Δευτέρα 29 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
«Ευαγγέλιο» για βουλευτή των «Σπαρτιατών» φιλοχουντικά βιβλία

«Ευαγγέλιο» για βουλευτή των «Σπαρτιατών» φιλοχουντικά βιβλία

Της χούντας το ανάγνωσμα... Το φασιστικό προφίλ των ακροδεξιών «Σπαρτιατών» σε γκρο πλάν

Θέλει ο ακροδεξιός να κρυφτεί και η βιβλιοθήκη… τον ξεσκεπάζει. Προσπάθησε να φανεί μετριοπαθής αλλά τα βιβλία για τη Χούντα (αν και σε αυτά λέγεται επανάσταση και επταετία) και το σαρδόνιο χαμόγελο του δικτάτορα Γιώργου Παπαδόπουλου τον «πρόδωσαν».

Ο εκπρόσωπος Τύπου των «Σπαρτιατών» και δικηγόρος, Χάρης Κατσιβαρδάς, υποδέχθηκε στο γραφείο του την κάμερα του Alpha, και τα  πλάνα ήταν αποκαλυπτικά: πλήθος βιβλίων αμφιλεγόμενης επιστημονικής τεκμηρίωσης που, ωστόσο, μάλλον είναι ασυγχώρητο να λείπουν από τη βιβλιοθήκη ενός υμνητή ακροδεξιών απόψεων. Στην πλειοψηφία τους αφορούν στην σκοτεινή περίοδο της Χούντας των συνταγματαρχών και τον δικτάτορα Γεώργιο Παπαδόπουλο, τον Αδόλφο Χίτλερ, το ναζιστικό σύμβολο με τη σβάστικα και τον Ιωάννη Μεταξά.

Βιβλία που βρίθουν αντικομουνιστικών αναφορών, που αμφισβητούν την ηρωική εξέγερση του Πολυτεχνείου και υμνούν τον εθνικιστή Κωνσταντίνο Κατσίφα πρόβαλλαν δίπλα στα προηγούμενα «κοσμήματα».

Ο ίδιος απαντώντας σε ερώτηση για τα συγκεκριμένα βιβλία, έσταξε «μέλι» για τη δικτατορία των συνταγματαρχών, υποστηρίζοντας ότι «υπάρχει μία αντιπαράθεση για εκείνη την περίοδο» και ότι «είναι ενός εξαιρετικού φίλου που γράφει από επιστημονικής απόψεως».

«Εγώ δεν είμαι ιστορικός και επαΐων επ’ αυτού. Ο Μεταξάς ουσιαστικά είπε το «ΟΧΙ», είναι γεγονός αυτό», είπε ακόμα αποφεύγοντας πάντως να πει περισσότερα, τουλάχιστον προς το παρόν.

«Περιμέναμε ακόμα μεγαλύτερο ποσοστό»

Και ενώ ένα μεγάλο κομμάτι της κοινωνίας που παραμένει στοιχειωδώς υγιές -αν μην τι άλλο- προβληματίζεται με την είσοδο στη Βουλή των «Σπαρτιατών» ο Χάρης Κατσιβαρδάς, «περίμενε ακόμα μεγαλύτερο ποσοστό».

Ερωτηθείς δε για τον χρυσαυγίτη και καταδικασμένο για εγκληματική οργάνωση Ηλία Κασιδιάρη, τον, όπως όλα δείχνουν, «πραγματικό αρχηγό» των Σπαρτιατών, ο Κατσιβαρδάς θυμήθηκε τον νομικό πολιτισμό και τη Δικαιοσύνη.

«Το τεκμήριο της αθωότητας είναι το μεγαλείο του νομικού πολιτισμού. Μπορεί να αθωωθεί κανείς. Άρα δεν μπορούμε με υποθέσεις σε μία δίκη, η οποία διαρκεί να πούμε ότι θα καταδικαστεί, εάν τελεσιδίκως αθωωθεί τι θα συμβεί;», είπε χαρακτηριστικά. Δεν είχε την ίδια ευφράδεια όταν ρωτήθηκε τι θα συμβεί εάν ο Κασιδιάρης καταδικαστεί: «Εγώ δεν απολογούμαι για το κ. Κασιδιάρη» ψέλλισε.

Ποιος είναι ο Χάρης Κατσιβαρδάς

Ο βουλευτής του ακροδεξιού κόμματος, που πέρασε και από το φασιστικό μόρφωμα «Έλληνες» του Κασιδιάρη, απασχόλησε την επικαιρότητα προσφάτως όταν ως δικηγόρος και εκπρόσωπος της οικογένειας «σοκαρισμένου» παιδιού προκάλεσε πανικό για την προβολή της βραβευμένης ταινίας «Αγόρια στο ντους» σε ένα σχολείο, δίνοντας ρεσιτάλ ομοφοβίας, μισαλλοδοξίας, επικίνδυνου συντηρητισμού.

Σημαντική στιγμή του αγώνα του κατά της προόδου του ανθρώπινου πολιτισμού, βασικών αρχών της ανθρωπιάς και ανθρώπινων δικαιωμάτων ήταν και η αποστολή εξώδικου προς το υπουργείο Παιδείας για εκδήλωση που είχε πραγματοποιηθεί σε σχολείο της Θεσσαλονίκης κατά τη διάρκεια της οποίας drag queens διάβασαν παραμύθια σε παιδιά.

Sports in

Γιατί η απουσία του Χουάντσο Ερνανγκόμεθ «πληγώνει» τον Παναθηναϊκό… (vids)

Ο Παναθηναϊκός θα παίξει στο Βελιγράδι χωρίς τον Ερνανγκόμεθ, ο Εργκίν Αταμάν ψάχνει λύσεις για τη διπλή μάχη με τη Μακάμπι και η απουσία του Ισπανού είναι πολύ πιο σημαντική από όσο νομίζει κανείς.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 29 Απριλίου 2024