Σάββατο 27 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Γυναικοκτονία στην Κω: Τα τέσσερα λάθη του δολοφόνου - Τα νέα στοιχεία που οδήγησαν στον δράστη

Γυναικοκτονία στην Κω: Τα τέσσερα λάθη του δολοφόνου – Τα νέα στοιχεία που οδήγησαν στον δράστη

Ο 32χρονος από το Μπαγκλαντές, σύμφωνα με τις Αρχές, είναι ο άνθρωπος που δολοφόνησε την άτυχη 27χρονη

Μετά από αρκετές ημέρες ερευνών και αφού ο βασικός ύποπτος για τη δολοφονία της Αναστάζια στην Κω είχε πέσει σε αρκετές αντιφάσεις, οι Αρχές κατάφεραν να ταυτοποιήσουν τον δράστη του στυγερού εγκλήματος.

Ο 32χρονος από το Μπαγκλαντές, σύμφωνα με τις Αρχές, είναι ο άνθρωπος που δολοφόνησε την άτυχη 27χρονη καθώς προέκυψαν νέα στοιχεία τα οποία δεν αφήνουν κανένα περιθώριο σχετικά με το ποιος διέπραξε το έγκλημα.

«Κλειδί» στις έρευνες ήταν τα νέα βίντεο που ήρθαν στα χέρια των Αρχών και τα οποία ξεκαθαρίζουν το  τι έγινε το μοιραίο βράδυ.

Ειδικότερα, οι Αρχές βρήκαν βίντεο στο οποίο φαίνεται ο φερόμενος ως δράστης της δολοφονίας να φεύγει από το σπίτι που διέμενε, μαζί με το θύμα με κατεύθυνση προς το σημείο που η 27χρονη εντοπίστηκε νεκρή.

Όπως αναφέρουν πληροφορίες, στο βίντεο φαίνεται ο Μπαγκλαντεσιανός να φεύγει μαζί με την 27χρονη, να επιστρέφει έπειτα από μερικές ώρες μόνος, να ξαναφεύγει από το σπίτι προς τον ίδιο προορισμό και να γυρίζει τελικά –πάλι μόνος του- τα ξημερώματα.

Αυτά ήταν τα πρώτα λάθη του 32χρονου που αξιοποίησαν οι Αρχές για να εξιχνιάσουν τη δολοφονία.

Τι έδειξε το κινητό του δράστη

Παράλληλα, οι αστυνομικοί κατάφεραν να συγκεντρώσουν περισσότερες πληροφορίες για τις κινήσεις του 32χρονου από την ανάλυση του στίγματος του κινητού του τηλεφώνου, τόσο του ίδιου όσο και της 27χρονης Αναστάζια.

Είναι χαρακτηριστικό ότι το στίγμα από το κινητό του 32χρονου δείχνει ότι έκανε διάφορες κινήσεις στην ευρύτερη περιοχή για να κατευθυνθεί προς το σημείο όπου εντοπίστηκε η σορός της Αναστάζια.

Ένα από τα λάθη που έκανε ο δολοφόνος, είναι ότι φέρεται να έσβησε δεδομένα από το κινητό του θύματος.

Σύμφωνα με τους αστυνομικούς που εξέτασαν το κινητό της Αναστάζια, διαπίστωσαν ότι κάποιος είχε προλάβει να σβήσει σημαντικά δεδομένα, όπως προσωπικά στοιχεία και κλήσεις που έγιναν το βράδυ της δολοφονίας της. Μάλιστα, προφανώς το ίδιο άτομο που έσβησε τα δεδομένα, έβγαλε αργότερα και την κάρτα SIM και πετάξει το κινητό σε ένα σπίτι κοντά στην περιοχή του εγκλήματος.

Η μαρτυρία της εθελόντριας που βρήκε τη σορό

Νέα στοιχεία για την υπόθεση αποκάλυψε και η εθελόντρια Θεοδώρα Παναγιωτίδη που συμμετείχε στις έρευνες για τον εντοπισμό της 27χρονης.

