Δευτέρα 29 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ρατσισμός και ακροδεξιά ρητορική... με γραβάτα

Ρατσισμός και ακροδεξιά ρητορική… με γραβάτα

Ο Κυριάκος Βελόπουλος θα κάνει τα πάντα για να μπει στη Βουλή. Καλός πωλητής είναι, ακόμη και της απανθρωπιάς

Μπορεί το 2019 η Χρυσή Αυγή να μας έκανε τη… χάρη να εξαφανιστεί, όμως, οι φασίστες με γραβάτα είναι εδώ και έχουν δημόσιο λόγο. Είτε με τη μορφή του Κασιδιάρη που βγάζει «δεκάρικους» μέσα από τη φυλακή, είτε με τους «κουστουμαρισμένους» νεοναζί «Σπαρτιάτες» που τους ακούγαμε σε διακαναλική συνέντευξη να λένε ότι «αναγνωρίζουν τα δικαιώματα της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας», είτε με την εικόνα του Κυριάκου Βελόπουλου.

Ο οποίος αρχηγός της Ελληνικής Λύσης όπου βρεθεί και όπου σταθεί ρίχνει τα ακροδεξιά δίχτυα του στα θολά νερά της ξενοφοβίας και του ρατσισμού στη χώρα μας.

Μπορεί οι επιστολές του Ιησού, τις οποίες κρατούσε και έτρεμε από ιερό συγκλονισμό, να.. ξεπούλησαν γιατί πάντα οι «χριστέμποροι» είναι καλοί επιχειρηματίες.

Τα είχε πει και ο Καζαντζάκης άλλωστε, που… ευτυχώς δεν γνώρισε τον Βελόπουλο.

Μπορεί και οι κηραλοιφές που διώχνουν τον κοροναϊό να βρήκαν πολλά «θύματα» πάνω στην αγωνία τους για την άγνωστη αρρώστια και ο αρχηγός της Ελληνικής Λύσης να έγινε επιτυχημένος επιχειρηματίας με λεφτά.

Μπορεί ακόμη και οι αλοιφές για τη φαλάκρα να είχαν επιτυχία και να φύτρωσαν μαλλιά στους άπιστους.

Όμως, το μεταναστευτικό – προσφυγικό δε λύνεται ούτε με κηραλοιφές, ούτε επιστολές του Ιησού.

Κυρίως δεν λύνεται με ακραίες, ρατσιστικές και απάνθρωπες προτάσεις που θυμίζουν άλλες εποχές. Εποχές «Τελικής Λύσης» και όλων όσων ακολούθησαν…

Ο Κ. Βελόπουλος βρίσκεται σε δύσκολη θέση. Τα πιο… κουστουμαρισμένα και νοικοκυρεμένα διαμερίσματα της ακροδεξιάς πολυκατοικίας του κλέβουν ψήφους και αγωνιά για την είσοδό του στη Βουλή.

Γι’ αυτό και όπου βρεθεί και όπου σταθεί ρίχνει τον «μπαμπούλα» της… εισβολής από τους μετανάστες. Εξυπνος άνθρωπος είναι, καλός πωλητής είναι, ξέρει που μπορεί να παίξει καλά το παιχνίδι του.

Όταν, όμως, ακόμη αναζητούνται περισσότεροι από 600 άνθρωποι, γυναίκες και μικρά παιδιά που βρίσκονταν στο σαπιοκάραβο που βούλιαξε έξω από την Πύλο, είναι τουλάχιστον απάνθρωπο να χρησιμοποιείς αυτή την ατζέντα για να κερδίσεις ψηφαλάκια.

Ετσι, λοιπόν, ο κ. Βελόπουλος, αφού μας είπε πριν μερικές ημέρες ότι μπορούμε να πυροβολούμε νόμιμα τις βάρκες με τους μετανάστες γιατί το προβλέπει ο στρατιωτικός κώδικας, τώρα είχε κι άλλο αφήγημα.

Μιλώντας στο Mega τόνισε: «Το Ναυτικό σου το έχεις για να μπορείς να κάνεις push back. Να απωθείς αποτρεπτικά προληπτικά, δεν λες έλα εδώ και πάρε σπίτι και επίδομα 500 ευρώ. Το push back σημαίνει αποτροπή, αποτροπή είναι να μην γινόμαστε ελκυστικός προορισμός. Από την άλλη αν χρειαστεί θα κάνω και push back όπου χρειαστεί. Δεν είναι παράνομο το push back. Η Συνθήκη της Γενεύης λέει για μεταδιδόμενα νοσήματα ή για λόγους ασφαλείας να κάνει μία χώρα push back, γίνεται».

Επειδή βεβαίως τα push back είναι παράνομα κι επειδή έχουν πνιγεί εκατοντάδες εξαιτίας των επαναπροωθήσεων που αντίκεινται σε κάθε δικαίωμα του ανθρώπου στη ζωή, ο κ. Βελόπουλος βρήκε άλλη… λύση. Τελική κι αυτή.

Μπορούμε να τους «σπρώξουμε» και δεν έγινε και κάτι αν βουλιάξουν οι βάρκες και πνιγούν επειδή… μπορεί να έχουν μεταδιδόμενα νοσήματα.

Αυτό υπονοεί ο κ. Βελόπουλος. Ότι η Ελλάδα μπορεί να κάνει push back αφού η Συνθήκη της Γενεύης λέει και για μεταδιδόμενα νοσήματα και για λόγους ασφαλείας.

Ισως η λύση είναι να τους ζητήσουμε μέσα από τις βάρκες να μας δίνουν ιατρικά πιστοποιητικά διότι, είναι γνωστό ότι οι ξένοι «βρομάνε, είναι άρρωστοι, θα μας μολύνουν».

Πόσο διαφέρει αυτή η λογική από τους Χρυσαυγίτες; Μια… γραβάτα δρόμος.

Φυσικά, επειδή πρέπει να είναι και «ανθρωπιστής», εκτός από τα «αλτ τις ει» και πυροβολισμούς… είναι αυτονόητο να σώσεις παιδιά και γυναίκες.

Μην τον κατηγορήσουν δηλαδή και για εντελώς απάνθρωπο.

Το θέμα είναι, όμως, πώς θα σωθούν οι γυναίκες με τα παιδιά όταν πυροβολείς τις βάρκες τους μεσοπέλαγα;

Πώς θα διασωθούν όταν «σπρώχνεις» τα σαπιοκάραβα των δουλεμπόρων που με τον πρώτο κυματισμό βουλιάζουν;

Όλα αυτά είναι ψιλά γράμματα για τον κ. Βελόπουλο. Η Κυριακή της κάλπης να πάει καλά και να μην ψηφίσουν οι ακροδεξιοί της χώρας τίποτε «Νίκες» και «Σπαρτιάτες».

Το προσφυγικό – μεταναστευτικό «πουλάει» στους κύκλους του κ. Βελόπουλου και της ακροδεξιάς και αυτό το ξέρει καλά και θα το… τερματίσει.

Sports in

Άγριο ξύλο μεταξύ οπαδών πριν το Τζένοα – Κάλιαρι (vid)

Ακόμα ένα περιστατικό οπαδικής βίας έρχεται να ταράξει την Ιταλία.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 29 Απριλίου 2024