Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Σπύρος Πνευματικός: Το Twitter «κατακεραυνώνει» την κυνική δήλωση για διαλογή καρκινοπαθών

Σπύρος Πνευματικός: Το Twitter «κατακεραυνώνει» την κυνική δήλωση για διαλογή καρκινοπαθών

Σφοδρές αντιδράσεις προκάλεσε η τοποθέτηση του υποψηφίου της ΝΔ και καθηγητή Ιατρικής, Σπύρου Πνευματικού με τη «συγγνώμη» του να κάνει την κριτική ακόμα πιο σκληρή.

Σάλο και έντονες αντιδράσεις προκάλεσε η τοποθέτηση του υποψηφίου της ΝΔ και καθηγητή Ιατρικής, Σπύρου Πνευματικού για τους καρκινοπαθείς τελικού σταδίου, υπονοώντας τη διαλογή ασθενών στη λογική της αναλογίας «κόστους-οφέλους».

«Ένας καρκινοπαθής τελικού σταδίου δεν είναι υποχρεωτικό… Δεν θα τα καταφέρει, δεν έχει καλή πρόγνωση, πρέπει κάποια στιγμή να τραβήξουμε μια γραμμή. Γιατί; Γιατί είναι πάρα πολύ δύσκολο να μπορέσουμε να αντεπεξέλθουμε στα έξοδα που χρειάζονται για την αντιμετώπιση των συνανθρώπων», είπε μεταξύ άλλων ο υποψήφιος της ΝΔ με τη συγκεκριμένη δήλωση να προκαλεί τρομερές αντιδράσεις ειδικά στο Twitter.

Οι χρήστες του κοινωνικού δικτύου «κατακεραυνώνουν» τον υποψήφιο βουλευτή της ΝΔ υποστηρίζοντας ότι προτείνει «διαλογή ασθενών» και πως οι καρκινοπαθείς είναι μόνο το παράδειγμα.

Επίσης, τονίζουν ότι δεν γίνεται αυτές οι δηλώσεις να γίνονται από έναν γιατρό που έχει δώσει τον όρκο του Ιπποκράτη και θα έπρεπε να παλεύει να σώσει ασθενείς σε όποια κατάσταση κι αν βρίσκονται χωρίς να ενδιαφέρεται για το κόστος.

Ο κ. Πνευματικός βέβαια ζήτησε στη συνέχεια συγγνώμη για την άστοχη δήλωσή του, χωρίς όμως να παίρνει κάτι πίσω και κάνοντας λόγο για «παρερμηνεία» των όσων είπε.

Ωστόσο μάλλον ο τρόπος που επέλεξε να απολογηθεί και τα όσα ανέφερε προκάλεσαν νέο γύρο αντιδράσεων.

Ενδεικτικά κάποια tweet

Sports in

Ο Μπέος δίνει 15.000 εισιτήρια στο Πανθεσσαλικό – Θέλει περισσότερα ο Αλαφούζος

Ο Αχιλλέας Μπέος ανέφερε κατά την αποχώρησή του από την συνάντηση για τον τελικό του Κυπέλλου, ότι είναι θετικός -υπό προϋποθέσεις- για την παρουσία 15.000 φιλάθλων.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024