Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Βόρεια Κορέα: Επιβεβαιώνει την εκτόξευση στρατιωτικού κατασκοπευτικού δορυφόρου

Βόρεια Κορέα: Επιβεβαιώνει την εκτόξευση στρατιωτικού κατασκοπευτικού δορυφόρου

Στρατιωτικό κατασκοπευτικό δορυφόρο θα εκτοξεύσει η Βόρεια Κορέα τον Ιούνιο για να αντιμετωπίσει, όπως ισχυρίζεται, «τις επικίνδυνες στρατιωτικές ενέργειες των ΗΠΑ».

Η Βόρεια Κορέα επιβεβαίωσε σήμερα πως θα προχωρήσει στην εκτόξευση στρατιωτικού κατασκοπευτικού δορυφόρου τον Ιούνιο, προκειμένου ν’ «αντιμετωπίσει τις επικίνδυνες στρατιωτικές ενέργειες των ΗΠΑ», σύμφωνα με το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων KCNA (στη φωτογραφία του Ahn Young-joon/AP, επάνω, εκτόξευση πυραύλου της Πιονγιάνγκ εμφανίζεται σε τηλεοπτική οθόνη σιδηροδρομικού σταθμού της Σεούλ, κατά τη μετάδοση δελτίου ειδήσεων της νοτιοκορεατικής τηλεόρασης).

Ειδοποιήθηκε η Ιαπωνία

Ο «δορυφόρος στρατιωτικής αναγνώρισης υπ’ αριθμόν 1» θα «εκτοξευθεί τον Ιούνιο» προκειμένου ν’ «αντιμετωπιστούν οι επικίνδυνες στρατιωτικές ενέργειες των ΗΠΑ και των υποτελών τους», σύμφωνα με τον Ρι Πιονγκ Τσολ, αντιπρόεδρο της κεντρικής στρατιωτικής επιτροπής του κυβερνώντος Κόμματος Εργατών, τον οποίο επικαλέστηκε το KCNA.

Η Ιαπωνία ανακοίνωσε χθες ότι ειδοποιήθηκε από τη Βόρεια Κορέα για την προσεχή εκτόξευση δορυφόρου, κάτι που κατ’ αυτή συγκαλύπτει τη δοκιμή βαλλιστικού πυραύλου.

Κατά το Τόκιο, η Πιονγιάνγκ διευκρίνισε στην ιαπωνική ακτοφυλακή πως πύραυλος θα εκτοξευθεί μεταξύ της 31ης Μαΐου και της 11ης Ιουνίου και αναμένεται να καταπέσει σε θαλάσσια περιοχή κοντά στην Κίτρινη Θάλασσα, στην Ανατολική Σινική Θάλασσα και κοντά στη νήσο Λουζόν των Φιλιππίνων.

Σχέδια-κλειδιά

Η Βόρεια Κορέα είχε ήδη δοκιμάσει το 2012 και το 2016 πυραύλους που κατ’ αυτή είχαν θέσει σε τροχιά δορυφόρους, πετώντας πάνω από την Οκινάουα (νότια Ιαπωνία).

Το να τεθεί σε τροχιά στρατιωτικός δορυφόρος αναγνώρισης ήταν ανάμεσα στα σχέδια-κλειδιά ως προς την άμυνα, τα οποία παρουσίασε τον περασμένο χρόνο ο ηγέτης της χώρας Κιμ Γιονγκ Ουν.

Πηγή: ΑΠΕ

Sports in

«Δεν περίμενα να ζήσω τέτοιο πάθος» – Τρελάθηκε ο Μεντιλίμπαρ με την υποδοχή στο «Βενιζέλος»

Ο Ισπανός τεχνικός του Ολυμπιακού ζει ένα όνειρο στο μεγάλο λιμάνι και δεν κρύβει τον θαυμασμό του για τους οπαδούς των «ερυθρόλευκων»

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024