Πέμπτη 02 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Χρυσαυγίτες και ακροδεξιά «ορφανά» του Κασιδιάρη στη Βουλή με... δούρειο ίππο τους «Σπαρτιάτες»

Χρυσαυγίτες και ακροδεξιά «ορφανά» του Κασιδιάρη στη Βουλή με… δούρειο ίππο τους «Σπαρτιάτες»

Με σαφή σύνδεση με την ακροδεξιά στην Ελλάδα οι βουλευτές και υποψήφιοι του κόμματος «Σπαρτιάτες»

Μπορεί προεκλογικά οι «Σπαρτιάτες» και ο… Λεωνίδας τους, ο… διοικητής Βασίλης Στίγκας να είχαν μετριοπαθή, δεξιό, συντηρητικό λόγο, όμως, αυτό δεν μπορεί να αποκρύψει σε καμιά περίπτωση την ακροδεξιά ταυτότητά τους.

Η στήριξη του καταδικασμένου για την εγκληματική οργάνωση Χρυσή Αυγή, Ηλία Κασιδιάρη, απογείωσε τα ποσοστά των Σπαρτιατών καθώς τα ορφανά της ακροδεξιάς βρήκαν εκπροσώπηση στο συγκεκριμένο κόμμα.

Οσο, ωστόσο, κι αν προσπαθούν να κρύψουν την πολιτική τους ταυτότητα, δεν τα καταφέρνουν. Είναι σα να προσπαθεί ο Κασιδιάρης να καλύψει το ναζιστικό σταυρό που ζωγράφισε στο μπράτσο του.

Οι θέσεις του κόμματος των Σπαρτιατών που μπήκαν με 12 βουλευτές στη Βουλή και έκαναν την έκπληξη, είναι αναρτημένες στην ιστοσελίδα τους και μπορεί κανείς να καταλάβει τι ακριβώς είναι.

«Είμαστε ο σιδηρούς βραχίονας και το πραγματικό ανάχωμα που θα ανακόψει τον κατήφορο και το ξεπούλημα της Ελλάδας και των Ελλήνων όχι μέσα από λόγια αλλά με έργα που εκφράζουν και αντιπροσωπεύουν όλους τους Ελληνόψυχους. Πάντα ταγμένοι να φυλάμε Θερμοπύλες ξεκινάμε και όσοι πιστοί προσέλθετε…»

Αυτή είναι η θέση τους και δεν απέχει πολύ από τη Χρυσή Αυγή ή τους «Ελληνες» του Ηλία Κασιδιάρη.

Και για να μην έχετε αμφιβολία για την γραφικότητα (επικίνδυνη όπως αποδεικνύεται) υπάρχει κι άλλη θέση όπου δικαιολογούν γιατί κατεβαίνουν:

«Για την Πατρίδα που μας γέννησε και μας μεγάλωσε κάτω από την σκιά του Παρθενώνα και τον Ήλιο της Βεργίνας, που μας τραγούδησε τον θρύλο της Αγια-Σοφιάς και το έπος της Βορείου Ηπείρου. Για την Πατρίδα του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη και του Σπύρου Καγιαλέ, την Πατρίδα με τους κάμπους, τα βουνά και το απέραντο Γαλάζιο…».

Αλλά και τα πρόσωπα που θα βλέπουμε συχνά στη Βουλή, δίνουν το στίγμα που θα ακολουθήσουν.

Ο διοικητής Στίγκας

Μόνο και μόνο τον αρχηγό τους, Βασίλη Στίγκα, να αναλύσει κάποιος καταλαβαίνει ότι η προβιά του «μετριοπαθούς, εθνικιστή» δεν μπορεί να καλύψει την πραγματικότητα.

Ο Στίγκας που ξεκίνησε από την Πολιτική Άνοιξη, στη συνέχεια πήγε στον Λαϊκό Ορθόδοξο Συναγερμό του κ. Καρατζαφέρη αλλά δεν έμεινε για πολύ. Για χρόνια ήταν «ορφανός» πολιτικά αλλά το 2017 μπήκε στο κόμμα Ριζοσπαστικός Εθνικός Συναγερμός.

