Παρασκευή 03 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
«Τι φάση πάλι, ρε» με τη νέα επιθεώρηση της Δήμητρας Παπαδοπούλου στο «Άλσος»;

«Τι φάση πάλι, ρε» με τη νέα επιθεώρηση της Δήμητρας Παπαδοπούλου στο «Άλσος»;

Μετά την περσινή επιτυχία η Δήμητρα Παπαδοπούλου επιστρέφει και πάλι... στον τόπο του εγκλήματος. Αξίζει

Λένε ότι το γέλιο έχει πολλά οφέλη για την υγεία του ανθρώπου. Μεταξύ άλλων μειώνει τις ορμόνες του στρες, απαλύνει την διάθεση, μας ανακουφίζει και μας βοηθά να έχουμε μια πιο θετική και αισιόδοξη ματιά στα πράγματα, ενώ χαρίζει αισιοδοξία.

Μπορεί να μην βρισκόμαστε εν μέσω πανδημίας, να έχει έρθει το καλοκαίρι και ο καιρός -επιτέλους- να έφτιαξε. Ωστόσο, δεν θα έλεγε κανείς ότι… ψάχνουμε λιβάδι για να τρέχουμε από την ευτυχία μας, οπότε κάθε τι που μπορεί να μας προσφέρει γέλιο είναι ευπρόσδεκτο.

Αυτό σκέφτηκε η Δήμητρα Παπαδοπούλου και -μετά την περσινή σαρωτική επιτυχία της- επέστρεψε στον τόπο του εγκλήματος, το θέατρο Άλσος, με μια νέα καλοκαιρινή επιθεώρηση, βάζοντας στο (σατιρικό) στόχαστρό της, όλα αυτά που μας συνέβησαν τη χρονιά που μας πέρασε.

«Τι φάση πάλι ρε;»

Μια φράση που όλοι έχουμε πει αμέτρητες φορές τη χρονιά που μας πέρασε, ως μια… απέλπιδα προσπάθεια να αντιδράσουμε σε όλα όσα βρήκαν την Ελλάδα την περασμένη χρονιά και από τα οποία βέβαια και επιβιώσαμε, καθώς όπως μας έχουμε μάθει από παιδιά «η Ελλάδα ποτέ δεν πεθαίνει» ή με άλλα λόγια «ότι δεν σε σκοτώνει σε κάνει πιο δυνατό».

Με το γνωστό της χιούμορ, την αιχμηρή γραφή και τον σχολιασμό που… δεν αφήνει κανέναν σε χλωρό κλαρί η Δήμητρα Παπαδοπούλου εμπνεύστηκε μια επιθεώρηση από την παράνοια της νεοελληνικής πραγματικότητας.

Η επιθεώρηση αυτή αποτελεί μια «ανασκόπηση της καθημερινότητας, όπου το σημερινό γίνεται διαχρονικό και το παράλογο λογικό», ενώ επιχειρεί να θέσει και τα πιο αναπάντεχα ερωτήματα.

Με τις εκλογές να έχουν κατακλύσει τη ζωή μας τους τελευταίους δυο μήνες, ένα από τα καίρια ερωτήματα είναι: τι γίνεται όταν ένας πολιτικός συναντά έναν ψυχίατρο;

Ποιες θα είναι οι επόμενες προφητείες του γέρονα Παϊσιου και… πόσα ριάλιτι μπορεί να αντέξει αυτή η χώρα;

Όμως κάθε μικρή ή μεγάλη ιστορία που λέει πάνω στη σκηνή Δήμητρα Παπαδοπούλου καταλήγει στο μεγαλύτερο ερώτημα όλων. Αυτό που μέχρι και σήμερα κανείς δεν έχει καταφέρει να απαντήσει με μεγάλη σιγουριά: Είναι, τελικά, ωραία η ζωή στην Ελλάδα;

Η απάντηση στη σκηνή του θεάτρου Άλσους…

Μια υπερπαραγωγή

Το πρώτο πράγμα που καταλαβαίνει κάποιος από τα πρώτα κιόλας λεπτά της παράστασης είναι ότι πρόκειται για ένα θέαμα πολύ υψηλών προδιαγραφών.

Η Δήμητρα Παπαδοπούλου, μαζί με τον Φωκά Ευαγγελινό, τον Θοδωρή Αθερίδη, αλλά και τους Μανόλη Παντελιδάκη, Μαρίζα Ρίζου, Περικλή Μαθιέλη και Παντελή Μάκκα έχουν καταφέρει να δημιουργήσουν μια υπερπαραγωγή που θυμίζει μιούζικαλ του εξωτερικού.

Φυσικά, τίποτα από όλα αυτά δεν θα είχε γίνει και χωρίς τον… ατελείωτο και συνάμα εξαιρετικό θίασο ηθοποιών, που θα μπορούσε κάποιος να αποκαλέσει και «Dream Team».

Βίκυ Σταυροπούλου, Δήμητρα Ματσούκα, Ματίνα Νικολάου, Ηλιάνα Γαϊτάνη, Ναυσικά Παναγιωτακοπούλου, Ροζαμάλια Κυρίου, Γιάννης Ζουγανέλης, Ιεροκλής Μιχαηλίδης, Γιάννης Τσιμιτσέλης, Θανάσης Αλευράς, Λευτέρης Ελευθερίου, Στράτος Λύκος, Θοδωρής Αθερίδης και Πάνος Μουζουράκης παρελαύνουν από τη σκηνή του θεάτρου Άλσους.

Και τελικά…

Εν κατακλείδι, πρέπει να σημειωθεί ότι πρόκειται για μια παράσταση 3+ ωρών και όπως είναι λογικό έχει τα πάνω της και τα κάτω της.

Εκτός από τα καλά κομμάτια που προκαλούν άφθονο γέλιο, υπάρχουν και κάποια κομμάτια που η παράσταση κάνει «κοιλιά».

Κάποια αστεία είναι πολύ πετυχημένα, ενώ κάποια άλλα δεν… βρίσκουν τον στόχο που θα ήθελαν. Κι αυτό, άλλωστε, είναι κάτι υποκειμενικό.

Τουλάχιστον, παρά την πολύ μεγάλη διάρκειά της, πρόκειται για μια παράσταση που δεν σε κουράζει. Κι αυτό είναι το πιο σημαντικό.

Συντελεστές

  • Σκηνοθεσία: Δήμητρα Παπαδοπούλου
  • Ηθοποιοί: Βίκυ Σταυροπούλου, Δήμητρα Ματσούκα, Ματίνα Νικολάου, Ηλιάνα Γαϊτάνη, Ναυσικά Παναγιωτακοπούλου, Ροζαμάλια Κυρίου, Γιάννης Ζουγανέλης, Ιεροκλής Μιχαηλίδης, Γιάννης Τσιμιτσέλης, Θανάσης Αλευράς, Λευτέρης Ελευθερίου, Στράτος Λύκος, Θοδωρής Αθερίδης, Πάνος Μουζουράκης
  • Συγγραφέας: Δήμητρα Παπαδοπούλου

Sports in

Μεντιλίμπαρ: «Δεν έχει τελειώσει τίποτα, έχει γίνει η μισή δουλειά»

Απόλυτα ψύχραιμος ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ μετά τον θρίαμβο του Ολυμπιακού επί της Άστον Βίλα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 03 Μαϊου 2024