιος ότι ο καλός Θεός έχει αποφασίσει διαφορετικά. Μα πράγματι, αλήθεια είναι αυτό το πράγμα, στο τέλος της ημέρας όμως τι θα γίνει;

Αυτά τα πράγματα τα έχουν δει… Η Αμερική είναι ένα τρομακτικό παράδειγμα: Ψάχνουν τα πάντα, ψάχνουν το κόστος των πράξεων, το cost benefit ratio σε μία πράξη κλπ. Όταν είχαμε πάει στις αρχές της δεκαετίας του ’90 με τη γυναίκα μου στην Αμερική, η πρώτη συζήτηση που είχαμε ακούσει ήταν πραγματικά πόσο ακριβό είναι το αμερικάνικο σύστημα. Γιατί ήταν τόσο πολύ ακριβό; Γιατί όλοι φτάνανε στο νοσοκομείο, σε όποια κατάσταση κι αν ήταν και γινόντουσαν τα πάντα για όλους. Και με αυτό τον τρόπο ανακαλύψανε ότι μετά από λίγο καιρό δεν θα μπορούσαν να παρέχουν υπηρεσίες σε κανέναν. Άρα, θα πρέπει να κάνουν μια σχετική επιλογή το πόσο μπορούν να ξοδέψουν… Ακούγεται λίγο κυνικό – δεν είναι κυνικό, είναι ανθρώπινο», είχε δηλώσει ο Σπύρος Πνευματικός.

Σφοδρές αντιδράσεις από αντιπολίτευση, φορείς και χρήστες των social media

Μετά την κυνική δήλωση Πνευματικού ακολούθησαν μεγάλες αντιδράσεις από κόμματα της αντιπολίτευσης, φορείς και χρήστες των social media.

Ανάμεσα σε άλλους, ο Νάσος Ηλιόπουλος από τον ΣΥΡΙΖΑ είχε γράψει ότι: «Τα στελέχη της ΝΔ περιγράφουν χωρίς ντροπή τι σημαίνει βαρβαρότητα. Δεν μας αξίζει μια κοινωνία που θα βουλιάζει στον κανιβαλισμό, που θα βλέπει ακόμα και την ανθρώπινη ζωή με συναρτήσεις κόστους και στεγνά οικονομικά μεγέθη. Στο χέρι μας είναι να ανατρέψουμε αυτή την εικόνα».

Το ΠΑΣΟΚ χαρακτήρισε «μαρτυριάρη» τον Σπύρο Πνευματικό αφού του καταλόγισε ότι αποκάλυψε την «κρυφή ατζέντα της ΝΔ» για το ΕΣΥ, ενώ σφοδρή επίθεση έκανε και το ΚΚΕ.

Ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών, από τη δική του μεριά, τόνισε ότι «οι γιατροί δίνουν μάχη μέχρι το τέλος για τον ασθενή».

Η δήλωση Μητσοτάκη από την Εύβοια

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε τονίσει σε περιοδεία του στην Εύβοια (την περιφέρεια του Σπύρου Πνευματικού) ότι εάν ο Σπύρος Πνευμαυτικός εκλεγόταν στις 25 Ιούνιου (όπως και τελικά έγινε) θα παραδώσει την έδρα στον επόμενο επιλαχόντα.

«Ένα πράγμα δεν πρόκειται να διαπραγματευτώ: την καθολική πρόσβαση του κάθε πολίτη, ανεξαρτήτως σε ποιο στάδιο βρίσκεται, στην καλύτερη θεραπεία που μπορεί να προσφέρει το ΕΣΥ», είχε δηλώσει ο πρόεδρος της ΝΔ.

Sports in

Εισιτήριο πρώτης θέσης, στο τρένο της δεύτερης ευκαιρίας

Ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ το έλεγε από το βράδυ της Τετάρτης στη Θεσσαλονίκη. Και η δικαίωση απλά, άργησε λίγες ημέρες

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 29 Απριλίου 2024