Αποφασίζει να ιδρύσει τους «Σπαρτιάτες» το 2017 αλλά το 2019 ήταν υποψήφιος Βουλευτή με την Ενωση Κεντρώων του Β. Λεβέντη.

Η στήριξη του Κασιδιάρη του έδωσε αέρα στα πανιά και τον κατέστησε «Δούρειο Ίππο» της ακροδεξιάς στην Ελλάδα.

Δηλώνοντας ελεύθερος επαγγελματίας αλλά και ασχολούμενος παράλληλα με «τη δημοσιογραφία, το ελεύθερο ρεπορτάζ και την παρουσίαση εκπομπών πολιτικού ενδιαφέροντος» έχει την ευκαιρία να φιλοξενήσει πολλούς ακροδεξιούς, κυρίως από το κόμμα ΕΛΑΣΥΝ του καταδικασμένου και φυλακισμένου Γιάννη Λαγού.

Θέλετε να μάθετε τι έχει πει κατά καιρούς; Χαρακτηρίζει «Μογγόλους» τους Τούρκους, «υπάλληλο των Αμερικανών και των Εβραίων» τον Νίκο Δένδια, «προδότη» τον Αλέξη Τσίπρα, «μπάσταρδους» τους δικαστές της Φλώρινας, «γυφτοσκοπιανούς» τους κατοίκους της Βόρειας Μακεδονίας, «αρχιεγκληματία» τον Χαρίλαο Φλωράκη και «πόρνη της κατοχής» τη Μελίνα Μερκούρη.

«Θέλω να ευχαριστήσω και τον Ηλία Κασιδιάρη για την βοήθεια που μας έδωσε. Ήταν το καύσιμο που μας έδωσε την ώθηση να φτάσουμε σε αυτό το αποτέλεσμα. Θα φέρουμε ένα νέο ήθος στο ελληνικό Κοινοβούλιο. Ήμασταν ένα δίκτυο κοινωνικής δράσης που βοηθούσε τους συμπατριώτες που είχαν πρόβλημα στα χρόνια του μνημονίου. Θα είμαστε δίπλα στον Έλληνα, τον αδικημένο», είπε ο Βασίλης Στίγκας στην πρώτη του δήλωση. Και ο νοών νοήτω.

Ακροδεξιοί

Ακροδεξιές καταβολές έχουν κι άλλοι βουλευτές των Σπαρτιατών. Για παράδειγμα ο  Διονύσης Βαλτογιάννης, που εκλέγεται στην Αιτωλοακαρνανία και παίρνει την έδρα από τον ΣΥΡΙΖΑ, είναι κουμπάρος του χρυσαυγίτη Ηλία Μπαρμπαρούση.

Του γνωστού «Καραϊσκάκη» ο οποίος ήταν και ο ίδιος βουλευτής της Χρυσής Αυγής στον ίδιο νομό. Σύμφωνα με πληροφορίες ο Κ. Μπαρμπαρούσης, έχει βαφτίσει τον μικρότερο γιο του κ. Βαλτογιάννη. Με τη στήριξη του Μπαρμπαρούση ο Βαλτογιάννης θα κάνει βόλτες στους διαδρόμους της Βουλής.

Στην Α’ Θεσσαλονίκης ένας Σπαρτιάτης βουλευτής είναι ο Γιάννης Κόντης. Πρόκειται για τον μάνατζερ ποδοσφαιριστών και πρώην τεχνικός διευθυντής της ΠΑΕ Αρης. Ο Κόντης, πριν από την απαγόρευση του κόμματος Κασιδιάρη, είχε ανακοινωθεί ως υποψήφιος με τους «Ελληνες» στην ίδια εκλογική περιφέρεια.

Βαλτογιάννης με Μπαρμπαρούση

Ο Μιχάλης Γαυγιωτάκης που εκλέχτηκε στο Ηράκλειο με τους Σπαρτιάτες είναι πρώην bodybuilder και είχε κερδίσει διαγωνισμό το 1985. Είχε αναδειχθεί Mr. Κρήτη. Ο Γαυγιωτάκης καταλαμβάνει την έδρα στο Ηράκλειο «κλέβοντας» την τέταρτη έδρα που έβγαζε η ΝΔ κι ο Γρηγόρης Πασπάτης.