Όπως είπε η κυρία Παναγιωτίδη, η σορός βρέθηκε σε μια έκταση κοντά στις Αλυκές κάτω από μια συστάδα δένδρων επιμελώς κρυμμένη. «Μαζί με μία άλλη εθελόντρια της πυροσβεστικής είχαμε ξεκινήσει την έρευνα την ημέρα της Κυριακής, ερχόμενοι από το συγκεκριμένο σημείο και καθώς προχωρούσαμε προς τις Αλυκές, βλέπαμε κάποιες συστάδες μέσα στο χωράφι οπότε αρχίσαμε να τα ερευνούμε εξονυχιστικά», είπε αρχικά.

«Φτάνοντας στο σημείο όπου βρέθηκε η σορός, είδαμε μία συστάδα δέντρων, κοιτάξαμε περιμετρικά και πίσω υπήρχε μία ντάνα, ένα ύψωμα από στάχυα και ξύλα που ήταν και τα μόνα που ήταν ακριβώς πάνω από αυτά τα στάχυα. Φεύγω εγώ να πάω προς τα κάτω, όπου υπήρχε μία άλλη συστάδα δέντρων και έμεινε πίσω η άλλη εθελόντρια, η οποία άρχισε να ψάχνει το συγκεκριμένο σημείο. Με μία πρώτη ματιά, δεν έβλεπες κάτι», προσέθεσε.

Όπως είπε άρχισαν να πιστεύουν ότι κάτι δεν πάει καλά όταν είδαν ξύλα τοποθετημένα σε ένα σημείο και την έντονη δυσοσμία στην περιοχή.

«Εμείς όμως ως έμπειροι διασώστες καταλάβαμε από ένα σημείο και μετά ότι κάτι δεν πάει καλά με το όλο σκηνικό, ειδικά όταν είδαμε τα ξύλα τοποθετημένα στη μία πλευρά της σορού. Αυτό μας κίνησε περισσότερο την περιέργεια. Με φώναξε σε κάποια στιγμή η άλλη εθελόντρια και μου είπε πως υπάρχει έντονη δυσοσμία και κάτι δεν πάει καλά. Επέστρεψα κι εγώ στον χώρο και τότε πήγαμε και ξεκινήσαμε να σκαλίζουμε τα στάχυα με κάποια αυτοσχέδια ξύλα από καλάμια που είχαμε φτιάξει, τότε παρατηρούμε και τα ξύλα  που είδαμε στη μία πλευρά της στοίβας. Αυτό ήταν ένα ίχνος ότι κάτι δεν πάει καλά με τα ξύλα και αρχίσαμε να τα αφαιρούμε σιγά σιγά. Όσο πιο πολύ αδειάζαμε τόσο πιο έντονη γινόταν η μυρωδιά», είπε ακόμα η κυρία Παναγιωτίδη.

«Εκεί σε κάποια όπως βγάζουμε ένα κομμάτι ξύλο εμφανίζεται το πάνω μέρος μίας μαύρης σακούλας. Παραμερίζουμε τα στάχυα σε εκείνο το σημείο και εκεί καταλαβαίνουμε ότι κάτι υπάρχει, η μυρωδιά πλέον ήταν πάρα πολύ έντονη, κάναμε πέρα όλα τα υπόλοιπα στάχυα και εμφανίστηκε η σορός της άτυχης κοπέλας», κατέληξε.

Sports in

Μεγαλώνει ο μύθος του Ολυμπιακού: 42ος ευρωπαϊκός τελικός

O oργανισμός του Ολυμπιακού συνεχίζει να γράφει ιστορία και μετά την τεράστια επιτυχία της ομάδας χάντμπολ, έφτασε τους 42 ευρωπαϊκούς τελικούς.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 27 Απριλίου 2024