Μπάιντεν και Ζελένσκι συζήτησαν τα «πρόσφατα γεγονότα» στη Ρωσία
Την ακλόνητη υποστήριξη των ΗΠΑ στην Ουκρανία επαναβεβαίωσε ο Τζο Μπάιντεν στον Βολοντίμιρ Ζελένσκι σε τηλεφωνική επικοινωνία τους για τα τελευταία γεγονότα στη Ρωσία.
Ο Λευκός Οίκος ανακοίνωσε το βράδυ της Κυριακής ότι ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν και ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι συζήτησαν τα «πρόσφατα γεγονότα» στη Ρωσία, στον απόηχο της σύντομης ανταρσίας από μαχητές της παραστρατιωτικής ομάδας Βάγκνερ.
«Συζήτησαν την εν εξελίξει ουκρανική αντεπίθεση και ο πρόεδρος Μπάιντεν επαναβεβαίωσε την ακλόνητη υποστήριξη των ΗΠΑ, μεταξύ άλλων μέσω της συνεχιζόμενης βοήθειας για την ασφάλεια, όπως και της οικονομικής και της ανθρωπιστικής βοήθειας», σύμφωνα με την ανακοίνωση.
Για αδύναμο Πούτιν μιλά ο Ζελένσκι
Ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι, σε μήνυμά του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, δήλωσε ότι συνομίλησε σήμερα με τον Αμερικανό ομόλογό του Τζο Μπάιντεν για τη ματαιωθείσα ανταρσία της παραστρατιωτικής μισθοφορικής οργάνωσης Βάγκνερ, χθες Σάββατο στη Ρωσία, προσθέτοντας ότι τα γεγονότα αυτά ανέδειξαν την αδυναμία της ηγεσίας του Ρώσου προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν.
Ο Ζελένσκι εξέφρασε ικανοποίηση για τη «θετική και εμπνευσμένη συζήτηση» με τον Τζο Μπάιντεν.
«Συζητήσαμε για την πορεία των εχθροπραξιών και των ‘διαδικασιών’ που λαμβάνουν χώρα στη Ρωσία. Ο κόσμος πρέπει να ασκήσει πίεση επί της Ρωσίας έως ότου αποκατασταθεί η διεθνής τάξη», δήλωσε ο Ουκρανός πρόεδρος.
Ο Ζελένσκι συζήτησε επίσης την περαιτέρω επέκταση της αμυντικής συνεργασίας με έμφαση στα όπλα μεγάλου βεληνεκούς.
I spoke with ?? President @POTUS. A positive and inspiring conversation.
We discussed the course of hostilities and the processes taking place in Russia. The world must put pressure on Russia until international order is restored.
I thanked the @POTUS for the unflagging…
— Володимир Зеленський (@ZelenskyyUa) June 25, 2023
Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ-Reuters-AFP
- Ισπανία: Δύο νεκροί και τέσσερις τραυματίες από πυροβολισμούς – Αναζητείται ο δράστης
- Σαν Ντιέγκο: «Θυσίασε τη ζωή του» ο φύλακας του τζαμιού και πατέρας οκτώ παιδιών – Φιλοναζί οι δράστες
- Το B/innovate ανέδειξε τη νέα γενιά καινοτομίας και δημιουργικότητας
- «Spygate»: Γιατί είναι στον «αέρα» ο αγώνας των 300.000.000 – «Φωτιά» στο αγγλικό ποδόσφαιρο!
- Γιατί κρατάμε τα κινητά τηλέφωνα στα συρτάρια – Πάνω από 5,3 δισ. αχρησιμοποίητες συσκευές smartphones
- Ηλεκτρικό πατίνι: Οι αλλαγές που έρχονται και γιατί η ασφάλιση μπαίνει όλο και περισσότερο στη συζήτηση
- Οι Μπέκαμ κάνουν χοντρό ταμείο – Αποκαλύφθηκε η τεράστια περιουσία του Ντέιβιντ και της Βικτόρια
- Ιαπωνία: Φοβάται την έλλειψη νάφθας – Τι είναι και γιατί ανησυχούν οι άνθρωποι;
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τρίτη 19.05.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/05/pexels-mohammed-abubakr-201794886-18398973-1-315x220.jpg)



































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442