Μιχάλης Γαυγιωτάκης

Εκπρόσωπος του κόμματος και νέος βουλευτής στον Βόρειο τομέα της Αθήνας είναι ο Χαράλαμπος Κατσιβαρδάς. Δικηγόρος που έγινε γνωστός κυρίως ως… εκπρόσωπος της οικογένειας παιδιού που «σοκαρίστηκε» επειδή είδε την ταινία «Αγόρια στο ντους» για την οποία έγινε πολύ ντόρος και ξύπνησε ακροδεξιά, ομοφοβικά αντανακλαστικά.

Χαράλαμπος Κατσιβαρδάς

Ο ίδιος είχε στείλει εξώδικο προς την υπουργό Παιδείας Νίκη Κεραμέως για εκδήλωση που είχε πραγματοποιηθεί σε σχολείο της Θεσσαλονίκης κατά τη διάρκεια της οποίας drag queens διάβασαν παραμύθια σε παιδιά. Σε συνέντευξή του σε διαδικτυακή εκπομπή, στις αρχές Ιανουαρίου, ο Κατσιβαρδάς είχε παραδεχθεί ότι δραστηριοποιείται στους «Ελληνες» του Κασιδιάρη.

Γ. Κόντης

Κάποια από τα ονόματα που φιγουράρουν στην Κ.Ο. των Σπαρτιατών έχουν ορισμένα σαφή χαρακτηριστικά ακροδεξιάς ή ψεκασμένης πολιτικής ταυτότητας.

Για παράδειγμα ο 32χρονος Κων. Φλώρος, που εξελέγη στη Λάρισα έχει στο βιογραφικό τους ότι ήταν παρών στα μεγάλα συλλαλητήρια για το Μακεδονικό, τους Αγανακτισμένους, κατά της υποχρεωτικότητας των εμβολίων, υπέρ των υγειονομικών που δεν εμβολιάζονταν κλπ.

Ο Γιώργος Μανούσος που εξελέγη στον δυτικό τομέα Αθήνας τουιτάρει συχνά ό,τι λέει και γράφει ο Ηλίας Κασιδιάρης ενώ και ο ίδιος δηλώνει ότι ανήκει στο κόμμα Ελληνες.

Στους Ελληνες ομνύει και ο βουλευτής – Σπαρτιάτης Ι. Δημητροκάλλης που εκλέγεται στην Ανατολική Αττική.

Ο κ. Δημητροκάλλης

Χαρακτηριστική η αναφορά του για την οπλοκατοχή στην Ελλάδα: «Ο αμερικανικός νόμος για την «οικία-φρούριο» θα θεσμοθετηθεί και στην Ελλάδα και έτσι θα εξαλειφθούν άμεσα τα καθημερινά φαινόμενα διαρρήξεων, ληστειών, βιασμών και δολοφονιών με θύματα πολίτες εντός των οικιών τους. Ως συνέχεια του θεσμού «οικία-φρούριο» θα τροποποιήσουμε το νομικό πλαίσιο για την οπλοκατοχή από Έλληνες πολίτες με βάση τα αμερικανικά πρότυπα. Η νόμιμη οπλοκατοχή θα τονώσει το αίσθημα ασφάλειας των Ελλήνων έναντι της απειλής της εγκληματικότητας και θα περιορίσει την ασυδοσία των κακοποιών, που σήμερα αποτελούν μάστιγα για τις οικίες και τα καταστήματα ή τις επιχειρήσεις των νομοταγών πολιτών».

Διαβάζουμε επίσης στα «Νέα» και για άλλους υποψήφιους βουλευτές του κόμματος με άμεση σύνδεση με τους ακροδεξιούς του Κασιδιάρη.

«Σε βίντεο παρουσίασης των μελών του μορφώματος Κασιδιάρη φιγουράρουν τα ονόματα άλλων επτά υποψηφίων βουλευτών του ακροδεξιού κόμματος που μόλις πριν από μερικές ημέρες κατεγράφη στα ραντάρ των δημοσκόπων. Πρόκειται για τους Κωνσταντίνο Βενετσάνο (Κορινθία), Νικόλαο Κέκη (Καβάλα), Κωνσταντίνο Κυριακόπουλο (Μεσσηνία), Ευστράτιο Πρίγκα (Χαλκιδική), Αθανάσιο Χαλκιά (Α’ Αθηνών), Τζένη Ντάσιου (Φθιώτιδα) και Γεώργιο Διαμαντή (Κιλκίς).

