Κυριακή 28 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Πώς άλλαξε γνώμη πολυεκατομμυριούχος για το ταξίδι με το υποβρύχιο - Είχαν χειριστήρια τύπου PlayStation

Πώς άλλαξε γνώμη πολυεκατομμυριούχος για το ταξίδι με το υποβρύχιο – Είχαν χειριστήρια τύπου PlayStation

Ο Κρις Μπράουν είχε δώσει προκαταβολή για το ταξίδι στα συντρίμμια του Τιτανικού αλλά ζήτησε τα χρήματά του πίσω

Ο πολυεκατομμυριούχος Κρις Μπράουν ήταν ανάμεσα στους λίγους και εκλεκτούς που θα έκαναν το ταξίδι στα συντρίμμια του Τιτανικού στον Ατλαντικό Ωκεανό, με το υποβρύχιο Titan, τα ίχνη του οποίου αγνοούνται εδώ και τρεις ημέρες.

Όμως, ενώ είχε δώσει προκαταβολή, ζήτησε τα χρήματά του πίσω καθώς άρχισε να ανησυχεί για τις «περικοπές» που έκανε η OceanGate.

Ο Κρις Μπράουν, όπως αναφέρει δημοσίευμα της Sun, ήταν μαζί με τον δισεκατομμυριούχο, Χάμις Χάρντινγκ, όταν αποφάσισαν να πουν «ναι» στην περιπέτεια εξερεύνησης του ναυαγίου του Τιτανικού. Όμως άρχισε να αλλάζει γνώμη λόγω της τεχνολογίας και των υλικών που χρησιμοποιήθηκαν στο σκάφος.

Πηγή: inaccessibility.net

Συγκεκριμένα, ανησυχούσε για τη χρήση «παλιών σκαλωσιών» και το γεγονός ότι τα χειριστήρια του βαθυσκάφους «βασίζονταν σε χειριστήρια τύπου ηλεκτρονικού παιχνιδιού».

«Ανακάλυψα ότι χρησιμοποίησαν παλιούς στύλους σκαλωσιάς για το έρμα του υποβρυχίου. Αν ήθελαν να φτιάξουν ένα υποβρύχιο για ιδιωτική χρήση, αυτό θα μπορούσε να μην είναι πρόβλημα. Αλλά αυτό ήταν ένα εμπορικό σκάφος» περιγράφει ο πολυεκατομμυριούχος.

«Έτσι, τους έστειλα ένα e-mail και τους ενημέρωσα ότι δεν ήθελα “να ταξιδέψω με αυτό το πράγμα”. Ζήτησα επιστροφή των χρημάτων που είχα δώσει για προκαταβολή» εξηγεί ο Κρις Μπράουν.

Υποβρύχιο Titan: Προειδοποιούσαν από το 2018 για ακραίο κίνδυνο

Δημοσίευμα του The New Republic, αποκαλύπτει πως ο πρώην διευθυντής υποβρύχιων επιχειρήσεων, της εταιρείας OceanGate, ο οποίος διοργάνωνε τα ταξίδια προς τον Τιτανικό είχε προειδοποιήσει για ακραίο κίνδυνο για τους επιβάτες, υποστηρίζοντας πως το βαθυσκάφος δεν έχει έχει ελεγχθεί επαρκώς για χρήση σε τόσο μεγάλο βάθος.

Μάλιστα, ο πρώην διευθυντής της εταιρείας, Ντέιβιντ Λόκριτζ, είχε υποβάλλει και μήνυση, προκειμένου να δείξει με τον πλέον επίσημο τρόπο πως διαφωνεί με την επιλογή της εταιρείας να προχωρήσει σε καταδύσεις με το συγκεκριμένο υποβρύχιο, χωρίς να έχουν προηγηθεί δοκιμές.

Ο Λόκριτζ ανέφερε, σύμφωνα με τα δικαστικά έγγραφα, ότι η αδυναμία να διεξαχθούν δοκιμές εξέθετε τους επιβάτες σε «πιθανό ακραίο κίνδυνο». «Αρχικά οι ενστάσεις για την ασφάλεια και τους ελέγχους ποιότητας για το Titan υποβλήθηκαν λεκτικά στο εκτελεστικό συμβούλιο της OceanGate. Αυτές οι ενστάσεις αγνοήθηκαν» προστίθεται στο κείμενο της μήνυσης.

Ο πρώην διευθυντής ανέφερε πως η εταιρεία είχε επιλέξει να βασιστεί σε ηχητικά τεστ – ήχους από ρωγμές ή ανοίγματα στο κέλυφος του υποβρυχίου – για τον εντοπισμό ελαττωμάτων αντί να προχωρήσεις σε πλήρη έλεγχο του.

«Αυτή είναι μια προβληματική επιλογή γιατί ο συγκεκριμένος τύπος ηχητικού ελέγχου θα δώσει αποτελέσματα λίγα δευτερόλεπτα πριν την διαρραγή (σ.σ. ένα από τα σενάρια που εξετάζονται για την τύχη του τουριστικού υποβρυχίου) και δεν θα ανιχνεύσει ελαττώματα που υπάρχουν πριν να εκτεθεί σε πίεση το βαθυσκάφος» έγραφε ο πρώην διευθυντής της OceanGate.

Sports in

Ο Ολυμπιακός των 21 Ευρωπαϊκών τελικών επί εποχής Βαγγέλη Μαρινάκη

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης ανέλαβε τα ηνία του Ολυμπιακού το 2010 και εκτός από την ΠΑΕ στηρίζει και τον Ερασιτέχνη, με αποτέλεσμα να είναι ένας από τους κορυφαίους πολυαθλητικούς συλλόγους στον κόσμο

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 28 Απριλίου 2024