Κυριακή 28 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Βόρεια Κορέα: Εκτόξευσε βαλλιστικό πύραυλο - Σειρήνες στη Νότια Κορέα, συναγερμός στην Ιαπωνία

Βόρεια Κορέα: Εκτόξευσε βαλλιστικό πύραυλο – Σειρήνες στη Νότια Κορέα, συναγερμός στην Ιαπωνία

Προειδοποιήσεις για ενδεχόμενη μετακίνηση των κατοίκων στα καταφύγια εξέδωσαν Ιαπωνία και Νότια Κορέα, όπου ήχησαν και οι σειρήνες, μετά την εκτόξευση βαλλιστικού πυραύλου από τη Βόρεια Κορέα.

Η Βόρεια Κορέα εκτόξευσε βαλλιστικό πύραυλο με σκοπό να θέσει στρατιωτικό δορυφόρο αναγνώρισης σε τροχιά, ανακοίνωσε το γενικό επιτελείο εθνικής άμυνας της Νότιας Κορέας, ενώ το υπουργείο Αμυνας της Ιαπωνίας έκανε γνωστό πως εκτοξεύθηκε κάτι που θα μπορούσε να είναι βαλλιστικός πύραυλος (φωτογραφία, επάνω, από KCTV).

Κατεπείγουσα προειδοποίηση

Οι ιαπωνικές αρχές εξέδωσαν κατεπείγουσα προειδοποίηση προς τους κατοίκους της Οκινάουα μέσω του συστήματος J-Alert ότι ενδέχεται να χρειαστεί να σπεύσουν σε καταφύγια.

Ο δήμος της Σεούλ, πρωτεύουσας της Νότιας Κορέας εξέδωσε επίσης επείγουσα προειδοποίηση, ενημερώνοντας τους πολίτες πως υπάρχει ενδεχόμενο να χρειαστεί ν’ απομακρυνθούν εσπευσμένα από τα σπίτια τους ή τους χώρους όπου βρίσκονται.


Συναγερμός μέσω του συστήματος J-Alert στην οθόνη της ιαπωνικής τηλεόρασης (φωτογραφία από Kyodo)

Η κυβέρνηση της Ιαπωνίας εκτίμησε αργότερα πως ο βαλλιστικός πύραυλος που εκτοξεύθηκε από τη Βόρεια Κορέα δεν θα καταπέσει στην επικράτεια της χώρας και προχώρησε στην άρση του συναγερμού και της προειδοποίησης προς τους κατοίκους της Οκινάουα.

Ηχησαν σειρήνες

Από την πλευρά του, ο δήμος της Σεούλ ανέφερε πως η προειδοποίηση η οποία εστάλη στα κινητά κατοίκων για το ενδεχόμενο να χρειαστεί να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους ή τους τόπους όπου βρίσκονταν ήταν «λαθεμένη».

Στη Σεούλ ήχησαν σειρήνες στις 06:32 [τοπική ώρα· 00:32 ώρα Ελλάδας].

Η Βόρεια Κορέα επιβεβαίωσε χθες Τρίτη πως επρόκειτο να προχωρήσει στην εκτόξευση πυραύλου για να θέσει σε τροχιά «δορυφόρο στρατιωτικής αναγνώρισης» με σκοπό «να αντιμετωπίσει τις επικίνδυνες στρατιωτικές ενέργειες των ΗΠΑ και των υποτελών τους» στην περιοχή.

Πηγή: ΑΠΕ

Sports in

Κυκλοφορούν και εξαφανίζονται τα εισιτήρια για το Game 4 με την Μπαρτσελόνα

Ο Ολυμπιακός ανακοίνωσε ότι την Μεγάλη Δευτέρα (29/4) θα τεθούν στην διάθεση του κόσμου τα εισιτήρια για το Game 4 με την Μπαρτσελόνα (2/5, 19:45).

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 28 Απριλίου 2024