Πέμπτη 02 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Βόρεια Κορέα: Καταδικάζει τις πυραυλικές δοκιμές της ο Διεθνής Οργανισμός Πολιτικής Αεροπορίας

Βόρεια Κορέα: Καταδικάζει τις πυραυλικές δοκιμές της ο Διεθνής Οργανισμός Πολιτικής Αεροπορίας

Την έκκληση του στην Πιονγιάνγκ να τηρεί τις υποχρεώσεις της όσον αφορά την πολιτική αεροπορία, επανέλαβε ο Διεθνής Οργανισμός της καταδικάζοντας τις πρόσφατες εκτοξεύσεις πυραύλων της Βόρειας Κορέας.

Ο Διεθνής Οργανισμός Πολιτικής Αεροπορίας (ΔΟΠΑ), μέρος του συστήματος του ΟΗΕ, καταδίκασε χθες Πέμπτη πρόσφατες εκτοξεύσεις πυραύλων στις οποίες προχώρησε η Βόρεια Κορέα, τονίζοντας ότι παραβίασαν αποφάσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας (ΣΑ) και έθεσαν σε «σοβαρό κίνδυνο τη διεθνή πολιτική αεροπορία» (στη φωτογραφία αρχείου από το KCNA, επάνω, εκτόξευση του πυραύλου Hwasong-17 από τη Βόρεια Κορέα).

Να τηρεί τις υποχρεώσεις

Ο ΔΟΠΑ, με έδρα το Μόντρεαλ, επανέλαβε εξάλλου την έκκλησή του στην Πιονγιάνγκ να τηρεί τις υποχρεώσεις της όσον αφορά την πολιτική αεροπορία.

Φέτος η Βόρεια Κορέα έχει προχωρήσει σε νέες εκτοξεύσεις με τις οποίες αψήφησε αποφάσεις του ΣΑ, ιδίως δοκιμάζοντας τον ισχυρότερο διηπειρωτικό βαλλιστικό πύραυλο που διαθέτει και, τον περασμένο μήνα, αποπειρώμενη να θέσει σε τροχιά στρατιωτικό κατασκοπευτικό δορυφόρο.

Την περασμένη εβδομάδα, η Πιονγιάνγκ εκτόξευσε δυο βαλλιστικούς πυραύλους βραχείας εμβέλειας, που κατέπεσαν εντός της αποκλειστικής οικονομικής ζώνης (ΑΟΖ) της Ιαπωνίας, αφού προειδοποίησε πως θα δινόταν «αναπόφευκτα» απάντηση στα κοινά στρατιωτικά γυμνάσια της Νότιας Κορέας και των ΗΠΑ, που παραμένουν σε εξέλιξη.

Αφότου κλιμακώθηκε εκ νέου η ένταση στη χερσόνησο το 2019 η Βόρεια Κορέα επιτάχυνε την ανάπτυξη του οπλοστασίου της και έχει πλέον χαρακτηρίσει «αμετάκλητο» το καθεστώς πυρηνικής δύναμης που έχει αποκτήσει διά στόματος του ηγέτη της Κιμ Γιονγκ Ουν, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ.

Θα μοιράζονται πληροφορίες

Οι ΗΠΑ, η Ιαπωνία και η Νότια Κορέα ανακοίνωσαν στις αρχές του μήνα ότι «μέσα στο έτος» θ’ αρχίσουν να μοιράζονται πληροφορίες για τις εκτοξεύσεις πυραύλων από τη Βόρεια Κορέα, σύμφωνα με κοινή τους ανακοίνωση που εκδόθηκε μετά τη συνάντηση των υπουργών τους των Εξωτερικών στη Σιγκαπούρη στο περιθώριο του Διαλόγου του Σάνγκρι- Λα.

Sports in

«Μονόδρομος» το VAR και στο μπάσκετ – Εφαρμογή στο τελευταίο κρίσιμο δίλεπτο και για όλες τις αποφάσεις

Μια είναι η λύση για να μπει τέλος σε «εμετικές» διαιτησίες, όπως αυτή που είδαμε στο Ολυμπιακός - Μπαρτσελόνα το βράδυ της Τρίτης

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 02 Μαϊου 2024