Βόρεια Κορέα: Καταδικάζει τις πυραυλικές δοκιμές της ο Διεθνής Οργανισμός Πολιτικής Αεροπορίας
Την έκκληση του στην Πιονγιάνγκ να τηρεί τις υποχρεώσεις της όσον αφορά την πολιτική αεροπορία, επανέλαβε ο Διεθνής Οργανισμός της καταδικάζοντας τις πρόσφατες εκτοξεύσεις πυραύλων της Βόρειας Κορέας.
Ο Διεθνής Οργανισμός Πολιτικής Αεροπορίας (ΔΟΠΑ), μέρος του συστήματος του ΟΗΕ, καταδίκασε χθες Πέμπτη πρόσφατες εκτοξεύσεις πυραύλων στις οποίες προχώρησε η Βόρεια Κορέα, τονίζοντας ότι παραβίασαν αποφάσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας (ΣΑ) και έθεσαν σε «σοβαρό κίνδυνο τη διεθνή πολιτική αεροπορία» (στη φωτογραφία αρχείου από το KCNA, επάνω, εκτόξευση του πυραύλου Hwasong-17 από τη Βόρεια Κορέα).
Να τηρεί τις υποχρεώσεις
Ο ΔΟΠΑ, με έδρα το Μόντρεαλ, επανέλαβε εξάλλου την έκκλησή του στην Πιονγιάνγκ να τηρεί τις υποχρεώσεις της όσον αφορά την πολιτική αεροπορία.
Φέτος η Βόρεια Κορέα έχει προχωρήσει σε νέες εκτοξεύσεις με τις οποίες αψήφησε αποφάσεις του ΣΑ, ιδίως δοκιμάζοντας τον ισχυρότερο διηπειρωτικό βαλλιστικό πύραυλο που διαθέτει και, τον περασμένο μήνα, αποπειρώμενη να θέσει σε τροχιά στρατιωτικό κατασκοπευτικό δορυφόρο.
Την περασμένη εβδομάδα, η Πιονγιάνγκ εκτόξευσε δυο βαλλιστικούς πυραύλους βραχείας εμβέλειας, που κατέπεσαν εντός της αποκλειστικής οικονομικής ζώνης (ΑΟΖ) της Ιαπωνίας, αφού προειδοποίησε πως θα δινόταν «αναπόφευκτα» απάντηση στα κοινά στρατιωτικά γυμνάσια της Νότιας Κορέας και των ΗΠΑ, που παραμένουν σε εξέλιξη.
Αφότου κλιμακώθηκε εκ νέου η ένταση στη χερσόνησο το 2019 η Βόρεια Κορέα επιτάχυνε την ανάπτυξη του οπλοστασίου της και έχει πλέον χαρακτηρίσει «αμετάκλητο» το καθεστώς πυρηνικής δύναμης που έχει αποκτήσει διά στόματος του ηγέτη της Κιμ Γιονγκ Ουν, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ.
Θα μοιράζονται πληροφορίες
Οι ΗΠΑ, η Ιαπωνία και η Νότια Κορέα ανακοίνωσαν στις αρχές του μήνα ότι «μέσα στο έτος» θ’ αρχίσουν να μοιράζονται πληροφορίες για τις εκτοξεύσεις πυραύλων από τη Βόρεια Κορέα, σύμφωνα με κοινή τους ανακοίνωση που εκδόθηκε μετά τη συνάντηση των υπουργών τους των Εξωτερικών στη Σιγκαπούρη στο περιθώριο του Διαλόγου του Σάνγκρι- Λα.
- Μετρό: Προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις – Πότε θα αναχωρούν οι τελευταίοι συρμοί
- Όπου φύγει φύγει οι αδειούχοι του Ιουλίου – Πάνω από 50.000 ταξιδιώτες αναχώρησαν από τα λιμάνια της Αττικής
- Μεγάλα προβλήματα από την κακοκαιρία – Κομμένα δέντρα, πλημμυρισμένοι δρόμοι, χιλιάδες κεραυνοί
- Ο ΠΑΟΚ ρώτησε για τον Γουίλι Ερνανγκόμεθ – Τι ισχύει με τον αδερφό του Χουάντσο
- «Ένα εκκλησάκι για τα θύματα»: Τι μάθαμε για το μπάζωμα στα Τέμπη από την παραπομπή Τριαντόπουλου-Αγοραστού
- The Expla-in Project | Mobbing: Η «ψυχολογική τρομοκρατία» στις ζωές γυναικών και ΛΟΑΤΚΙ+ ατόμων στην Ελλάδα
- Τεχνητή Νοημοσύνη: Το παράδειγμα με το στυλό που εξηγεί τα όρια των «έξυπνων μηχανών»
- «Είμαι περήφανη παρθένα» – Η αδελφή της Γκρέτα Τούνμπεργκ τραγουδάει, κάνει σπαγκάτο, δεν φέρει καμία ευθύνη
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 25.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/david-becker-jDVJH_9p3pk-unsplash-1-315x220.jpg)




![[ΡΩΓΜΕΣ]: Ανάμεσα στον χορό, το θέατρο και την ποίηση](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/ΡΩΓΜΕΣ-Χ.Κυριαζιδη-credits-©Κατερίνα-Αρβανιτη-_2-230x130.jpg)



















































![[ΡΩΓΜΕΣ]: Ανάμεσα στον χορό, το θέατρο και την ποίηση](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/ΡΩΓΜΕΣ-Χ.Κυριαζιδη-credits-©Κατερίνα-Αρβανιτη-_2-315x220.jpg)














Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442