Στις λίστες των «Σπαρτιατών» και συγκεκριμένα στη Β’ Θεσσαλονίκης εμφανίζεται και ο δικηγόρος Πέτρος Δημητριάδης, ο οποίος τον Νοέμβριο του 2021 υπέγραφε κείμενο ως νομικός σύμβουλος του Κασιδιάρη και εκ των νομικών συμβούλων του αποτυχημένου εγχειρήματός του.

Ο Αλέξανδρος Ζερβέας (υποψήφιος στη Β’ Πειραιά) εμφανίζεται στις 30 Αυγούστου 2021 να κάνει δηλώσεις on camera, επίσης ως στέλεχος των «Ελλήνων». Ο Βασίλειος Κατσένης (υποψήφιος στην Αργολίδα) είχε εκδηλώσει στις 31 Μαΐου 2022 την πρόθεσή του να κατέλθει υποψήφιος με τους «Ελληνες», ενώ η Βασιλική Τσάμη (Πέλλα) εμφανίζεται να συμμετέχει σε εκδήλωση του κόμματος που διεύθυνε από τη φυλακή ο καταδικασμένος σε 13 χρόνια και έξι μήνες νεοναζί στα Γιαννιτσά, στις 25 Ιουλίου 2022.

Ονόματα άλλων υποψηφίων εμφανίζονται στα κατά τόπους ψηφοδέλτια της Ελληνικής Αυγής, του σχήματος με το οποίο η Χρυσή Αυγή κατήλθε σε αλλεπάλληλες τοπικές εκλογικές αναμετρήσεις. Κατά τα άλλα, στα ψηφοδέλτια των «Σπαρτιατών» περιλαμβάνονται ο Παναγιώτης Μπεμπέτσος, αντιπρόεδρος του Πατριωτικού Συνδέσμου Λακωνίας, που οργάνωσε μετακίνηση κατοίκων της περιοχής για να παραβρεθούν στην κηδεία του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου, αλλά και η Δομινίκη Παπαδοπούλου, η οποία προ μηνών δοκίμασε την τύχη της ως μοντέλο στην οντισιόν του… GNTM.

Η λίστα με τους βουλευτές – Σπαρτιάτες

Α’ Αθηνών

ΧΑΛΚΙΑΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ του Ευαγγέλου

Β1′ Βόρειου Τομέα Αθηνών

ΚΑΤΣΙΒΑΡΔΑΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ του Βασιλείου

Β2′ Δυτικού Τομέα Αθηνών

ΜΑΝΟΥΣΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ του Εμμανουήλ

Β3′ Νότιου Τομέα Αθηνών

ΣΤΙΓΚΑΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ του Αθανασίου

Β’ Πειραιώς

ΖΕΡΒΕΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ του Θεοδώρου

Α’ Ανατολικής Αττικής

ΔΗΜΗΤΡΟΚΑΛΛΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ του Αντωνίου

Αιτωλοακαρνανίας

ΒΑΛΤΟΓΙΑΝΝΗΣ ΔΙΟΝΥΣΙΟΣ του Σωτηρίου

Αχαΐας

ΑΣΠΙΩΤΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ του Πελοπίδος

Ηρακλείου

ΓΑΥΓΙΩΤΑΚΗΣ ΜΙΧΑΗΛ του Ευαγγέλου

Α’ Θεσσαλονίκης

ΚΟΝΤΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ του Νικολάου

Β’ Θεσσαλονίκης

ΣΤΙΓΚΑΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ του Αθανασίου

Λάρισας

ΦΛΩΡΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ του Ευσταθίου

Sports in

Η αποστολή του Ολυμπιακού για το σπουδαίο παιχνίδι με την Άστον Βίλα (pic)

Οι επιλογές του Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ για το εκτός έδρας παιχνίδι με την Άστον Βίλα για τα ημιτελικά του Europa Conference League.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 02 Μαϊου 2024